I huvudet på en 8åring

Har legat inne hos ines nu. Henrik o jag försöker turas om med nattningen, o sen tar vi varsin. Jag föredrar Elsie, för hon brukar hålla om mig med sina små armar o sen har hon sin procedur med sin snutte, som ska åka fram o tillbaka över ansiktet. henrik tycker det är meningslöst. Han känner att han bara ligger där.
 
Ines brukar föredrar Henrik, för han är tyst, säger hon. Hon tycker att jag pratar för mycket. Men idag var hon oxå pratglad o lite stissig, för imån är det fotografering i skolan. Jag ÄLSKAR att prata om hennes kompisar o lyssna på hennes tankar. Hon kan ha så skumma funderingar om incidenter som hänt i skolan, o framförallt kan jag så ofta se mig själv i henne, när jag var i den åldern. Speciellt när hon ska återberätta om saker som kompisar sagt o gjort. Hon är så söt när hon ska berätta preciiiis hur någon sagt o hur någon annan "härmat" o idag var det någon som ljugit. Hon hade sagt att hon hoppat över en meter i höjd, men det visste minsann ines att det inte var sant.
 
När man frågar ines vem hon lekt med under dagen, säger hon alltid; alla möjliga. Förra hösten var första terminen på G-Klaven, o hon var ledsen varje kväll över att hon fåt byta skola. Vi, nej JAG, (Henrik ser inga problem nånstans. Allt är alltid bra, o skulle man hitta ett problem, så är det för att man letat.") pratade med henne varje kväll o motiverade henne till att försöka ha roligt på skolan. Lagom till jul, hade hon börjat vänja sig, o hon accepterade läget.
Jag visste ju efter samtal med henne o även med läraren att det berodde helt o hållet på hennes själv att hon inte bydde sig om de andra. Hon ville helt enkelt inte skaffa sig nya kompisar, fastän de tjatade om att leka med henne på rasterna.
Ikväll frågade jag henne hur hon kände nu efter sommaren. Nu säger hon att hon trivs, men skulle vilja att hela hennes gamla klass kunde få flytta in i hennes klassrum. "Jag kan dela bänk med några av dem".
 
Hon säger att hon leker med lite blandat på rasterna. Jag vet ju att hon tycker om 3-4 av tjejerna lite extra, men de är bara roliga ibland att leka med. Min uppfattning av Ines är att hon leker med de hon vill leka med, o när hon vill leka. Hon är nöjd med att göra som hon vill, o det känns bra. Det hade varit värre om hon var fast vid nån bästis, o som inte kan leva utan bästisen vid sin sida.
 
Jag har också fått höra att hon alltid leker jättebra med kompisarna när inte Milla har rast samtidigt. Har Milla rast är det Milla som gäller. Milla o hennes kompisar. O då blir ines liiiite coolare o har liiiite sämre attityd. Jag frågar då ines vad kompisarna tycker om att hon är med, eftersom hon går i tvåan o de i fyran. Men enligt ines tycker dom det är roligt att hon är med.
 
Eller hur!?
 
Imån är det som sagt fotografering som gäller, o jag såg henne imorse framför spegeln när hon smilade lite försynt. Hur många gånger har man inte gjort det?? DÅ vet jag man fokuserade på hur leendet skulle vara, o man hade en ful o en fin sida. NU försöker man hålla upp dubbelhakan, o då måste man fota uppifrån. Hade varit kul om man kunde be fotografen klättra upp i ett träd o fota därifrån.. :)
Jag fattar inte det. Jag är inte överviktig i ansiktet. Jag har bara alldeles för mycket skinn. Skittaskigt. :(
 
Ikväll visste jag att det var flätor som gällde, för att få de "perfekta" lockarna. Ikväll drog jag inte "för hårt", o flätorna var "lagom stora" fastän jag vet att hon hellre önskat sig mindre.. En bra frisyrkväll, helt enkelt. ;)
 
Mitt enda mål imån är att Elsie stannar kvar på bänken tills fotografen är klar. :)  Jag vet när ines var tre, så stod jag bakom kameramannen o gjorde grimaser o lekte pajas, bara för att hon skulle stanna kvar på stolen. Imån kommer jag INTE vara med på nån fotografering. Vill Elsie sticka så får vi bli utan bilder. Nu råkar hon tycka att allt är häftigt, så jag tror hon stannar kvar.
 
Nu ska jag lägga mig. Henrik (som aldrig är sjuk) ligger nere o hostar o fräser. Jag vet inte vad som är värst - henriks hosta eller hamsterns hjul som gnisslar hela nätterna.
 
Ha det fint!
 
 
Visa fler inlägg