Utvärdering av de första dagarna av jobb, dagis o skola..

Har suttit o analyserat de senaste dagarna. Nu är det ju på riktigt. Nu är det slut på graviditeter, mammaledighet, pappaledighet.. Så som det är nu, så ska det vara de närmsta åren.
Jag kom på häromdan att jag kände mig lustig. Enda sen dagen då Henrik o jag bestämde oss för att försöka på nytt för två år sen, så har jag alltid varit inne i nåt projekt av nåt slag. Men nu har jag inget..  projekt kvar.
Vi började med köp av hus o renovering. Tre månader efter att vi flyttade ihop blev jag gravid. Då var man inne i den bubblan i 9 månader. Sen följde några månader av mammaledighet, innan jag började nytt jobb i januari. Då var det henriks tur att slappa runt i pyjamasen.
Nu är de dagarna oxå förbi, o nu ska vi alla in i rutiner med allt vad det innebär. De största förändringarna är ju förstås för tjejerna. Elsie får inte längre sova hur länge hon vill. Jag tar upp henne, byter blöja, på med kläder, in i bilen o minuter senare sitter hon på den runda mattan på dagiset tillsammans med 20 andra barnsben som springer runt runt i cirklar.
 
O Ines. Min lilla älskade stjärna. Min första. Hon har nu bytt skola o är i full färd med att skaffa sig nya kompisar, o lära sig namnen på skolpersonalen. Hon har börjat ettan, o jag (?!) tycker allt är superhäftigt! Jag ser ju hennes ansiktsuttryck o blickar när hon närmar sig skolgården. Jag känner ju igen mig i henne o minns denna känslan då man tycker ALLA andra är stora o tuffa o man vågar knappt andas där man går på grusstigen. Hon kan ta av o på mössan 14 gånger på väg genom skolgården, innan hon bestämmer sig.
Men hon känner ju många av barnen redan. Hon har sex kusiner i skolan varav en i hennes klass.O hon har även sin bästa killkompis i klassen som även bor på gatan.
 
Det är ju så mycket som är nytt för henne. Nu MÅSTE hon ha med sig väskan varje dag, o det är lappar hit o dit som ska skrivas på. 
O hon har fått sin första läxa. :)
Förstår ni vad stort det var!! Jag såg läxan i väskan medan jag väntade på henne i korridoren, o mina ögon fylldes av tårar för jag visste hur hon längtade efter att stolt få visa upp den. Jag hann inte ens få av mig skorna i hallen här hemma innan hon satte sig att ljuda texten. Texten om den trötta spindeln som lyckades fånga en fluga i sitt nät.
 
Hon har även fått ett schema, o det tyckte jag oxå var stort. Men hon förstod inte vad det var så jag fick förklara.
O fritids. Hon har aldrig gått på fritids, men nu kommer hon få vara där nån timme både morgon o eftermiddag, varje dag i veckan.
 
Så det är mycket nytt för mina tjejer, men jag är sååå nöjd över att kunna ha de båda på samma ställe, o jag har en skön känsla över personalen o tror det kommer bli himla bra.
 
De har dock varit hemma nu i två dagar för Ines har haft feber. Men imorgon ska de gå igen, så de inte kommer av sig i inskolningen.
 
O JAG! Jag har gått ner till 75% nu i höst, så jag jobbar 07.30-14.30 varje dag. Henrik tar hundarna innan han sticker till jobbet. Jag tar hundarna på lunchen o efter jobbet, innan jag hämtar ungarna o fixar middagen innan Henrik kommer hem.
Det känns som det ultimata upplägget, synd bara att föräldrardagarna tickar neråt. Hade velat ha det så i all evighet, men jag får se hur det ser ut vid årsskiftet sen.
 
Nu måste jag dock sova.
 
Sov gott!!
Visa fler inlägg