Juldagen har ändrat form.

Gårdagen tillbringade jag i soffan, i stort sett heeeela dagen. Fortfarande genomförkyld o tung i kroppen. O barnfri. 😜
 
Jag vaknade efter 10timmars sömn, av en katt som ville in i näsa o mun. Jag var ute med hundarna o svettades som en tok när jag kom hem. Jag bryggde min kaffe o lade mig sen i soffan o tittade på Tzatziki som gick på 4:an. 
 
Sen kom solen fram o påminde mig om att mitt golv var extremt äckligt så jag dammsög o moppade golvet. Att dammsuga var inga problem, men moppen var tung. Jag tog toaletten med när jag ändå var igång. 
 
Jag kände mig sen väääldigt duktig o satte på ännu en film, The Holiday, som jag ångrade efter 10 minuter. Har inget emot romantiska komedier, men Cameron Diaz är lite väl mycket. I alla filmer. 😴
Meeen mitt frikort Jude Law, o mina andra favoriter Cate winslet o Jack Black var ju med, så jag var tvungen att se den. O jodå, Gustafsson satt töntigt leende i soffan o även en o annan tår trillade ner. 
 
Jag fick under filmen snabbesök av min stora pärla som var ute o sprang. Hon sprang från henrik till mig o sprang sen tillbaka. 💪
 
Jag satte mig sen o gjorde klart alla sökningar efter lånelöften bland bankerna på nätet. Nu är jag klar o har fått från flera banker, så nu kan jag gå in i budgivning på riktigt! 
Har ett hus som jag varit o tittat på två ggr. En gång med Elsie o en med även henrik o ines. De två största kitikerna i världen. O vet ni vad?? Det lilla huset fick Mer än Väl Godkänt av båda två! Kunde inte sluta le när jag åkte därifrån. 😍
I helgen var vi även o snokade i trädgården, vilket vi fått lov att göra. O trädgården är det bästa av allt, tycker jag. 
Det enda problemet är att köket måste renoveras, men det ska bara bli roligt (o kostsamt!). 
 
En länk kommer när jag vunnit budgivningen. 😉 
 
Jag behövde sen komma ut o var ute en timme o gick med hundarna. Riktigt riktigt skönt, o det gick bra så länge jag hade munnen stängd i kylan, för annars kom hostan. 
 
Sen var det dags för dagens TREDJE film, o jag satte då på tjejfilm nummer två - The Breakup, med Jennifer Aniston o Vince Vaughn. (ett annat frikort). DEN tyckte jag om! 
 
Vid midnatt slängde jag på mig en jacka o foppatofflor för sista kvällskisset med hundarna. Det är ju aaaaldrig nån ute på min bakgård vid den tiden, så jag blev lite förvånad när tre uppklädda o snygga killar i 20årsåldern stod utanför porten o rökte, med varsin öl i handen. 
 
Jag ursäktade de lösa hundarna men de satte sig genast på knä o hälsade på mina herrar. Jag stannade dock inte utan smög iväg då mitt ansikte är dubbelt så stort nu när jag bara snorar o nyser o det rinner överallt. 
 
Jag skakade på huvudet för mig själv o sa åt de unga killarna att gå hem o lägga sig. Det är ju onsdag kväll mitt i natten! I samma stund kom jag på att det var Juldagen. 
 
Juldagen. Den största festkvällen på året. Kvällen då alla hemvändare möttes på dansgolvet med pussar o kramar o man diskuterade minnen till höger o vänster. ALLA var ute på Juldagen. 
 
Jag blängde avundsjukt på killarna som skrattade borta vid porten. Där gick jag i mina foppatofflor o pyjamasbyxor, ett svettigt linne o en vinterjacka, med håret uppsatt i en tofs o ett enormt svullet o snorigt ansikte. O väntade på att mina hundar skulle bajsa så jag kunde ta upp det o gå in till min säng. 
 
Hur kunde jag missat att det var just Juldagen igår? Visst, nu är det ju 20 år sen vi hade våra partyår, men jag brukar åtminstone minnas hur det var? Nu har tom dagen förlorat sin betydelse, o det har gått från "Juldagen - Årets kväll!"  till en röd onsdag. Visst, jag är inte kry nu, men jag hade ju heeelt glömt bort hela dagen. 
 
En gammal kollega sa till mig för några månader sen - "Nina, snart står där en 22åring o knackar dig på axeln. Du har snart en date."
 
Tack för komplimangen, men NEJ. Det är nu formellt bevisat, att den dagen jag börjar leta efter en kärlek igen får jag nog titta på andra sidan tidsaxeln. Det var inget sexobjekt som kom ut från porten igår kväll. Det var en förlorad kärring med flåtigt hår o en bajspåse i handen. 
 
Du är gammal nu, fröken. Även om jag tror jag är 25 fortfarande, så flyger det fram bevis alldeles för ofta, att så är inte fallet. 
 
Idag ska jag hänga med Elsie. Henrik o Ines ska på inomhusfotboll i sporthallen. Eventuellt ska vi gå o se Frost, men jag vet inte om hon är för liten? Ines blev sur på mig igår för att jag glömt bort att boka biljetter till gådagens Premiär. Förklarade för henne att det var väl bra att vi hittade biljetter till torsdagen, men det dög tydligen inte. "Mamma, ALLA ska på bio idag.." 
 
Jag reserverade ändå tre platser, men gick sen o irriterade mig på hur otacksam hon var. "Hon ska inte på nån bio" slog jag fast, o la ut på facebook att jag gav bort biljetterna, till nån som VERKLIGEN hade uppskattat ett biobesök. Då menade jag nån familj med svår ekonomi. 
 
Om inte Stödkassen hör av sig, så går vi kanske själva. 
 
Hoppas ni får en skön dag!