Sanning o kånka i blåsväder

Till att börja med vill jag be om ursäkt för det sista inlägget som blev en katastrof. Det var ju både drygt o med märkliga ord. Upprepningarna beror på att jag skrev det i omgångar då jag samtidigt lekte med Elsie på morgonen. Den märkliga texten är ju mobilen som väljer själv vilka ord den ska använda. Det är så drygt att använda mobilen, för det tar sån tid o orden blir skitskumma o jag orkar sällan gå tillbaka o läsa igenom ett inlägg innan jag skickar in det. 
 
Ändring på det, o jag ska försöka att endast att använda datorn i fortsättningen. ;) 
 
Söndag kväll o mammaveckan är slut. 
O vissa dagar går det fint, o vissa går det sämre, o ikväll går det .. sämre. INGA TÅRAR, inga tårar. Men det har ju gått från skratt o gråt till total tyyyyyystnaaaad... I vanliga fall sticker jag direkt ut på en långrunda med hundarna, men ikväll slängde jag in dem i badkaret o skrubbade dem istället. 
 
Igår var jag nästan bakis, så trött var jag. Det var en riktig slappedag, o vi hade finbesök av familjen Peirone o Lina o Iris. 😍
Elsie o Stella flög runt o lekte från första till sista sekund. Elsie var ööööverlycklig o ÄLSKAR att ha kompisar hemma! 
Ines däremot blir alltid skeptisk när det kommer folk. Det är precis som om hon inte tycker om att nån gör intrång i hennes borg. Hon tycker folk pratar för mycket, att det blir stimmigt o stökigt. Hon viskade flera gånger i örat;
- Hur länge ska de stanna??? 
 
Hon har alltid fina saker att säga om alla o fnissar åt saker de sagt. Men hon vill inte ha dem i sitt hem. 😅
 
Jag fick ju hem TV:n häromdagen, men har inte haft någon  skruvmejsel förrän igår, så den har stått hemma på golvet. Vi har ju inte saknat den speciellt mycket. Men igår när Seb kom satte han sig direkt i arbete, o efter ett tag satt den på väggen o han fixade även med installationen. 🤙👌
Hurray!!!
 
På kvällen frossade vi på räkmackor o tittade på film.
 
Vi skulle haft spakväll, men jag var för trött, så vi lade oss tillsammans allihop innan filmen var slut. Det är ju hiskeliga diskussioner om  VAR jag ska ligga när vi lägger oss tillsammans alla tre. Ingen av dem vill ligga ytterst o båda vill sova bredvid mig. Efter hot om att jag lägger mig i annan säng, gick ines med på att Elsie sov i mitten, o OM jag vaknade på natten skulle jag lägga mig på hennes sida. 
 
Mm.. eller hur. 
 
Idag efter frukost tyckte jag att vi behövde göra något för att ta vara på den lediga dagen. Jag ville vara ute. 
Men mina barn är ju liksom jag inga utomhuslufsar, så det blev aldrig ett val. Vi packade picnicväskan o klädde oss varmt o sen körde jag ut mot Gö. Tanken var att vi skulle gå en längre runda med hundarna, sen pincic på stranden, o sen lite fotboll. 
Men när vi hoppade ur bilen var det full storm.
 
 
Vi trotsade blåsten o gick en runda i skogen. 
 
Elsie kunde inte andas i blåsten (precis samma dilemma som jag har!), hon trillade på en sten o skadade sitt finger o var INTE imponerad. Hundar o ines sprang runt som galningar o tyckte det var supermysigt. 
 
 
Elsie hade sin baddräkt med sig, för hon skulle minsann bada. Hon ångrade sig dock när vi stod vid vattenbrynet. 
 
Det gick inte ha pincic i blåsten så vi hade det i bilen istället. O medan vi satt där o fikade tyckte jag vi skulle leka Sanning o Kånka. Ines pep förstjust "ja.." o sjönk ner i sätet jättegenerad! Jag förstod direkt att här fanns det mycket att luska fram! 😂
 
Hon vågade aldrig ta Sanning, så vi beslöt oss för att ge varann uppdrag istället så Elsan me fick vara med. 😆
 
Jag är ju verkligen ingen skogsmulle. Jag trivs bäst inomhus särskilt när det är busväder. O barnen är ju likadana såklart. Jag drog ut dem enbart för hundarnas skull o för att de skulle få hänga bland träd en stund. Men de klagade aldrig varken innan eller efter, så det får bli fler gånger!
 
Vi lekte en halvtimme sen körde vi in till stan. Vi körde inom Dollarstore för där fanns det masker som vi skulle ha till vår Spa-stund, som jag hade utlovat sen kvällen innan.. 
 
💜
Elsie fick nöja sig med några gurkor, som blev färre o färre av nån konstig anledning.. 
 
Men vi har inte enbart haft en mysdag. Det har varit flera tjafs idag, o jag har varit tokarg. Det började imorse då Elsie tyckte att jag skulle flytta på mig för hon ville plötsligt sitta på min plats. Då hade det varit tjurigt från donnans sida innan, så jag vägrade. 
 
 
Där satt hon hela frukosten. När hon inte låg här;
😂
 
När jag började plocka undan blev ju min stol ledig, vilket Ines tipsade henne om. Men när hon väl skulle sätta sig tog hon sin gamla plats. Förmodligen av misstag. 🙃 Lilla hjärtat.. 
 
Ines skulle sedan sätta sig i sängen o kolla på sin platta. Men då suckade hon o pustade o sa batteriet var slut, så då hämtade hon min dator o bäddade ner sig. Då var den OXÅ urladdad så då skulle hon ge sig på min jobbdator. Men den hade Elsie precis satt sig med, o när hon försökte övertala henne att byta mot sin mobil sa jag stopp, o då blev det ett sablans liv. 
 
Hon tjafsade o var helt knäpp, o jag blev precis vansinnig o skrek på henne. Jag hörde mig själv gorma om barnen i Afrika o hon blev ännu mer kaxig. När vi hade skrikit klart sa jag till henne att NU måste ju batteriet vara klart på datorn eller plattan, o då visade det sig att hon inte ens hade satt dem på laddning. 
 
HERREGUUUUUUUUD. Hur tänker ungen???? 
 
- Men jag vet väl inte var den laddaren är?!
- Nä, men LETA då?? Vi har en trea, o vi laddar antingen i vardagsrummet eller i köket. 
- Men om du nu vet var de är kan väl du hämta dem?? 
- Glöm det ines, det är inte jag som behöver dem. 
- Nä, o du skulle ju aldrig göra något för mig.. 
 
😤
 
Men det är ju just när man haft såna här tjafs som man har mest ångest när pappaveckan börjar. Då vill man bara pussa o krama.. 
 
Men men. Jag kommer sno dem i veckan då pappa kommer ner. O nästa vecka när det är mammavecka, jobbar jag sent flera dagar, så då får henrik hjälpa mig. Bra att vi kan hjälpa varandra. 
 
Nu ska jag kolla klart på 100åringen. Sen är det natten. 🙌