En arbetslös vecka.

Ibland skriver jag ett inlägg av bara farten, då tankarna styr mina fingrar som bildar bokstäver på skärmen. Men jag kan inte skriva om jag inte har lust. jag måste ha lite feeling.. 😅
 
Men ibland har jag ett starkt behov av att skriva av mig, i stunder då jag använder bloggen som terapi. Då kan jag sitta lääääänge med ett inlägg, för det är då så mycket jag vill ha ur mig så jag måste lägga upp o organisera allt innan jag skriver. 
 
Så var det häromdagen när jag satt o skrev. Då vände jag ut o in på mig själv o jag klädde av mina känslor. i nästan tre timmar satt jag o skrev. O sen bara.. POFF! Allt borta. 
 Jag blev så upprörd så jag var nära gråten. Vet inte varför egentligen, men jag kände bara att det var en hel förmiddag åt helsike. 
 
Det är nu fredag o första snön har kommit till min lilla stad. Den kom o den stannade! Gräsmattan ligger fortfarande vit här utanför och det är glashalt ute. Det blev verkligen en köldknäpp idag, men jag tycker det är precis i tid med tanke på att det är jukskyltning i helgen. Hoppas det snöar hela helgen! 
 
Jag har varit hemma denna veckan. Jag har varit "mellan två jobb". I fredags förra veckan gjorde jag min sista dag på Knut Hahn o på måndag börjar jag mitt nästa. Jag trodde jag hade skrivit om det, men jag har nu fått en tjänst på socialtjänsten i Karlshamn! 😃 Jag har ju velat tillbaka ett tag nu, men fått nobben då jag inte har den juridiken som krävs, så jag har aldrig sökt igen. 
Men sen fjäskade jag in mig i Karlshamn o de kunde inte motstå mina blinkande långa ögonfransar.. 😍
 
Meeeen jag har ju fortfarande inte juridiken så jag kommer arbeta som en socialsekreterare, men jag får inte ta beslut. Jag kommer fortsätta söka den juridiska kursen som krävs, o hoppas jag kommer in nån gång. 
 
Jag har trivts som mentor, o jag saknar mina elever o kollegor, men jag känner att jag var klar där på nåt sätt. Jag har krigat färdigt o jag har slagits med näbbar o klor för vad jag anser vara rätt, o mer kan man inte göra. Men verkligen, heeeelt fantastiska kollegor!!! Så engagerade o kompetenta o härliga.. en fantastisk arbetsplats!!! 😍
 
Men det har varit några jobbiga sista veckor. Mycket på jobbet o sen en oro över vad framtiden skulle ha med sig. Jag har inte varit så orolig över att bli arbetslös, för jag har en bra utbildning bakom mig o jag har en tendens att ha en väldans massa tur med mig. Men jag har inte sökt jättemånga jobb, så jag trodde jag skulle få ta ett vikariat innan jag hittade rätt. 
 
Men jag är jättenöjd med hur det blev o jag tycker det ska bli riktigt roligt att  komma tillbaka! Det är ju en ny målgrupp jag ska arbeta med, men det går nog bra. Ni får hålla tummarna! 
 
Det jag är mest nervös för är att börja pendla. Jag har ju haft det så bekvämt så jag har alltid jobbat i Ronneby. Alltid kunnat köra hem på luncherna o ta hundarna o alltid haft 20 minuter till hämtning av barn. 
Nu är det slut med det, o jag har hjälp av syster o hennes familj ena veckan, o under mammaveckan får ines ta hundarna. 
Jag vet ju inte hur det ser ut, men om vi är några stycken från ronneby så kan vi ju samåka. Men annars lutar det åk tåg, för det känns skumt att ta bilen själv varje dag. 
 
 
Denna veckan har jag planerat in såna ärenden som annars tar tid. Ines  o jag hade klipptid, men frisörskan blev sjuk, så hon klämde in oss nu på måndag kväll. Jättesnällt, men det blir en låååång kväll.
Sen hade jag tid hos veterinären för kloklippning, men de fick pioritera två andra hundar som kommit in efter slagsmål med vildsvin, så vi fick åka hem igen.. De bad så hemskt mycket om ursäkt o frågade om det var ok. 
 
- Nej, jag vill att ni väntar med de spetsade hundarna o ger mina herrar deras manikyr.. 😲 
 
Jag fick en ny tid dagen efter så det ordnade oxå upp sig. 
 
Sen har jag varit o pratat med två banker o jag har gjort klart all julhandling. ✌ 
 
Det är pappavecka, men då jag kände jag började bli klar med allt så stal jag Elsie på dagarna när Henrik har jobbat under torsdagen o fredagen. Det har varit sköna, välbehövliga dagar. 💜 
Vi har adventspyntat, men när jag kom hem med nya ljulgranskulor snurrade hon runt o letade efter julgranen. När hon inte fann någon gran hittade hon en egen lösning. 
 
😍
 
En riktigt bra vecka, o jag är redo för nya utmaningar! Nu är filmen slut så nu går jag o lägger mig. Om några timmar är det två små tjejer som överraskar sin far på sängen med kaffe o paket.
 
Henrik fyller år! 👏😍 
 
Visa fler inlägg