Minnen från förr

De senaste dagarna har jag rotat runt bland minnen o vår historia. Om ni bara visste vilken guldgruva jag o mamma sitter inne på! 
 
Jag har ju skrivit dagböcker ända sen sjunde klass, o sparat alla. Jag har sparat alla fotokataloger, kärleksbrev, söta brev från syskonbarnen.. Sparat alla kort o brev med hälsningar från studenten, 30årsfirande, o när jag bröt ryggen. jag har sparat ALLT! 
 
O jag har även sparat allt med ines o elsie. Sparat en del teckningar, kärleksbrev från ines, hotbrev från ines 🙊.. sparat grattiskort. 
 
Allt detta har legat i en stor kartong, o den är sååå värdefull för mig. Men det var jäkligt längesen jag var där o rotade. Var o hämtade hem lådan från vinden hos Henrik nu ikväll. 
 
O döm då om min förvåning när jag förra veckan httade två lådor i mammas bokhylla som innehöll samma saker - fast då från 1960talet!!!😍
Jag ringde ner moster Ann i söndags, så vi satte oss ner tillsammans med mamma o jag lyssnade när de pratade gamla minnen. På den tiden skrev man ju brev till varandra, o jag var helt lyrisk när jag läste gamla kärleksbrev o annat som mamma fått i ungdomens dar. 💗
Såååå mysigt!!! Mamma tyckte bara det var trams, men jag slet upp det de slängde i papperskorgen. Jag ska ta med allt när vi ska på syskonträffen i stockhlm nästa helg. Det var hur mycket som helst. 😍
 
O nu när ines fyllde elva igår, så satt hon o jag igår o kollade igenom "minnen" på facebook. Jag har ju alltid lagt ut mycket på facebook o bloggen, så det kommer ofta upp minnen. Hon tyckte det var så roligt att kolla igenom sin födelsedag genom åren. 😀 
O nu ikväll visade jag henne sin skokartong där jag samlat alla småsaker från förskolan o här hemma. Hon reagerade precis som jag - lycka!!
 
Jag är så glad att jag alltid har skrivit, vare sig det är i JC:s gamla elevkalender, eller på bloggen. 
Jag kommer aldrig sluta med det. Jag ska spara allt, o sen får tjejerna o deras ungar själva besluta om de vill ha det kvar eller inte. 
Känslan man får när man läser o tänker tillbaka o ser allt framför sig igen. Personer kommer upp som man knappt minns, men som då betydde jättemycket. Hittade ett superfint hejdåbrev från en gammal kollega i söderhamn, som hon skrev när jag flyttade till Ronneby o var höggravid med ines. Alltså elva år sen. Vi var supertighta o brevet var så fint. Men henne har jag heeelt glömt bort. Måste verkligen försöka leta upp henne igen. 
 
Hittade oxå ett jättelångt o fint brev från en tjej i min parallellklass, som jag fick när jag bröt ryggen. I brevet verkar vi vara bundisar, men jag kan inte alls komma ihåg att vi umgicks. Underligt.. 
Det ser ut  som jag råkat tappa ut sorteringen med pappersåtervinning på golvet. Men i själva verket är det lådor av guld. Lådor av mammas, min o barnens historia. 💜
 
Har ni såna lådor??