Jag är rädd för rädslan för Corona

Varje gång jag tycker o tänker så blir det rabalder. O oftast kraftiga sådana. 
 
Är egentligen för trött för att skriva nåt långt, men jag behöver ta en vända med denna Corona. 
I mina öron så liknar folk Corona med det där monstret som tittade fram bakom garderobsdörren när man var liten. Minns ni?? Man vågade knappt andas, o ju mer man stirrade ut det, ju tydligare blev siluetten. Det stod där, stirrandes med otäcka ögon.. O känslan när mamma sen kom in frustrerat o tände taklampan för att snabbt visa att nej, det var tomt i garderoben. Men sen släckte hon o gick o siluetten uppenbarade sig igen...  
 
Helt plötsligt är folk liiiiiivrädda för att bli sjuka. För att få Corona. Jag är inte det minsta rädd för att insjukna i Corona. Jag är inte det minsta rädd att barnen blir sjuka. Det är inte det att jag är naiv o tror att vi kommer slippa undan, för vi kommer säkert drabbas. Inte vet jag. Men man måste lyssna till symptomen. Det är inte många som uppmärksammar att den absoluta majoriteten får en mindre influensa. Man får feber, blir trött, får rethosta o i värsta fall kan det sätta sig i luftvägarna. Det går över på några dagar. Sen kan det till o med vara så att man är immun mot Corona, det är vad man tror än så länge. Barn o ungdomar får knappt inga symptom alls. Men ju äldre man är, ju längre ner i luftvägarna sätter det sig, så äldre drabbas ju svårt i detta. O även de med dåligt immunsystem såklart. 💗
 
Jag är inte rädd för Corona, men jag vill inte vara en smittbärare, o det är därför jag gärna undviker det. Min mamma hade aaaldrig klarat en dust av Corona. 
 
Jag har verkligen inte brytt mig, det minsta. Jag sitter o flinar åt all hysteri. Folk gör som vanligt större än vad det är. Med all respekt för de som är i riskzonen så måste vi andra ta o lugna ner oss lite. 
 
Vår rädsla skapar större kaos än vad själva Coronan skapar. Den är ju otroligt smittsam, o man kanske inte bör gå runt o kyssa varann på gatorna. Men vad sägs om att leva som vanligt men undvika längre köer eller typ biografer eller den fullsatta kollektivtrafiken?? 
 
Jag förstår även om man stänger förskolan o kanske lågstadiet. Barn har ingen vett vad gäller nysa i armvecket eller pilla i varandras ansikten. Men vad gäller de äldre barnen så kan man prata förstånd med dem. Kan man inte få in dem på toaletten med tvål ett par ggr per dag o sen lite handsprit utplacerat? 
Då kan man ju passa på att prata lite hygien? 
 
Det är jääääkligt vågat att ens ta upp frågan om att stänga alla skolorna runtom i landet. Vilken kaos det skapar. Det är rätt många föräldrar där ute som arbetar. Vad gör inte det mot samhället om alla lägger sina arbetssysslor på paus i två veckor för att VABba?? Vi är så beroende av varann allihopa o jag vill inte förminska några yrken. Alla arbeten är ju såklart viktiga för den enskilde. Men lets face it. Sjukvård, o räddningsmanskap till exempel, kan ju inte förminska sina resurser. De måste jobba. 
 
Men då tänker jag samtidigt att de flesta barn har ju kompisar eller släktingar att vara med. Vi måste bli bättre på att be om hjälp. Inte säkert att alla behöver vabba i två veckor om vi hjälps åt med våra små. 
 
Men vi är ju såna. Särskilt vi svenskar. Vi ska klara oss själva, o gör vi inte det så letar vi febrilt efter nån att skylla på, så vi själva slipper bära ansvaret. 
 
Det jag tycker är skrämmande är att alla stora evenemang ställer in. fatta att de kanske skjuter upp hela fotbollsEM i sommar??? O hela NBA i USA o alla löparlopp.. 
O ikväll hörde jag att hotellkedjan Scandig varslar halva sin personal - närmare bestämt nåt på 2000. 
 
Tänk all psykisk ohälsa detta skapat i världen. Tänk alla företag som måste säljas av, alla semesterplaner som ställs in, börsraset där antagligen flera miljoner männskor blir drabbade ekonomiskt. DÄR har vi lite att städa upp sen. 
 
Jag är imponerad över alla krafttag man gjort runtom i världen. Utom äcklet Trump då. han kommer aldrig göra nåt bra. 
Men jag kan inte låta bli att jämföra Corona med fattigdom, eller Gretas miljöengagemang.Nu sitter de inte längre på höga stolar o klappar åt hennes tal för att sen gå ner från podiet o gömma allt som sagts. Nej, nu vet vi att vi har kapacitet att förändra här i världen. Nu hoppas vi på stora förändringar o resurser när så behövs. O klimatet borde ligga i fokus även detta år. 
 
Jag hade mer att ta upp, men jag sitter o halvsover här i sängen. Behöver få sömn inför sista arbetsdagen denna vecka. :)
 
GONATT