Sommarfeelingen närmar sig!

Det märks att semestern börjar närma sig. Hjärnan o kroppen har börjat gå på sparläge på jobbet, o det blir extra tydligt när man är på en skola. Eleverna har den senaste veckan börjat sjukanmäla sig alltmer, o man tar inget på jättestort allvar. Nu är ju "våra" elever lite speciella då de har andra behov än de svenska. De svenska längtar till sommar o sol o lediga dagar, men våra elever som kommit nya till sverige har inte hunnit skaffa sig ett liv utanför skolan. De kompisar de har finns i skolan. Många har ingen aktivitet eller är med i idrottsklubbar. Skolan är den platsen där de har sitt sociala liv, o när de går hem är det ofta till ensamhet, om de inte har sin familj här.
O med ensamheten kommer ångesten, oron o längtan efter mamma o pappa o syskonen som de inte har träffat på många år. Skolan är så viktig på så många olika sätt!!!

MEN för mig är det nedräkning till semestern! Detta året har jag rekordlång semester, hela fyra veckor. :) Har bara tagit tre veckor på sommaren tidigare. Brukar alltid spara en vecka till hösten o lite till julen.
Denna sommaren ska vi till Västerås o kanske Stockholm en vända. Annars ska vi bara vara hemma.

Förutom den ihållande UNDERBARA värmen som ger oss sommarkänslor, så har även alla avslutningar börjat. Ikväll var det Rockgalan i Brunnskvittret. En kväll då alla fritidsbarn i kommunen ställer upp med en låt o uppträder på scen. Jag bara ääälskar den kvällen! Så jäkla härligt att se o lyssna till alla ungar som nervöst entrar scen o river av värsta låten till föräldrarnas jubel. Det roliga är att alla ungar har precis samma rörelsemönster som ines här hemma. O det är tur att Samir o Victor finns. Annars hade det varit fattigt med låtvalen, haha!!!

I år körde G-klaven Timber. Ines o Isabel sjöng duett medan det var 5 ungar i kören o resten dansade bakom. Ines har tränat här hemma o igår stod hon hela kvällen o sjöng till Kareokeversionen på TV:n. Hon fick aldrig till rappen, o var supernervös när hon la sig igårkväll. Idag har det varit lugnt, o de var superduktiga! Vi åkte dit tillsammans med Julia o Kasper. 

 

 
 
Det är ju alltid liiiite större när syrran är med o tittar! :) 
 
Jag filmade naturligtvis hela uppträdet men får ju inte lägga ut det offentligt. Det var iallafall en glad unge som la sig att sova ikväll. :)
Fritidsverksamheterna ska ha största applåden för allt fixande varje år. Det koster 20 kronor att gå in o sen har de billig o enkel försäljning av lotter, godis o kaffe. I år beslöt jag mig för att ha med eget kaffe då jag tycker det är drygt att stå i kö.
Smart! tänkte jag. Men jag slutade klappa mig på axeln när jag fick höra att intäkterna går till Barncancerfonden.. Ooops!  "And the award goes to.." 
 
Förutom Rockgalan är det insamlingar o inbjudan till skolavslutningar o fritidsavslutningar o avslutningar på förskolan på schemat. O även picnicar, till Ines stora lycka. Hon ÄLSKAR picnicar! :)
 
......
 
Ser att klockan är snart midnatt. Jag fattar inte, jag är så jäkla pigg på kvällarna o går inte o lägger mig i tid. Henrik är slut som människa men brukar hålla sig vaken för min skull. :) 
Men nu ska jag lägga mig.  Avslutar med en nuförtiden vanlig bild av min minsta unge. När jag hämtar henne på dagarna nuförtiden är hon svettig. trött, har svart snor i näsan, o sand ÖVERALLT! Det är ju så varmt på dagarna så de sköljer ungarna med vatten på förskolan, vilket leder till all sand. Men jag klagar inte, jag anser att "skitiga barn är lyckliga barn". Ungar ska leka o skita ner sig. Smutsen går ju bort i badet på kvällen. :) 
 
 
Hon är så trött min stjärna när jag hämtar henne på dagarna. Till hösten ska jag ner i tjänst för att kunna hämta barnen lite tidigare. 
 
Det blir finfint. :)
 
Godnatt o sov gott!!
 
 
 
 
Visa fler inlägg