"Ines e bäst!!"

Nu har hon ääääntligen kommit över det stora språkliga hindret - namnet Ines. :)
Hon har hela tiden sagt ä-äs till henne. Hon kan alla andra namn o pratar som sjutton, men just Ines har varit svårt. 
 
MEN sen igår efter skolan, hetsade ines henne i bilen o lärde henne sakta o pedagogiskt:
 
"Ines....är....bäst!!" 
"Vem är bäst Elsie?? Jo, INES!!"
 
På så sätt lärde hon sig ljuda Ines. O idag när ines frågade henne vad hon hette, så svarade hon "Ines e bäst!" till Ines lycka. Hon vet hur man utnyttjar de små oskyldiga barnen.. 
 
Hon börjar bli lite tuff, min unga dam. Sakta men säkert smyger den sig på. 3års-trotsen. Har hoppats lite grand på att vi kunde få slippa det stadiet på detta barn, men njae. Det är nog bara att ta sig igenom det. Än så länge är det absolut inga problem. Hon vägrar göra saker allt som oftast, o ordet "nej!" är numera hennes vanligaste ord. Vissa fajter tar jag, o vissa tar jag inte. Just nu är det precis som att hon letar o testar sig fram vad hon kan göra o inte. Undra vad som blir hennes "grej"? Ines var ju helt klart kläderna. Hon klädde aldrig på sig, o vi hade brottningsmatch på morgnarna.
Kläderna kommer aldrig hinna bli Elsies grej för den har jag lärt mig att hantera. Jag tror faktiskt att jag lärt mig en hel del med ines o kommer bli en bättre mamma med Elsie. Ines var min provdocka, stackarn. Julia var ju fem när jag kom in i hennes liv, o hade passerat den tiden, så där klarade jag mig undan. 
 
Det som har varit svårt att hantera med ines är hennes mat. Hon slutade äta typ vid 3 års ålder o har fortfarande inte kommit igång. O nu börjar Elsie också pilla undan mat. Jag trooor inte hon märkt av nånting på Ines för det försöker vi undvika. Men jag vet inte. 
 
Annars har vi det väldigt lugnt här hemma nu. De sista dagarna har Ines suttit mycket med mobilen, vilket jag reagerar mot, men hon accepterar direkt när man säger till henne. Just nu är det Musical.ly igen. Det går i perioder som med allt annat. 
Något annat som kommit upp nu är elaka diskussioner på nätet. Ines ropade på mig i helgen o ville ha råd över hur hon skulle skriva i en chatt. Det var en kompis som hade på sig jättestora skämtglasögon på en bild o frågade om hon passade i glasögon. Ines hade då skrivit "nej", varpå kompisen hade skrivit ett långt elakt svar, o jag var helt chockad när jag läste det. Kompisen har inte glasögon i verkligheten, o kan omöjligt ha förväntat sig annat än skämtsamma svar på den bilden. Ines hade svarat förlåt, men inte fått svar. Kompisen hade bland annat skrivit att hon skulle prata med ines mamma, varpå jag mumlade "ja det kan du ju göra din lilla snorunge.." 
Inte så pedagogiskt kanske, men jag blev riktigt uppretad. Ines bara skrattade åt mig. 
Fortsätter hon skriva till ines så kommer jag ringa hennes föräldrar. 
 
Jag har pratat ganska mycket om såna här saker med ines. Jag har sagt till henne att så fort hon kommer till en punkt när hon inte vet vad som är rätt eller fel att skriva, så ska hon fråga oss. O likaså om de blir irriterade på varandra, så ska de ringa varandra istället för skriva. Jag går in ibland o läser sms mellan ines o Milla, o det kan bli riktigt typiga sms som ingen av dem kan hantera. Ines vet om att jag går in o läser ibland, men hon tycker inte om det, o jag kommenterar aldrig något efteråt. 
 
Ikväll har vi städat hamsterburen o gjort chokladbollar. :)
Jag gjorde med kokos, ines med pärlsocker o Elsie har skapat de nakna plumparna. :) Det var sådär fräscht att ha en nakenfis vid smeten, men det fick duga. 
 
Henrik o Eje har varit ute i stugan ikväll o fixat i flera timmar. Eje skulle kört hem idag men Elnissen sa att de behövde sätta lister o gipsskivor o sånt innan han fixar elen. Nu funderar Eje på att köra hem imån bitti, men jag hoppas verkligen inte han sätter sig i bilen i detta vädret. 
De har lagt helt nytt golv i stugan i helgen, o det blir himla fint! Kommer bli kanon när allt är klart. :)
 
Nu ska vi krypa ner o lägga oss. Nemo har tittat på mig länge nu.. 
Visa fler inlägg