morgonstund i soffan

Jaha då sitter man här i soffan själv då. Trollet sover fortfarande. Älskar de få morgnar då man vaknar utan en ilsken unge som skriker "mamma, vaknaaaa!! Det är moooorgoooon!"
Man smyger upp, fixar kaffe o kollar nyhetsmorgon. 
Vet ni, jag älskar nyhetsmorgon på tv4. De har alltid bra o blandat program o idag var artisten James Blunt!! Jag är ju ABSOLUT ingen morgonmänniska. Jag kan gå upp tidigt, men det är ingen action här hemma innan 11-12. O nyhetsmorgon håller ju på till typ den tiden. :)  Man går ut me dogsen o fixar frukost, men annars går vi på sparlåga. 
Då var det mer action i zombiezarna jag såg igår. Jävlar vad de sprang!! Hyrde World War Z, igår me Brad Pitt. Den var skitbra men man satt ju på helspänn från första stund. Kollar jag på film tillsammans med nån så slåss jag alltid när det är otäcka filmer. Jag blir liksom arg. Arg på mitt stackars sällskap för att de inte hoppar in o hjälper hjältarna, eller ringer o berättar att det står nåt fanskap bakom väggen. 
Igår satt jag istället knäpptyst o vågade andas. Första gången i mitt liv jag önskade att jag hade halsfluss. Är man tyst o sjuk så klarar man sig nämligen undan de där zombiesarna. Skitfilm. :/
 
Nu kom mitt barn utramlades, halvnaken o me yvigt hår. Istället för "gomorgon" säger hon:
"Mamma, idag är det lördag. Men jag tänkte att jag skulle fixa frukost innan jag tar fram godiset.. Bra va?" 
 
Det är en sån klassisk grej som aldrig verkar gå in. Har aldrig hänt att hon fått lördagsgodis innan frukost, men ändå blir hon liksom lika chockad VARJE gång jag säger att hon måste vänta. Det är såna stunder när hon står där framför mig me öppen mun o ett "va?!?!" Som man får en skymt av de kommande tonåren. 
 
- Ines du måste äta frukost innan godiset..
- Va!?!? Du är väääääärldens fuuuuulaste mamma!!
 
-Ines, du måste vara hemma senast tolv inatt o drick ingen alkohol..
- Va!?!?!? Du är vääääääärldens fuuuuulaste mamma!!
 
Same same. Tror väl kanske att hon hinner byta ut "fuuuuulaste" mot nåt annat, men det kommer va samma ansiktsuttryck. 
Nu ska vi starta denna dagen!! Puss o hej
 
Visa fler inlägg