Lördag morgon o kalmar väntar

Det är fan inte konstigt att jag somnar i soffan kl. 20 en fredag kväll. Inatt har jag nog ammat 8 ggr tror jag, o vid 05.40 tyckte hon det var dags att gå upp.
På med kläder, ut me Elsie, ny blöja, o täcke i soffan. På med kaffet. Efter blöjbytet skulle jag hämta mitt älskade kaffe, o det var TOMT i kannan!?
Provar o trycker igång det igen. Helt tyst. Det är vatten o pulver i o lampan lyser. Men helt tyst. Jag gör knepet man lärde sig på TELE2 .- dra ur sladden, o i igen. Helt tyst.
Blänger då på Espressomaskinen. Varje gång henrik ska visa hur man gör med den maskinen tittar jag bara halvhjärtat o säger OK när han vill ha respons. För så gör man.
Men ingenting går verkligen in. Jag brukar lägga huvudet på sned o klappa han lite på armen, så fixar han en kopp.
Men just denna morgon kan jag stå där me huvudet på sne bäst jag vill. Nån kaffe lär jag inte få inom de närmsta timmarna. Hela familjen sover ju. :(
Varför har jag inte bara lyssnat?? Måste ju ha kaffe!!!!!

Har kollat när Jamie Oliver lagar en massa mat. Han är nog inne på femte rätten nu. Han har alltid minst en ingrediens som jag inte vet vad det är. Det kan vara kött eller grönsak eller nån krydda. Så då måste man titta på hela programmet för att få svaret. Det är nog så han lockar till sig tittare. Slänger in ett påhittat ord o säger att det är "amaaaaaazing" så blir man ju bara så nyfiken.

Idag ska vi till Kalmar för en mysweekend! Vi lämnar hundarna hos syster o packar in småbarnen o väskan. Vi ska till Bauhaus o bestämma golv o väggar till hall o badrum. Sen ska vi till IKEA, o där behöver man väl ingen förklaring. Vi ska mysa. :)
Sen ska vi bo på hotell eftersom det råkar va Alla hjärtan imån. O Ines ÄLSKAR att bo på hotell!

Här hemma har Henrik lagt värmegolvet o flytspacklat i badrummet. O nu är det då¨dax för klinkersen. Vi har bestämt oss hyfsat, men man kanske ångrar sig när man kommer in i affären..

För nån vecka sen blev min lilla docka 6 månader! Ett halvt år!!! Det är så märkligt. Jag vet ju att det var sommar då, men vem bestämde att vi skulle hoppa över hösten?!
Jag minns att jag tyckte det var skitjobbigt de två-tre första månaderna. Hon ville amma o snutta heeeela tiden, o det enda jag gick o väntade på var att hon skulle somna så jag kunde göra annat. O hon gallskrek när jag skulle köra vagnen o ut me hundarna. Kunde bara gå korta rundor, o fick ta upp henne emellanåt för att trösta henne. Tur man har världens snällaste hundar som bara la sig ner på marken o tittade me bedjande ögon.
Jag vet jag läste att man då skulle passa på att gå igenom alla serier, för man är fast i soffan. Men jag kunde aldrig slappna av. Det var ju jättemysigt o gosa o snusa på henne, men mitt andra jag ville bara städa o tvätta o umgås me Ines.

Men det har blivit bättre ju äldre hon blir. O hon är verkligen inget barn som kräver mycket av oss. Hon sover på nätterna, förutom att hon ska amma 100 ggr., o hon har vissa perioder då hon är ledsen på kvällarna. Speciellt de första veckorna gallskrek hon på kvällarna. Då fick jag sluta me lök, mjölk, citrusfrukter mm. o sen blev hon bättre.
Nu är hon bara den lyckligaste ungen o fruktansvärt lättroad. Ines behöver bara visa sig så skrattar hon. Just nu ligger hon i vaggan o slår sig själv me en skallra o nån tygbok. Hon kan inte sitta utan stöd än, men hon längtar till den dagen kommer. Hon hatar att ligga ner längre stunder, o man ser magmusklerna kämpar för att komma upp. :)
Just nu är hon förkyld, som både ines o jag har varit. Elsie o jag har den förbannade hostan kvar.

Nu börjar det röra sig hos henrik o ines där inne i sovrummet, så nu ska jag ta fram frukost.

Ha en fin lördag på er alla! Puss från mig
Visa fler inlägg