Vi bugar o bockar för året 2019

Om man blickar tillbaka över axeln o kikar på året som gått, inser jag att det hänt en hel del. Jag förstår nu varför folk lägger huvudet på sned o ger mig en kram när de träffar mig. Inte för att mycket "drabbat" mig. Nej, det är mer en "lilla vän, du lugnar snart ner dig.."-kram. 
Min kära gamla chef, tillika rektor på Knut Hahnsskolan Anna, sa till mig när jag berättade att jag skulle sluta, "Nina, jag visste det! Jag visste att vi inte skulle hålla kvar dig här, du har alltid varit en "Sökare".. 
 
Jag funderade mycket på det ordet. Det är ju bra att vara en sökare när man är 20, men nu är jag snart 40. 
När jag sen blev avtackad, beskrev samma Anna, mig inför arbetsgruppen som en riktig "överlevare". DET tyckte jag bättre om!! En överlevare fungerar i alla åldrar. 💪😀
 
Så vad har hänt under 2019?
Året började med att Henrik o jag bestämde oss för att separera. Vi var överens, men det är ändå jag som blir svarta fåret. O visst, jag vill bo själv med barnen i grund o botten, men han var med på det till 100%. Under våren flyttade jag till lägenheten. Det var en "lätt" separation med tanke på att vi var överens hela tiden, men den var ändå fylld av ångest o skuldkänslor. 
Väl på plats i mitt nya hem tog jag tag i nästa projekt - att byta jobb. Jag tog en paus under sommaren men när terminen började loggade jag in på Platsbanken. Hade en jobbig höst när jag var superstressad över allt. 
 
När första advent var i antågande började jag så min första dag på Socialen i Karlshamn. Är sååå himla himla glad över denna tjänst o att jag kom in trots bristen av juridiken! 😃
 
Efter att jag landat i Karlshamn var det dags för nästa projekt - att leta hus!! Det har gått bra o jag ligger nu högst i en budgivning. Säljarna har godtagit mitt bud, men det var fler intressenter o tittade på huset igår, så de vill avvakta deras intresse. Såklart. Men vi håller tummarna!! Både tjejerna o jag hoppas på det. 😍
 
Barnen mår bra! Elsie har fyllt fyra o jag tycker att vi har lyckats undkomma den berömda treårstrotsen på ett väldigt smidigt sätt. Hon är väldigt mjuk o go o har sin idol i Ines. Hon har inte visat några tecken på att det är jobbigt med två hem. Hon har bytt avdelning till Bjällran o hon har gått på gympa under hösten. Stor tjej!
 
Ines har fortsatt med sin fotboll o laget har blivit väldigt tight o sammansvettsat - kul! 
Hon är den som funderat mycket på mamma o pappa. Hennes högsta önskan har hela tiden varit att vi flyttar ihop igen. Att vi har umgåtts efter separationen ser hon som att vi "kanske fortfarande är kära". Vi har förklarat för henne, men hon vill inte lyssna. 
 
Det har varit mycket förändring för henne. Hon slutade fritids i våras o har därför fått ta ansvar över hundarna när hon slutar skolan. Hon har även fått börja med månadspeng istället för en halvdan veckopeng, vilket gör att hon intresserat sig för ekonomin. Hon har fått eget bankkort o Swisch. 
Hon tycker det är jobbigt här hemma eftersom jag har större krav på henne än Henrik har. Jag är "elak" o pappa är "snäll". Det gör mig inget. Värre om det hade varit tvärtom, för det kan jag ju inte påverka. Hennes idol är inte syrran, utan det är Bianca Ingrosso. 
 
Hon älskar att vara ensam med henrik eller mig. Att ha egentid med oss. 💚 Hon är verkligen mittemellan tonåren o barn. Hon ser fram emot att gå på stan med sina kompisar, men hon lämnar inte vår sida riktigt än. 
Hon längtar till hon får börja sminka sig, o hon har börat duscha varje dag. Hon funderar mycket på kärlek o de serier hon kollar på är Highschool-teman. 💗
 
Båda barnen är väldigt sociala o ingen av dem har fastnat i mobilträsket. Ines kan tycka det är skönt att försvinna en stund med mobilen, men då handlar det om 30 minuter, sen tröttnar hon. Elsie likadant. 
 
Vi har utökat vårt team med en katt. Ett minimonster. En riktig "Mästerkatten i stövlar" En falsk sate som kan charma o gosa till 200%, för att i nästa sekund gå till attack. Han har tagit sönder en ljusstake o en kruka. Granen är sned o grenarna på mina blommor har ändrat riktning. 
Jag njuter av honom hela kvällarna när han är gudomligt mysig, men sen håller han mig vaken från 04 på morgonen då han ska slicka mig i ansiktet o kurra vid mina öron. Hans bästa sovplats är under min haka. O han är besatt o jagar ansiktet när jag försöker komma undan. 
 
Min familj mår bra o mina vänner likaså. Jag hade dock velat att min mamma mådde betydligt bättre. 🙁 Vi väntar nu på ännu en familjemedlem då systerdottern Maja går i värkar. 😍
 
Ekonomin har varit skitjobbig detta året, men det blir ju så när nästan halva inkomsten går åt till hyran. Är nu uppe i 8200:-/månaden. Heeeelt sanslöst för en trea i Ronneby, anser jag. 
 
NU ska jag fortsätta fixet inför kvällen! Henrik kommer hit o vi ska äta gott o spela BingoLotto. 
Vi hoppas på en fortsatt lugnt nyår med smällarna. Nemo har kommit väldigt lindrit undan, o jag hoppas det fortsätter så. 
 
Vill avslutningsvis önska er alla ett fint avslut på detta året!!
 
KRAMAR FRÅN MIG!
 
 
 
 
 
 
 
 

#1 - - Anonym:

Spännande med husbud

Är det det lilla vita på Utmarksvägen?

Mvh
Ulrik L

Svar: Ja precis! Då blir vi nästan grannar. 😃👏
Nina Gustafsson