Henriks dag idag. :)

Idag fyller Henrik år. Ett år kvar innan han passerar 40sträcket. Jag väckte Ines tidigt o hon var uppe på benen innan hon hann öppna ögonen. En födelsedag är ju så stort för donnan!!
Men visst är det märkligt att hon kan vakna så snabbt VISSA morgnar..?
Vi bryggde kaffe, la fram lussekatter, dödade ena katten genom att pressa ner ett gammalt begagnat ljus i den, blåste upp ballonger i Henriks "favoritfärger", satte en festis på brickan, o sen hämtade alla paket. Sen tog vi ton o smög in. Jag visste att både han o elsie redan var vakna, men de var naturligtvis förbjudna att stiga upp eller ens visa sig vakna.
 
Ines kunde knappt bärga sig. Dagen innan hade vi varit på Dressman o handlat två skjortor, en tjockare tröja samt en väst till honom. Sen ville ines köpa strumpor, men när jag tyckte det räckte med det vi hade plockat fram, sa kassörskan till ines att hon skulle bjuda ines på dom. :)
Jag hittade ett kvarglömt födelsedagskort i väskan som vi nån gång köpte till nån klasskompis men inte skrivit på. Det är en bild på en häst, o ines sa att hon trodde pappa tyckte hästar var fina, så då blev det det kortet.
 
Henrik berättade sedan att ines under gårdagen sagt till honom; "vem vet? du kanske får en väst i paketet??!"
Det ÄR ju så svårt med hemlisar!! Vi hade oxå planerat in o bjudit in kompisar o familj att äta på restaurang, för att överraska honom. Jag hade bokat bord tidigare i veckan, o imorse messade jag henrik att jag bokat bord till oss fyra för att fira honom.
 
Henrik vabbade idag. Elsie har varit feberfri, men helt slut. Ines har hoppat jämfota hela eftermiddagen av förväntan inför middagen. O sekunden jag öppnade dörren o kom hem från jobbet ropade hon med henrik vid sin sida;
"Mamma, jag har inte sagt nånting om ikväll! Bra va!?" O sen fortsatte hon med småplikar under eftermiddagen; "Pappa, tror du att det blir fler överraskningar idag?!" "Mamma,ska vi berätta nånting om ikväll??"
 
Hon var som en tickande bomb, o jag vågade knappt titta på henne. Hon bara plirade med ögonen, o vågade knappt andas. Som om hon inte riktigt vågade lita på sin egna tunga. :)
 
Iallafall så blev det mycket lyckat o han blev överraskad när han såg första sällskapet sittandes vid ett dukat långbord. Han hade lyckats lista ut att Pappa o syster skulle dit, men inte mer, så det var mycket trevligt. :)
 
Julia satt o tittade skumt på Henrik. Sen kom kommentaren; Herregud, har han alltid haft sån hög panna?? O så blank!!
Jag viskade till henne så han inte skulle höra. "Det är väl bättre det än munkfästet? Med en kal fläck?
Jag försökte vara smidig, men Julia misslyckades totalt; Pappa, har du alltid haft så hög panna?! O hur får du den så blank?!?!
Jag tror inte han svarade.
 
Så kan Ines sitta med mig. Då sitter hon en decimeter från ansiktet, o studerar varenda kvadratcentimeter i mitt ansikte.
O kommentarerna kommer alltid med avsky i rösten; Mamma, varför är du alltid så röd i ansiktet? Eller varför är näsan alltid så röd? O varför har du o Eje så rak näsa? Den går liksom rätt ut! O är det en finne?? Eller det? Vad är det för nåt? Är det en pormask?? O varför har du så mycket hår?? Nästan som skägg!! O varför har du alltid så såriga läppar! Det är ju skitäckligt!
Man får liksom bara blunda o vänta på att ögonblicket ska ta slut o hon kan hitta nåt annat att aktivera sig med.
Det är VÄLDIGT sällan man känner sig vacker efter en granskning. Jag har nog aldrig fått godkänt.
 
Det var iallafall dagens händelser. Nu ska vi lägga oss o se om Elsan kan sova hela natten. Blir det mycket vaket inatt får jag ta sista vabben. Men annars ska vi försöka lämna henne. Hon har ju varit feberfri idag,men väldigt trött. Men vi tänker att om hon kan få sova ostört inatt så kan hon vara utsövd till imån. Vi får se helt enkelt!
 
God natt på er!
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg