Mot ljusare tider!

Hörni, om några dagar vänder det! Då går vi mot ljusare dagar igen.. 😎 HÄRLIGT!!
 
Jag är så fruktansvärt trött på dagarna. Visst, mörkret gör väl sin del, men när jag tänker tillbaka på detta år, så förstår jag att jag gäspar. Hela vintern 18-19 gick jag i separationstankar, som sen gick över till själva separationen under våren. TACK O LOV har Henrik o jag varit vänner o överens hela vägen, men ändå tar det väldigt mycket på krafterna, så klart. Det är ju främst ångesten för barnen som gick bananas i huvudet. Det är ju absolut inte ultimat för barnen, men vi kan inte bo tillsammans endast för dem. 
 
I våras började oxå mina konflikter eller meningsskiljaktigheter (kanske är ett bättre ord?) med dåvarande chefen. Jag hade sen en låååång o härlig semester här hemma. Bara små trippar lite varstans, men annars häng på stranden - skönt! 
 
Jag hade dock en jobbig känsla i magen när semesterdagarna började ta slut o jobbet närmade sig. Tre veckor in på höstterminen sa jag så slutligen upp mig o jag började mitt jobbsök. Jag sökte väl till slut runt 8 jobb, men det känns som jag sökte hela hösten. Jag la ner hela kvällar på att fundera på vad jag ville göra. Jag sökte bland utbildningar o jag la ner tid o energi på mina jobbansökningar. 
 
O tre månader går fort o jag började bli riktigt stressad över att inte få nåt jobb. De jobb jag sökte hade så lång ansökningstid, så än idag kanske jag fått svar på hälften av dem. 
Jag var stressad dels över att inte få respons på jobben men det var även mycket att göra på skolan, så jag mådde skit ett tag. Svårt att sova, glömde bort att äta, tappade bort koden till VISAkortet, tappade synen vid ett tillfälle. vart allmänt stressad. 
 
Men NU! Nu är jag snaaaart ikapp igen! Har varit i karlshamn i tre veckor redan o jag har absolut inte kommit in i allt än. Men jag stormtrivs o det känns riktigt riktigt bra! Jag har tusen frågor varje dag, o jag suger in allt o vill lära mig allt på en gång. Är hon ifrågasättande, Gustafsson?? Oh ja. Men det är ju för att jag vill lära mig. 
 
Jag hoppas innerligt att jag kommer in på socialrätten denna termin. Denna gång har vi skickat in intyg som chiefen skrivit för att om möjligt påverka antagningen. 🤞
 
O nu när jag är i hamn med jobbet, så har jag börjat leta nytt boende på allvar. Jag o tjejerna stormtrivs i lägenheten, men den är på tok för dyr. Jag klarar mig, men det är sjukt mycket pengar på ett boende som inte är mitt. 
När jag var ledig den veckan mellan jobben, var jag runt på bankerna o nu har jag börjat leta efter hus. Jag har hittat ett som jag varit o tittat på två ggr, så kanske det blir ett bud där. ;) 
 
SÅ. Vi säger att jag lägger bud o får huset inom kort. Då har jag separerat, flyttat, bytt jobb o köpt ett hus. O allt på ett år. Inte konstigt jag är trött på kvällarna i vimsig i huvudet.. 
 
Då ska jag landa. Kanske lagom till jag fyller 40 i april?? Tänk vad mysigt att ha en trädgårdsfest från sen eftermiddag till efter småtimmarna på min födelsedag, i ett nyköpt hus, o där jag kan känna att jag är i land med allt?! 
Jag kommer nog inte bara sitta nöjd, det har jag svårt att tro. Men jag har varken ork eller pengar till att hoppa runt o leta annat hela tiden. Jag är faktiskt trött på det nu. Men jag kanske kan börja skriva på min bok jag sagt i så många år? 
 
Här hemma har vi laddat inför julen. För ett par veckor sedan klädde vi granen, byggde pepparkakshus, o bakade.
 
 
 
 
Vi tävlade om pepparkakshuset. Ines gjorde en sida, o Elsie o jag den andra. Vi hämtade rekvisita i leksakslådan o alla var nöjda. 
Ines ville ha sin sida utåt på hyllan, o det fick hon. En timme senare hittade vi Emil stående på bakbenen, tuggandes på huset.. 
Snacka om jordbävning!! 🤣
 
Klapparna har jag faktiskt köpt på nätet detta året. Jag som aldrig handlar på nätet!! Riktigt skönt. Är även klar med ines födelsedagspresenter i januari, allt inslaget o klart!✌
 
Helgen som var nu, firade vi lillejul i Stockholm! Jag o tjejerna körde upp i fredags efter lunch, bodde första natten hos Gunnar o Eva, o den andra hos eje o Ingela. Den helgen är alltid lika mysig, o jag tror nån sa det var tionde året i rad som vi träffas o firar, med bröder o pappa o alla respektive o barn. 
Alla kusinerna!! 
 
Lillebror. så lycklig man kan bli med en öl i hand. :) 
 
Storebror. Bakom Tomtens rygg. 
Tomten hittade även till Täby.. 😍
 
Efter långfrukosten på söndagen körde vi hemåt igen. 
 
I måndags hade förskolebarnen på G-klaven sitt Luciauppträde på skolgården. Jag fick medalj i "Årets mamma" då jag boktsavligen sladdade in på parkeringen minuten innan det började, med Elsies luciautstyrsel i en påse. Alla barnen stod uppradade med stora ögon i vita lucialinnen o röda Tomtedräkter. De hade hittat en reservklänning till min dotter, som hon fick låna. Men jag viftade med min klänning för att de skulle förstå att jag faktiskt hade en till henne. 
 
Kände mig så värdelös. Hade ju stressat som fasen från jobbet, o jag visste ju att alla hade strosat runt i sina dräkter en stund innan, utan min Elsie.. 😌 Usch Nina. Usch!! 
 
Men hon var nöjd o skrålade så gott i den härliga skaran av ungar!
I Fotohörnan..
 
 
O igår kväll var det dags för skolklasserna att ha sin årliga julshow i Hoby Kyrka.
Farmor, henrik o jag tyckte det var mysigt som vanligt, men någon hade myror i brallan.. 
😝
 
Imån ska ines till tandläkaren o dra ut två tänder. Det är mitt på förmiddagen så jag tog henne ledig från skolan. Jag tog vabbledigt, för det kan man tydligen göra vid sjukhusbesök med barnen? Aldrig gjort det innan. 
 
Ikväll lyckades jag skriva klart hela inlägget. Jag har varit så trött dessa veckor så jag har somnat med datorn knät. 
 
Gonatt på er!