Pust o snor på dagen, o applåder på kvällen!!!

Sitter i köket o lyssnar på diskmaskinen o regnet som slår mot fönsterrutorna. Inifrån Elsies rum hör jag Marcus & Martinus. Hon ylar på de platser hon kan. I min säng har ines krupit ner o tittar på Jenter. 
 
Det är VAB idag igen. Ines sa igår att hon hade lite ont i halsen. Men vi alla är ju lite småsnoriga denna årstid. Inget jag reflekterade över så värst. 
Men idag väckte jag upp elsie o gjorde oss klara. Precis när vi skulle gå väcker jag ines som inte börjar förrän 08.30. Hon klagade direkt över halsont o försökte demonstrera hur ont hon hade när hon svalde. Jag bad henne försöka gå till skolan o sen gå hem. Jag slutar ju tidigt på fredagar när jag har barnen. 
 
Hon grymtade o hämtade ett glas mjölk för att "testa" o se om hon skulle överleva. Hon kom fram till att det skulle hon inte. Hon hade inte överlevt en dag i skolan. 
När jag vänder mig om i hallen står en ynklig Elsie där o tar sig för halsen. Hon berättar att hon minsann har hostat ÅTTA gånger under natten!! Ines hinner förklara för henne att hon är sjukare än Elsie, för åtta ggr är inte mycket, o då bryter hon ihop. 
 
Jag försöker övertala dem igen att det är fredag o snart helg, men båda två har ett ansiktsuttryck så ambulansen hade kastat in dem akut i bilen om de hade kört förbi. De var nära döden o såg högst ynkliga ut. 
 
- Ok, men jag måste sitta vid datorn o jobba lite. 
- Vi kan hjälpa dig! Säger elsie då. 
- Ja! o städa! fyller ines på.. 
- Är ni inte sjuka??
- Jo, men.. 
 
Jag gick direkt o bytte om o slängde av mig BH:n. På med sladdriga byxor o mina höga yllestrumpor. Satte mig att mejla alla på jobbet o ringde skolan. 
 
Ines ville inte ha frukost, vilket var ett liiiitet tecken på att hon kanske faktiskt hade ont. Jag drack mitt kaffe i min pappersmugg som jag hällt upp för att ha i bilen, o jag skar upp mina kokta ögg o la på mackan. Stekte ett ägg till Elsan o sen åt vi läääänge medan vi kollade musikvideos på Youtube. 
 
 
Gick sen ut i regnet med hundarna. Mina gummistövlar läcker in mer vatten än mina foppatofflor, o då är det illa. 
 
När jag kom tillbaka hade båda krupit ner i elsies säng o kollade på mobilen. 
💗
 
Ikväll (om inte ines blir sämre då) ska vi med jobbet o titta på vår Emma som ställer upp med sin egna show STARKSKÖR på teatern. 😍
Det ska bli så jäkla roligt o spännande o jag ser sjukt fram emot denna kväll!! Hon jobbar ju som mentor hos oss men har nu tagit tjänstledigt för att arbeta igång sitt egna företag där hon lanserar sin bok ikväll. 
 
Är både stolt o avundsjuk. Jag skulle oxå vilja följa min dröm, men det vågar jag ju inte..🙈 
 
Kanske i nästa liv. I nästa liv gör jag det. 👊💚👐