"Mamma, du är astråkig.."

Igår var ingen bra dag. Barnen kom vid 09. Elsie hade med sig en liten väska med en liten bok o en penna. 
 
Vi skulle tydligen leka skola. 
 
Ines hade en redovisning på 20 minuter hur det hade gått till från att hon la sig på kvällen, till att hon kräktes i duschen. Detta hade ju naturligtvis inte Elsie lust att lyssna på så det blev tjafs direkt. Jag tyckte ju inte heller det är jätteintressant att lyssna på hennes redovsningar alltid, men eftersom jag är mamma ska jag sitta där o nicka intresserat. Men jag utnyttjar lillasyrran i dessa tillfällen. 
 
Ines satte på en film direkt. Vi kollade en halvtimme sen tröttnade Elsie. Hon lagade lite mat åt mig i sitt kök på rummet. Jag orkade fem minuter. Ines plockade istället fram lite frukost.
 
- Mamma eftersom vi är sjuka kan vi väl ta lite yoggi idag..? (De får bara vaniljyoggi på helgerna) 
- Ni får ta vaaaad ni vill.. 
Jag lyfte inte ett finger. De fixade med allt. De åt dock knappt nånting. Elsie åt ett äppel. 
 
Jag bad ines sätta på en film för elsie istället, så jag kunde sova i smyg bakom dom i soffan. Det gjorde hon. Men Elsies filmer är 20 minuter långa, o sen vaknade jag av att Elsie låg PÅ mig.
Jag hade inte riktigt varit uppe på benen av rädsla för nya kräkanfall, så jag började plocka lite här hemma. Men jag var så matt i kroppen så jag orkade inte många minuter. 
 
Elsie försökte få med mig på lekar men jag ledde in det på pussel o spel. När jag sa jag var kräksjuk så bara tittade hon oförstående på mig. Jag fick en snabb flashback på kvällen innan då jag suttit på toan med hinken mellan knäna. Hade hon sett mig då hade hon blivit livrädd. En mamma är ju stor o stark! 
 
Vi började spela Babblarna, o ines skällde på mig för att jag inte var uppe o gjorde charader, som vi brukar göra på det, men som ligger utanför reglerna. Jag kände att jag inte kunde hålla ögonen öppna, bokstavligt, så jag sa de fick spela själva. Då blev Ines skitsur o vägrade spela hon med. Elsiestackars satt kvar där med sitt lilla spel. 
 
Jag gav Elsie min telefon o kröp ner i sängen. Då skulle ines oxå ner så efter någon minut hade alla lagt sig till ro, o jag somnade o vet inte hur länge jag sov. Ingen tidsuppfattning alls. När Ines väckte mig igen var kl. 14. jag hade skitont i huvudet o tog tempen. Ungarna ställde sig på kö. Elsie hade 36,9 ines hade 37,2 o jag hade 38,9. 
De siffrorna hade jag med mig genom dagen då ines hela tiden tjatade på mig att jag inte skulle vara så tråkig. 
 
- Mamma, då är astråkig..
- Det heter inte astråkig, ines.. 
- Nä ok, SKITtråkig då.. du är skittråkig. 
- Fast ni måste kunna acceptera att jag ligger en dag. Jag måste oxå få vara sjuk ibland. 
- Ja, fast inte hela dagen! 
 
Jag gick ut o lagade mat till dom. En gourmemat - falukorv o makaroner.   
Under tiden kollade Elsie in grödorna. Hon leder med sina o ines ligger sämst till. Vilket hon såklart har påpekat mer än en gång.. 
 
De åt knappt ingenting av maten. Jag försökte inte ens. Ines som ofta vill vara den vuxna i vår familj, undrade om jag ville dö. 
-Eh nej, det är inte tanken. Hurså?
- Man dör om man inte äter! 
 
Efter maten gick ines ut, o jag offrade mig på att leka med leran o slimet. 
Jag behöver köpa mer av det där slimet. Hon tittar jämt på sånt på youtube o älskar det! 
 
Ines somnade i min säng o sov nästan två timmar, vilket tyder på att hon är sjuk. Varken jag eller ines somnar på dagen om vi inte är krass i kroppen.
 
Sen kom Henrik o hämtade dem strax efter 16. Jag satte på ett avsnitt på TV:n o somnade o sov till 21 på kvällen. Jag gav hundarna mat o tog ut dem på en runda. Jobbade lite genom datorn o gick sen o la mig. 
 
Idag ska jag försöka få i mig mat, o få ut hundarna på liiite längre rundor. Kroppen väger bly, så det är skönt med Röd dag imån! Älskar vårens lediga dagar! 
 
Ha det fint där ute!!
 
Visa fler inlägg