År 2016

Sista dagen på år 2016 är kommen, o vi förbereder oss för fullt inför kvällens firande som tillbringas hos Martin o ungarna.
Henrik ska snart iväg o hjälpa honom förbereda maten, Ines har precis placerat sig i soffan  - Alvin & gänget är på tv:n.
Elsie går runt i sin egna värld o spelar Djävul. Ställer sig mittemot tv:n o vänder sig mot en protesterande Ines. Sätter sig på hundens rygg o hunden låtsas att han sover. Bankar på toadörren o kräver att Henrik öppnar..
 
Jag går runt o funderar på vad som hände med 2016. O vad kan bli bättre 2017?
11 dagar in på 2016 började avslutade jag min mammaledighet, o började på kommunen som socialsekreterare. O folk beklagade mer än gratulerade. "Socialsekreterarna mår ju JÄTTEDÅLIGT!?!?" Nån sa att de trodde inte jag skulle palla ett halvår.
Nu har jag varit där ett år o jag ÄLSKAR mitt jobb. Har träffat mängder av nya människor o lärt mig en massa!
Se, så fel ni hade!!;)
 
Jag gick även en kurs under våren o ganska nyligen fick jag hem mitt examensintyg. :)
Vad gäller den berömda träningen så har jag varit väldigt duktig i omgångar. NU är det INTE så bra, o jag kan ärligt säga att jag har aldrig varit så stor i hela mitt liv. Folk suckar o tycker jag är löjlig, men de har ju inte sett mig i BH o trosor. Det får inte henrik heller göra o lampan är Jävligt släckt när jag klär av mig. Som om han bryr sig?!?!
 
Mitt huvud år 2016 har gått i lite ångest. Henrik o jag har har haft våra nedgångar, som ska va vanligt med nya familjekonstelationer. Samtidigt skulle jag vilja ha fler barn, för jag känner mig absolut inte klar!! Men Henrik säger tvärt nej, så så får det bli.
Jag är en människa som alltid tror att gräset är grönare på andra sidan, o känner mig sällan helt nöjd. O då har jag allt man kan ha!
Jag är fortfarande en mamma som bestämmer allt över "pappa o huset o barnen".
O jag förstår hur hon menar. När nån ställer en fråga säger jag ja eller nej. Henrik tycker allt kan diskuteras, o kan ALDRIG säga nej. Han kan tycka nej, men hatar att göra nån besviken.
DÄRFÖR blir det alltid jag som får ta skiten, o det har jag vant mig vid.
 
Sjukdomarna har trätt in i min familj, o mamma o pappa har blivit gamla. :(
Mamma har gått in i nivå 4 av 3 i sjukdomen kol, o har varit jättedålig under året. Just nu är det ok o hon har fått en bra läkare o en bra medicin. Men nu har hennes rygg o leder börjat spöka o hon är inte tuffast i stan. Vi har stått på kö för en lägenhet i stan, men det är bara en hon vill ha. :)
Pappa har opererat sin höft o har problem med kisseriet, o ska snart förmodligen opereras igen.
 
MITT 2017 ska satsas på bloggen (nähe!?!?) - har planerat ny adress o allt. :)
Jag ska få ner Emil i vikt o det ska ske med löpning. Jag ska bara lära mig springa först. :/
(I smyg lever jag fortfarande på att jag var snabbast i klassen när vi tävlade i fjärde klass..)
Emil kan jag ha lös utan problem, men jag ska köpa mig ett längre koppel för säkerhetsskull, o jag vet redan vilken runda det ska bli. O planen är att springa kl 0515 varje morgon.
 
Ni hör ju. Det gäller att sätta ribban högt!!
 
HENRIK kämpar med byggandet här hemma o är nu klar med hela övervåningen! Jag hjälper gärna till, men nån måste ta hand om barnen, o det naturliga blir ju att han bygger o jag tar barnen. O när vi väl är barnlediga av nån anledning, så fokuserar jag oftast på hundarna.
Han var föräldrarledig första 8 månaderna, o stormtrivdes med det! Han jobbar annars kvar på sitt jobb o trivs med det. Han har haft problem med ryggen i omgångar o lider sjukt mycket av det. :/
Jag frågade Henrik vad han skulle göra år 2017 o svaret var; jobba.
Kul snubbe.
 
BONUSEN JULIA har detta året provat på ett eget boende. Hon flyttade ut till farmors stuga i ett halvår, o har nu flyttat ihop med Casper i en egen lägenhet. De håller som bäst på att bo in sig o inreder den. :)
Hon kämpar på med sin skola, o tränar hundarna ALL övrig tid. Det är inte tal om några barn där inte. Varje gång hon är hemma kommer hon till samma slutsats. "Jag ska aldrig ha barn.."
 
INES har under 2016 gått från Lego Friends till Musical.ly
Ni som inte vet vad det är så är det nåt forum på nätet där man spelar in egna musikvideos o delar med andra. Jag älskar det, o förstår att det är uppskattat! Det är främst hon o kusinerna som håller på, men det är andra på skolan som oxå gör samma rörelser till samma låtar.
Hon har gått från klapplekar till "Dab:s" (?) Ni får googla.
 
Hon har bytt skola o det är väl först nu sista månaden som hon börjat vänja sig..
Hon har blivit en klok, rolig, vuxit jättemycket som storasyster, fått många tonårsfasoner, börjat hålla på med håret, sminkar sig med fräknar när hon ska va fin, börjat intressera sig för omvärlden med krig o politik o allt vad det innebär. Hon är inte alls intresserad av killar än, men pussas det på tv så sjunker hon genom golvet.
Hon har även varit på sitt första disco, vilket var större för mig än för henne.
Idolerna är Marcus&Martinus o har varit hela året.
Hon har varit i nån period då allt var skit, (enligt hennes humör iaf) men nu är det ljusare igen.
 
Hennes framtidsplaner är att tjäna mycket pengar som hon ska ge till alla fattiga barn o alla djur som mår dåligt. Hon frågar ibland om vi är fattiga eller rika, o då säger jag mittemellan. Hon kan fråga varför en del är rika o andra fattiga, o tycker att alla ska ha lika mycket. Det är min unge det!!!
Hon kan oxå ifrågasätta varför människor som har dödat andra människor får mat o vatten o en säng. Dessa tankarna kräver en lite djupare diskussion, men detta är ju även sånt hon är intresserad av att lyssna på oxå, så då kan vi sitta en stund.
Annars är hon en mästare på att ställa en fråga o gå därifrån.
 
MINSTINGEN i familjen är naturligtvis den som håller igång mest!! För ett år sen var hon nästan 5 månader. Hon låg väl o gjorde grimaser o ljud som bäst.
Detta året har hon lärt sig gå, springa, hoppa, (ines försöker lära henne att hoppa ÖVER saker, men hon hoppar gärna bredvid, för säkerhetsskull..), hon har gått från spjälsäng till riktig storatjejensäng, gått från babyskydd till storatjejenbilstol..
Hennes bästa vänner är tutte o snutte - sviker henne aldrig.
Hon knycklar ihop snutten i en knöl o lägger den under hakan över axlarna så hon går helt snett o gosar.. :)
O hon har börjat prata som sjutton, snabbt o med mycket inlevelser, men heeeeelt oförståeligt. Men hon är lycklig ändå, o vi svarar så gott det går.
Hon har ju såklart oxå börjat på dagis o det går jättebra! De säger hon är väldigt självständig o vandrar runt i sin egna värld. Hon äter allt som serveras utom bröd.
Hon tar efter allt som vi gör. Hon vill alltid slänga blöjan i soporna efter att vi bytt. Hon vill alltid hjälpa till att duka fram. Det blir oftast helt fel saker, men det ändrar vi i smyg.
Så fort hon ska sova, letar hon efter tutten o snutten o när vi säger nattinatti måste hon springa runt till alla levande varelser i huset o ge godnattpuss o skickar slängpussar o vinkar. Efter den proceduren som tar ca 5 minuter är det dags att äntligen krypa upp i sängen. Jag brukar lägga mig bredvid henne till hon somnar, o henrik bara lämnar henne där. När hon sen vaknar knackar hon på dörren, o ut kommer hon med en tom vällingflaska, snutten o sen tutten i munnen. Inget skrik, ingenting. Sjuuuukt söt!
Hon ska borsta tänderna själv, o efteråt ska hon spotta i handfatet. I bäste fall lyckas hon blåsa ut en bubbla, o då säger vi bravo o sen är hon nöjd.
 
Hon har fått humör o visar tydligt när nåt inte är enligt hennes villkor.
Hon fejkskrattar, o håller då händerna över munnen. det har ines lärt henne.
Hon älskar Pippi, o det är det enda som fängslar henne, men det är ett säkert kort. Vi kan alla repliker i alla avsnitt.
Varje dag gör hon nya upptäckter. Idag har hon sprungit runt o bjudit mig på låtsasmat o dricka. Dags att ta fram hennes Briospis??
 
Nu blev detta ett himla långt inlägg, men vem kan sammanfatta 2016 på två rader??
Men nu måste jag ta hand om min älskade Nemo. Han har skakat sedan julaftonen, på grund av de förbannade raketerna. Nu smällde det igen, o han hoppade upp i mitt knä. :(
 
Nu hoppas jag ni får en mysig kväll, med trevligt sällskap o god mat. Mer brukar det inte bli denna kväll.
 
Om jag får ge tre konkreta o inte så orimliga önskningar för år 2017 så blir det dessa;
 
1 - Min familj håller sig frisk.
2 - Någon skjuter ihjäl Putin o Assadh.
3 - Emil o jag börjar träna o går ner 15 kg tillsammans.
 
GOTT NYTT ÅR  på er allesammans o må alla era önskningar slå in!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg