Semestern går oförskämt snabbt!

Jag har inte pausat bloggen pga skrivkramp. Jag skulle kunna skriva hela dagarna om ingenting, vilket ni säkert vet vid det här laget. Nej, jag har bara haft fullt upp i huvudet. Det har snurrat i huvudet de senaste månaderna, men nu är det bra igen. Antar att alla har ups-and-downs, eller??
 
Det som hänt sen sist är att jag fått ett annat jobb och har därmed sagt upp mig från soc. Jag ska till hösten börja som heltidsmentor på Knuthahnsskolan. Kul med något nytt, men samtidigt vemodigt då jag trivts så bra på soc.
 
Men innan dess har jag halva semestern kvar. Har tagit ut tre veckor nu i sommar o sparar resten. Är själv med barnen de två första veckorna, o sen går Henrik av på fredag.
Vi har tillbringat dagarna ute hos mamma o Kenta i Liatorp där vi packat o rensat inför flytten, o framförallt BADAT o myst! ÄLSKAR det stället på sommaren. Vi har hängt i trädgården här hemma, badat på Brunnen, bowlat, hängt på lekparker o ätit glass. Ines har lekt med kompisar o kusiner, o det är övernattning till höger o vänster, men till 90% hänger de här hemma. Studsmattan är sällan stilla, o varma dagar sätter de in vattenspridarn undertill, så de kan hoppa i vatten.
Förra veckan var Ines oxå med på en cirkusskola 1 timme om dagen, mån-fre i sporthallen. På fredagen hade de avslutning o alla föräldrar fick komma o titta. Hon tyckte det var himla roligt!!!
 
Elsie är den som styr våra dagar lite med sina sovtider. Hon väcker mig runt 06.30-07.00, o då är det 4 avsnitt av Pippi på schemat. Vi leker med det hon får upp i huvudet just då, o hon kräääver engagemang. Vid 09 är det frukost, o oftast har ines vaknat vid 08tiden.
Vid 11tiden brukar Elsie börja gnugga sig i ögat, o en timme senare lägger jag henne, o sen sover hon 1-2 timmar. Jag försöker ibland hinna iväg till nån aktivitet innan hon ska sova, men oftast väntar jag till hon är pigg o utvilad, o då har ju halva dagen gått kan jag känna. Men det är ju så me småbarn. Bara att anpassa sig efter deras tider..
Man bråkar inte gärna me en trött 2åring.. :/
 
Ines är min stora stjärna. Det är väääldigt sällan hon tjafsar nuförtiden. Diskuterar vi så är det pga att vi tycker hon äter för lite. Hon är verkligen en stor hjälp med Elsie, o är skitduktig med henne. Hon är alldeles för tolerant med henne o jag får istället säga till när elsie blir ohållbar. När Elsie blir arg, vilket kan växla snabbt, så slår hon ines, o river henne o drar henne i håret. Hon har även börjat bitas, vilket hon gjort med mig med. Då har hon bitit tag i mitt byxben.. Skitungen.
O hon blir tokarg så fort ines kommer i närheten av mig, o kämpar med näbbar o klor för att komma emellan mig o ines. Ines vill ju gärna vara elsie till lags i alla lägen för att slippa skriket, men jag hävdar att hon måste vänja sig.
 
Elsie kämpar även med sitt språk. Eller HON kämpar inte utan det är vi som får kämpa med att gissa rätt o tolka henne rätt hela tiden. Hon härmar allt mer, o nu börjar många namn sätta sig.
 
Hon kan mamma, pappa, Elsie (Elchi), Ines (Ise, isis), Emil (memil), Vovvarna (houah), mormor (momo), Kenta (tata), Anna (nanna), Jack (hack), Alva (vavva), Milla (illa)..
 
Komma heter pomma. Bil heter biiiiil. Kissa heter kicha o bajsa heter blöööörk. Hon tar efter allt man gör, o man kan riktigt se henne hur hon studerar andra för att "passa in" o sen göra allt likadant.
Senast idag i poolen blev det tokigt, men jag bara skrattade åt det. Då åkte hon en liten vattenrutschekana om o om igen. Vid ett tillfälle ställde sig en äldre flicka framför henne o kastade vatten upp för stegen för att få bättre glid, antar jag. Jag såg hur Elsie studerade henne, o när det sen var hennes tur så gjorde hon likadant. Det var ju bara det att där satt en annan flicka i vägen som fick allt vatten på sig. O hon bara blängde på Elsan.. Jag kunde riktigt se hur hennes tankar for runt där inne. "SKA man kasta vatten eller INTE"???
 
Älskade lilla snutt. Varje dag är ett äventyr me henne. O ni ska bara veta hur glad jag är över att ha ett barn i taget i dessa olika stadier. Då kan man lägga full fokus på varje barn. Jag är imponerad över er som har flera blöjbarn eller flera tonåringar. Ett i taget, det är vad jag klarar av. ;)
 
Nu är det dags för mig att avsluta denna dagen. Imån ska jag o tjejerna köra till Växjö o träffa min bror med familj! Jag träffar dem typ två ggr/året. På fredag ska vi åka båt ut till Harön eller Karön o bada. Får se vad det blir. På lördag ska vi ut på turne i skåne o göteborg i några dagar. :)
Jag har bara ett krav. Inget regn eller blåst. Kan ju inte va så svårt..?
 
Hoppas ni har en skön ledighet där ute!!
 
 
 
Visa fler inlägg