En helg med mamma o moster..

Måndag kväll o jag ler fortfarande av helgen med mamma o moster Ann. 😍 Så himla roligt o mysigt vi haft!! 
 
Mamma o jag körde upp så vi var framme strax innan 20 i fredags kväll. Det enda jag fick order om att ha med mig var en stor påse lösgodis som vi skulle klara oss på hela helgen. Men mamma o jag körde inom systemet o hade med oss en box rödvin, Asti Cinzano o en whiskey. Just in case. 
 
Nån minut efter att vi slängt av oss alla väskor skulle vi korka upp vinet till räkmackorna. Ann o jag stirrade på vinflaskan - ingen vågade sig på en kork. Mamma menade på att det skulle bara säga "plopp", men hennes händer är ju så krokiga nu så det var ju vi som fick ta tag i den. 
Det small till o det var startskottet på denna kväll o natt som varade till 04 på morgonen. 😅
 
Vi pratade, o skrattade o grät o dansade.. När musiken skulle sättas på efter räkmackan, tog mamma fram sin telefon o viftade med sin Spotify, medan Ann satte sig vid sin dator o skulle ta fram Youtube. För det var så hon lyssnade på musik.
 
 Ann hade ingen Spotify (trodde hon inte) o mamma hade inga högtalare. Jag förstod ju dilemmat men det gjorde inte de. Båda tyckte ju att deras var rätt o förstod inte alls vad den andre pratade om. 
 
Ann hade även en luring o tog stolt ner en trälåda från en hylla där hon hade samlat på sig favoritlåtar nerkladdade på olika papper. Hon hade sin Spotifylista i en låda. 
Sjukt stolt var hon för dessa lappar. 😍
 
Vi gick igenom släkten o jag lyssnade på deras historier från förr. Det skiljer bara ett år mellan dem, o de var som hund o katt när de var små. Mormor hade berättat att de bland annat spottade i varandras byrålådor. Om det var bildligt talat eller om de faktiskt gjorde det, vet jag inte. Men äckligt är det iaf. 
 
Även att det bara är ett år mellan dem så är mamma verkligen storasyster o Ann lillasyster. Mamma är den lugna o kloka som alla vänder sig till, för råd o hjälp medan Ann är den stissiga själen som handlar först o tänker sen. Inte så noga. Så olika men så jäkla tighta. 
 
Vi dansade o sjöng o pratade till klockan var strax innan 04. Då behövde vi först få i säng mamma som plötsligt bestämde sig för att sova i soffan. Hon skällde på oss för att vi "supit ner henne". 
 
- Mamma kom nu, så lägger vi oss. 
- Nej, jag ska ligga här. 
- Nej, vi har bäddat inne hos Ann i dubbelsängen. 
- Nej, jag ska ligga här. 
- men du får inte ligga här, o du behöver kissa innan du somnar. 
- Varför då??
- För det gör man innan man lägger sig? 
 
Vi stod o pratade med henne som om hon vore ett barn. 
 
- Jag kanske redan har kissat?? Det vet väl inte ni?!
- Men du har ju suttit här hela kvällen? 
- Nej. 
 
Till slut får vi in henne på toa. Jag märkte absolut inte att hon var så onykter förrän vi reste henne upp. Hon beskyllde oss för att ha HÄLLT i henne whisky. Inget eget ansvar alls. 
 
Vi stod som två fån o tittade på henne där hon satt på toa. 
- Vad glor ni på?!
- Vi väntar på att du ska kissa. 
- Men jag kanske inte ska det?? Jag kanske bara luras? 
- Kom igen nu. Vi vill lägga oss. 
- Ja?! Jag förstår inte varför ni ska stå så o titta på mig.. 
- KISSA!!!!! 
😂
Ann började släcka ner. Jag väntade utanför toaletten.. 
- Har du kissat mamma?
- Det vet väl inte jag? 
- Men herreguuuud... 
 
- Jag öppnade kranen. Ett trick man lärt sig som mamma. 
- Nuuuuuuu!!!!! ropar hon lyckligt. 
 
Vi hjälpte henne i säng o banade väg för henne med rätt belysning så hon skulle hitta till toan om ifallatt hon skulle upp o ränna på natten. 
 
Några timmar senare vaknade jag av att det var svinkallt utanför täcket. Jag steg upp o hittade min mamma i soffan. Hon hade öppnat altandörren så den stod helt öppen o där låg hon under endast en filt. Detta var anledningen till att hon inte fick ligga i vardagsrummet. Vi visste att hon skulle öppna upp överallt så det blev minusgrader inomhus. 
 
Jag lät henne vara o försökte somna en stund till. Vid 10 hörde jag Ann tassa omkring o jag gick upp o satte på kaffe. Vi stod o tittade på mamma som låg där så sött. Vi puttade på henne för att se om whiskeyn tagit ut sin rätt. Hon grymtade o tittade upp. 
 
Det visade sig att hon hade varit uppe på toa på natten men när hon kom ut därifrån så visste hon inte var hon hade legat så hon la sig i soffan. Men hon tyckte det var snålt med täcke. 😅
 
Vi åt frukost o hade som plan att gå en runda på stan, men vi satt o pratade i morgonrockarna till klockan var 13 o sen tog det ytterligare nån timme innan vi var klara att ge oss av. 
Mamma stannade hemma o vi gick en runda. Vi hann gå en timme innan vi stod på H&M o jag började känna av min bakismage. 
 
- Jag behöver nog gå på toa snart, sa jag. Efter min incident för några år sen så är jag extremt nojig o orolig o vill ha stenkoll på toaletter nere på stan. 
Vi frågar ett butiksbiträde som säger att cafeet bredvid har tagit över toaletterna. 
 
Jag kände mig lugn nån minut till, men sen sa jag till Ann att nu får vi nog gå. Vi hade plockat på oss varsin vara, så vi gick mot kassorna. Väl framme ser jag att det stod tre i kö, o jag kände att jag började svettas. Ann tog upp en packe med strumpor o funderade på om hon behövde dessa. Jag kastade iväg min vara till henne o skrek att jag swischar henne sen lämnade jag butiken fort som attan. 
 
Rusade genom gallerian på ett hyfsat snyggt sätt. Jag sprang inte men log inte heller.
 
Var fan låg cafeet???? Letade efter skylten men den kom aldrig. Sprang förbi en nagelsalong med tre asiatiska killar som arbetade. Det var en stor upplyst modern salong, o det satt en kvinna som fick sina naglar fina. En kille stod bakom kassan o en sopade golvet. 
Jag rusade fram till killen i kassan. 
 
- Har ni en toalett?? flämtade jag. 
- Njae.. han lyfte blicken bort mot entren. 
- NU DIREKT! sa jag högt o ställde mig väldigt nära hans ansikte. 
- Ok..
 
Han hann bara titta mot en dörr bakom kassan o jag flög in. Så fort jag satte mig ropade han genom dörren;
- Om papperet är slut finns det mer på hyllan ovanför dig... 
 
När jag satt där o insåg att allt gått bra, så tittade jag mig omkring. Jag hade gjort intrång i deras omklädningsrum. Det låg uppackade väskor på golvet o det hängde kläder i skåpet. Det låg en mobil överst i ena väskan. 
 
Jag blundade o insåg att de vill VERKLIGEN inte ha mig i detta rummet. 
 
När jag var klar viftade jag till håret o sträckte på ryggen i ett försök att se stolt ut. Jag behövde ju på nåt sätt komma ut o igenom salongen igen. 
Det var bara en som tittade upp, o vi nickade mot varandra. Inga ord behövdes. Jag lämnade den upplysta salongen o jag såg dem aldrig mer sen. 
 
Jag mötte upp Ann o vi gick en runda till. Nu var jag fit for fight igen! Rätt vad det var upptäckte vi att butikerna började stänga igen o vi blev jättebesvikna. Klockan var 16.00.
Vi KANSKE inte skulle ha suttit o tjattrat i våra morgonrockar i flera timmar???  
 
Vi gick till ett cafe där vi mötte upp Magnus - en kompis till Ann o en gammal kompis till mamma. Han är även pappa till min första bästis i Växjö. 😍
 
Vi satt där en stund o fikade o sen gick vi hemåt. Vi gick inom Coop o handlade till tacosen på kvällen. 
Nu var det mamma som var pigg o vi som var trötta. Jag duschade o hoppade i mysdressen o sen tog vi fram alla gamla kort jag hade med mig. Det var en salig blandning o vi fick oss många härliga skratt! 
 
Vi hann inte alla innan klockan blev sen. Vi åt tacos o tittade på Så Mycket Bättre. O drack mer vin. 
 
 
Efter en stund kom Magnus o han stannade ett par timmar. 
 
 
Det var inte så buttert som denna bilden visar! 😅
 
Såå mysigt o sitta uppkrupna i soffan, med vin o raggsockar o roligt sällskap!! 😍
 
Vi var klena den kvällen så vi lade oss inte så sent. 
På morgonen efter ställde vi klockan på 07 då jag behövde åka strax efter 08. Vi hade planeringsmöte med Halloweengänget på skolan kl. 10.00. 
Jag lämnade av mamma hemma o stack direkt till skolan. Var där i två timmar o sen hem, åt upp ett halvt paket Ballerinakex, gjorde handlingslista, dammsög, o sen iväg för att möte upp barnen på bion.
Henrik tyckte de kunde gå ensamma, men då det är Elsies första biobesök o hon är så liten så tyckte jag det var ett jättedåligt inititaiv. Jag gick med dem. 
 
Därefter körde jag o handlade medan de packade väskorna hos henrik. 
 
Dax för MammaVecka! 💜
 
Ny vecka o nya grejer att ta tag i. Insåg nu att det endast är en månad kvar på Knut Hahn.. Vad gör jag sen?? 
 
Vi får fundra vidare under natten. Nu ska jag sova.
 
GONATT!!