Hej, är ni där?! ;)

Men jag ÄR ju så aktiv på denna blogg!! Mitt näst sista inlägg var en sammanfattning av sommarn, o nu har affärerna börjat julpynta..
Tänk om man var så aktiv som man var i början. Då fick jag megaångest om jag missade en dag.  Men det jag undrar över är ni 8 som var inne igår? Förväntade ni verkligen att jag skulle ha skrivit nåt?Antingen är det fel på min statistiksida, eller är ni några ströläsare som liksom INTE GER UPP! Eller var det några som kom in av misstag. haha!
 
I sista inlägget höll jag på me ines rum. Jag kan ju säga att det är klart nu. :)  Målade både hennes o mitt rum i vitt o sen har jag målat rosa stjärnor över hela hennes vägg - som en fondvägg. Det blev skitbra o jag är himla nöjd. :) Jag tycker det är extra roligt när man får en idè från ingenstans o sen ser väggen framför sig o sen blir det bättre än man tänkt. Jag köpte ett kartongark på Bokia o satte mig på hederligt vis me en linjal, penna o en kniv o me hjälp av fantastiska mattekunskaper (?)  började jag fila på en liten mall av en stjärna. Sen fick jag gå runt o rita av mallen där jag ville ha den, o sen fyllde jag i me färg. Alla andra hade säkert gjort det liiiite smidigare, men smidighet har aldrig vart min grej. ;)
 
Jag har nu planer på att renovera upp lägenheten för att höja värdet på den (o för att köket är apfult!). Mattias tycker jag ska gå o låna upp ca 15.000 på lånet att renovera för. annars blir det nog bara lite puts här o lite puts där, o sen tröttnar man. Men helt ärligt så är det ju inte dyrt! Att göra köket kostar enligt våra beräkningar typ 5000-6000:-, o då avser jag måla om luckorna, byta fläkt, o byta diskbänk o ho.
Sen vill jag byta golvet i hela lägenheten till laminat. Just nu har jag dålig parkett i vardagsrummet, dålig laminat i kök o hall, o sen plastgolv i sovrummen. Det var inte heller skitdyrt o det gör ju jätteskillnad! Jag vill även göra om hela badrummet o där vet jag PRECIS hur jag vill ha det. Men kruxet där är att det nog är ganska dyrt att byta plastgolvet.. men det andra borde inte skulle vara så dyrt. Tycker jag inte..
 
MEN det är ingen panik. Vi har ju även kvar huset i söderhamn, men vi ser ljuset i tunneln nu.. ;) berättar mer en annan gång. :)
 
Kärleken går bara bra! Mattias o jag hänger fortfarande ihop, men fortfarande som särbos. Jag har haft en o annan svacka när jag stuckit, men på nåt vänster hamnar vi ihop ändå. :) Ett under att han vill ta tillbaka mig varje gång. :/
Jag hade kunnat skriva en bok (nähe?!) med bara mina tankar vad gäller detta, men jag ska denna gång vara snäll mot er som får slippa läsa den, samt är det småtaskigt o hänga ut mattias-stackarn i en avdankad blogg. Den stackarn har vart sjukskriven nu i 5 veckor pga att ledbandet i knät gick av. Han är HYFSAT rastlös nu!! Han hoppas på att kommma tillbaks på måndag, om så bara på deltid.
 
Allt är även bra me MiniMe! Just idag kanske det inte är så bra, för jag fick hämta henne på dagis idag för hon hade ont i öronen. Jag tyckte ju inte det verkade så farligt när jag cyklade dit till dagiset, men när jag kom in så låg hon i soffan under en filt i vilorummet o storgrät! Hon hade så ont stackarn o höll sig för örat. Fick bara liiite ångest. :(
Doktorn sa jag skulle ge henne alvedon o nässpray, o sen skulle jag återkomma om hon blev sämre. Här hemma har hon dock inte klagat så mycket utan lekt me sina grejer o kollat på film. Men hon somnade i mitt knä mitt under Bolibompa o det gör hon aldrig annars. Pluttan..
Ska hålla henne hemma imån, men det är GIVETVIS fotografering imån, så vi ska åka dit så hon åtminstone får vara me på de enskilda korten på em. Om hon orkar vill säga. Vi hade planerat att gå på hockey ikväll me mattias o albin. Det är ju rätt sent, men jag tror ines hade tyckt det var häftigt! Men det får ju bli en annan gång.
 
Hon är en liten liten människa me stora stora tankar. Som alla andra treåringar! Det är väldigt mycket prat om döden nu. O nu har hon även fått veta att "mannamåmå" (gammelmormor) är död så nu är det mycket prat om henne. Ines själv är säker på att man klipps itu när man kommer upp i himlen. Att nån delar på kroppen. Jag drog det vanliga me att man kommer upp till himlen o blir en ängel som tittar ner på oss på jorden. Men hon är liksom inte nöjd me den.
Till slut så ringde jag upp mamma o frågade om hon var beredd på djupa frågor. Jag gav sen luren till ines som var laddad me frågor. Mamma skällde på mig sen för hon var ju inte RIKTIGT beredd på frågor om var mannamåmå tagit vägen. Förlåt mamsen! Jag tyckte det var skitjobbigt att prata om mormor första dagarna, för hon ställde ju såna konkreta frågor. Men man kan ju styra bort hennes frågor om man känner att rösten börja svikta. Mamma sa att det fanns jättemånga böcker o filmer för barn om döden så jag får väl kolla efter sånt.
 
Det är även funderingar om kroppen - "varför är fingrarna så långa?"  o "varför har hundar fyra ben o ines o hennes mamma bara har två?" 
Igår undrade hon om man fick äta bebisar. ??
Hon har även frågat varför regnet är kallt, o det är många funderingar kring årstiderna. Varför är det varmt på sommaren o kallt på vintern? O varför är det ljust på sommaren o mörkt på vintern?
Känner bara att det är liiiite tidigt att dra fram hennes jordglob o visa henne att det inte bara är en nattalampa.
 
Skolan går oxå bra! Eller bra o bra.. det är så jäkla svårt. I kommunikationskursen så har vi en uppgift o en tenta parallellt me varann. O i sociologin så jobbar vi me "vanliga" skolan samt nu ska vi börja me själva C-uppsatsen. Det är lite halvrörigt samtidigt som vi än så länge bara jobbat me engelska o norska böcker. Har ju klarat mig så bra me den svenska litteraturen, men det vekar skita sig på sluttampen! haha!
 
Jag ska börja fila på mina ansökningar nu. Men sen om jag vågar skicka iväg dom, är ju en annan femma. . :/
 
Jag har lurat bort hundarna till mattias o albin inatt så ikväll behöver jag inte ut på kisserunda! så skönt så skönt. :)
 
Nu ska jag ringa anna o se om jag kan hjälpa henne me sin matte.
 
Puss o gonatt!
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg