Skomakarn`s barn

Jag är så FANTASTISKT trött på att vara utan pengar nu. Jag har vänt på pengar hela hösten, o jag ser ingen lösning just nu. Jag hade haft förståelse om jag var arbetslös eller sjukskriven. Eller om bilen pajar eller om tänder lossnar. Sådana utgifter kommer ju alltid överraskande o då får man räkna med en fattig månad eller två. 
 
Men jag jobbar heltid, har en lön på strax över 30`, har inga märkvärdiga kostnader, har inte handlat kläder sen i somras, har inte klippt håret på mig o ines sen i vintras. Hundarna är friska osv osv. Visst, bilen kostade en del i augusti när jag hade servat den. O den här månaden hade jag en sur faktura till Trafikförsäkringen på kanske 1700:- då jag heeeelt glömde bort att fixa försäkring när jag tog över bilen från henrik. Visste ni att det kostar 109:-/dagen som oförsäkrad?? Förbannat klantigt, jag vet. Men jag har ju betalat allt o haft bilen sen i våras när jag flyttade. Det var liksom bara pappersarbete det andra. Funderade inte ens på att jag var bilägare när jag hittade brevet i postfacket. 
 
Henrik var schyst o betalade av billånet så jag istället har ett lån till honom. Jag betalar nu 2000:-/mån till honom. Jag har sen ett medlemslån på 60`, o ett CSNlån. Det är inte mycket anser jag. 
 
Så varför har jag inga pengar då? Varför får jag sitta i bilen på Maxis parkering o räkna kronor när jag ska handla?
Denna helg har ines varit på två kalas. Jag köpte godis för 65:- till ena tjejen o jag handlade smycken på MAXI för 120 till min systerdotter. Nåt säger mig att det är för lite men samtidigt intalade jag mig själv att NÄSTA år, DÅ kan de få nåt extra, DÅ kan jag kompensera. 
 
Idag har jag funderat på vilket jag skulle prioritera - bensin till bilen eller biljett till Ines Halloweenfest för 40:- som ska betalas senast imån. Jag hade 104:- på kontot imorse. 
Jag valde att tanka för 88:- (det var verkligen på sista "pinnen" på mätaren..). Jag förnekade hennes biljett en stund. Det är ju ändå pappavecka?! 😜 
Men när jag kom hem senare ikväll ringde Anna o undrade om jag kunde lägga ut till Isaks biljett då hon inte hade några kontanter. Detta kunde jag ju då inte, så hon sa han fick gå ner o panta pengar på Willys.
 
Visst ja!! Pantpengar!!! 
 
Jag ringde henrik för att kolla ifall han fixat biljett, men han hade inte heller några pengar. 
Så jag fick vackert dra på mig jackan nu ikväll o köra till Maxi o panta. Jag pantar vääääldigt sällan, för vi dricker inte sånt. Men nu hade vi lyckats få ihop en påse, o jag stal en kasse av mamma när jag var där för några veckor sen.
 
 
Jag blundade hårt när jag läste månadens sponsor. "Rädda barnen." Det måste ju vara världens mest effektiva gåvoknapp. Vem kan motstå att ge Rädda barnen dessa ynka kronor?? Vilken människa väljer egentligen den gröna knappen?? 
 
Jo jag. Det är viktigare att mitt barn får gå på Halloweenfest än att stackars hemlösa barn får ett bidrag som hade räckt till mat en hel vecka. Klart du ska få gå på fest ines! 
 
Det sjuka i detta är att det var ju jag som skrev ut biljetterna till alla ungarna. Jag kan skriva ut 100 till om jag vill. Jag är ju med o anordnar denna fest tillsammans med några andra hängivna föräldrar. Vi fixar o trixar o har lagt ner en hel del timmar på att våra barn ska få ha kvar denna häftiga kväll. 
O ändå är det mitt barn som inte haft några pengar med sig att handla biljetten för. Hon o många andra säkert. Mamman som skriver ut biljetterna har inga pengar att betala biljetten till sitt egna barn.
 
Skomakarns barn. 
 
Jag fick ihop 49:- på panten. Lämnade pengarna hos henrik som skämdes för att jag fick köra iväg för att panta på kvällen. Han hade kunnat få ihop lite skrammel, säger han då. 
 
Ringde Isak o sa jag kunde hämta honom så han med kunde panta. Lycklig hoppade han in i bilen, o 20 minuter senare hade han fått ihop 52:-. 😀
 
Han fick mina 9 kronor som var över, så han "unnade" sig ett tuggummi.  😄
 
Nu kan de få köpa sin biljett. Ines pratar ingenting om denna fest. Isak verkar inte fundera på annat än just festen. Han vill veta ALLT, o jag säger ingenting. Såklart. 
 
Vad gäller pengarna igen, så ringde jag idag NORDEA o sålde av på ett fondkonto jag har. Det är nu bara 11200 på det, så jag förde över 1200, men de får jag om några dagar. 
Det är tur det är pappavecka. 😅
 
Jag ska sätta mig igen o reda ut mina konton. Jag har ju en del sparanden, som förs över automatiskt, men det är inga jättesummor på dem. Jag tror den stora boven är mitt boende. Har aldrig bott så dyrt innan. Betalar 8000:-/mån o det är hutlösa pengar på en lägenhet som inte ens är min. Älskar lägenheten o läget, men det känns inte värt pengarna. 
 
Men jag ska avvakta sökandet efter annat boende till efter jul då jag förhoppningsvis fått en ny tjänst. 
 
Men NU ska jag sova. Det är jag bra på. Igår kväll när jag la mig regnade det ute, o jag kröp ner med ett flin under täcket. Jag ÄLSKAR när det smattrar på rutorna. Ljudet av snattar på fönsterbläcket o ljudet av diskmaskinen.. det är sånt jag går igång på. 😍🤣