Trebarnsmor

Det är jag det. Trebarnsmor. Det visste varken ni eller jag, men så är det. Eller jag är det fram till imånbitti iaf. 
 
För han är precis som ett barn, min pappa. 
 
- Ska vi inte ha lite kaffe?
- Nej tack. Jag vill inte ha. 
- Jo! Klart vi ska ha kaffe. Jag sätter på. Sex koppar?
- Det räcker med fyra. Jag vill inte ha. 
- Jag sätter på sex. 
 
Han retar barnen som blir vansinniga. Han gör det nog inte med flit, men han skämtar o busar o förstår inte när han ska sluta. De skriker o han skrattar, o de skriker ännu mer. 
Ikväll blev Elsie tokarg när ingen ville leka med henne. KLockan var 18.30 o pappa spelade BingoLotto o jag gräddade pannkakor. Jag sa till henne att leka själv o hon blev så arg så jag till slut drog in henne på rummet. 
 
Efter en stund smög hon ut hulkande, med ett paket som hon gjort till mig. Hon vet hur man sluter fred! 
 
Jag bad henne hjälpa till med dukningen, o vi skulle äta vid TV:n. När hon går ut med bestick hör jag henne o pappa diskutera här ute. Hon kommer snyftande in i köket. Då har hon placerat ut gaffel o kniv så som hon vil ha det, men då har pappa flyttat dem för att visa hur de EGENTLIGEN ska ligga. 
 
- Vad är det som händer??
- Jag ville bara visa hur de ska ligga. 
- Kan du inte bara låta de ligga som hon vill? 
- Jo.. fast det var inte rätt.. 
 
När de åt frukost häromdagen satt pappa o flinade åt Elsie. Då satte hon upp sin mur. 
 
Han har oxå försökt imponera på den stora hönan. Ett korttrick som failade totalt. 
 
Hon var mindre imponerad. 
 
Han stänger av TV:n när han inte ska titta mer, fast jag sitter kvar i soffan. 
När text-TV är på, försvinner resten av världen. Han varken ser eller hör någon annan. 
Han slänger ur sig dumma kommentarer när han får tråkigt, bara för att reta upp nån. O vi har väl haft TVÅ häftiga diskussioner dessa dagar. Imorse var jag nära att slänga ut honom. 
Det blir fullt med vatten på golvet när han bryggt kaffe, sen skyller han på att det är diskmaskinen som läcker.. 
Jag får säga till honom att skärpa sig, när vi ska träffa folk. Han är som Pippi Långstrump på kafferepet. 
 
MEN det är ju mysigt att ha honom här med, såklart. Han är med på allt o vill hjälpa till överallt. Han fjantar o tramsar med barnen, men de tycker ju bara han är barnslig o suckar tröttsamt åt honom. Det jag tycker är mysigt med deras relation är att trots att de bara träffas ett par ggr om året, så känner barnen honom utan o innan. Han tillhör möblemanget o de pratar med honom som om de träffas varje dag. 
 
 
I fredags jobbade jag hemifrån fram till lunch. Jag mötte sen upp Henrik o tjejerna på stan för att fixa ines Swisch på banken. Hon har sen dess skickat en krona hit o dit, bara för att få känna känslan.. 😁
 
Vi åkte sen ut till stugan o hälsade på Eje, ingela o tjejerna som kommit dit över helgen. Elsie o tjejerna började direkt att rita. 
 
Det är ju så mysigt i stugan! Jag bara älskar det, o pappa tyckte det var kallt o ruggigt. 
Här har de suttit o pusslat vid öppna spisen. 
 
Mamma o Kenta kom en runda o vi fikade. Inte ofta man mamma o pappa på samma bild! 
Lilla Elise mellan sin farmor o farfar. 💗
 
På kvällen var Elsie med Henrik på fest, o ines var här hemma med kompisen Julia. De sminkade sig i över en timme, o till slut fanns det inte mycket tid över att gå Busellergodis. Jag sa att de inte fick gå längre än till 20.00. De gick en runda o var nöjda med påsen som kom hem. 
 
Sen satt de resten av kvällen i köket o spelade kort o spel. 
 
I lördags hade vi träff här hemma eftersom Eje o de var hemma från Stockholm. Pappa flydde fältet o stack hem till Henrik o kollade fotbollen där. Elsie var i exstas när BÅDE Moa o Alma var här samtidigt.. 😍
 
På kvällen tog jag med mig middagen hem till Henrik så slog vi ihop allt o åt tillsammans. O jag hade ju aaaaldrig lyckats så bra med min fisk som henrik gjorde. 😋
 
Pappa o jag åkte sen hem o tittade på Så mycket Bättre o sen var det läggdax. Han har blivit bästa kompisa med hundarna, o speciellt med Nemo.. 
Han fjäskar för pappa hela tiden, o pappa faller som en fura.. 
 
 Idag har Jag o Elsie, Alma o Clara varit på Mora Träsk i Karlskrona! Jag har ju sett fram emot detta i flera dagar, för jag var säker på att de skulle göra succe hos ungarna! Elsie o Alma är ju fyra, o Clara sex. När ines var i den åldern kretsade allt kring Astid Lindgren o Mora Träsk. 💜
 
Men NEJ, det blev aldrig succe. De tyckte det var skittråkigt.
 
Eller Elsie stampade o tjoade o höll igång. Clara log ibland o höll på att sjunka genom golvet när de sjöng om att knyta en knut med snoppen, o när de pratade tuttar o fjärtar. Såååå pinsamt!!! 
 
Alma log inte en enda gång o blev sur när jag försökte få igång henne. Vid nåt tillfälle hittade hon min mobil o bad om koden. 
- Vi tittar på Mora Träsk!! Du kan väl inte kolla mobilen då??
- Men jag gillade inte detta... 
 
Det var fler vuxna än föräldrar på golvet, o alla försökte få sina ungar engagerade o satt med höjda ögonbryn o leende från öra till öra. O många av dem hade sina spädbarn o ettåringar med sig. Hur tänker man där?? Jag vill se en 6 månaders köra Huvud, axlar, knä o tår.. 
 
Clara tyckte det var sååååå töntigt, Elsie tyckte fyra låtar var bra, o Alma informerade om att hon bara tyckte om vuxna låtar. 😅
 
Ikväll började Mammaveckan igen. 💓 Pappa har inte hängt med nånting, o tycker bara det är oordning med barnen. Men saken är den att veckan som kommer nu så börjar våra utvecklingssamtal o jag jobbar sent nästan varje kväll i två veckor. Så då kommer henrik få hjälpa mig, o nu har pappa varit här så då passade vi på att byta lite o hjälpa varandra. 
Annars hade inte pappa träffat barnen nånting. 
 
Imån bitti åker han hemåt igen, min gamle far. Men vi träffas ju igen till lillejul i december. 
 
Det var allt för ikväll! Imån är en ny dag.