Ett avslutat kapitel i mitt liv

Kollar X-Factor i soffan me ett glas vin. Ines spelar spel på mobilen inne i min säng. Kom hem idag efter några dar på resande fot i söderhamn. De flesta av er vet väl att henrik o jag äger ett hus i söderhamn som vi köpte 2008, o som vi haft till försäljning i 3 omgångar. Vi själva bodde där bara i nästan ett halvår innan vi sen flyttade tillbaks till ronneby igen. Vi har sen dess som sagt haft det till försäljning i 3 omgångar o när det inte gått har vi haft 3 olika hyresgäster. Vi (jag) älskar huset o läget så det har inte vart helt lätt att flytta runt me allt, men det ligger alldeles för långt bort för att jag skulle flytta upp igen. Visst det har funkat me hyresgäster men för varje hyresgäst blir det mer o mer förslitningar på huset o me tanke på att vi VET att vi inte kommer flytta upp mer så känns det bara som att vi fördröjer problemet me fler hyresgäster.
 
I höstas tröttnade jag o mäklarn o vi sänkte huset till 390.000. O vi köpte det för 580.000, så ni förstår ju hur mycket back vi går. Men jag har tröttnat på att lägga så mycket på ränta o amorteringar varje månad o sen då fasta avgifter o skit för att hålla det igång. På ett tomt hus. På vintern har vi haft dyra elräkningar bara för att inte rören ska frysa o på sommarn har vi fått köra denna jäkla sträcka (160 mil totalt) bara för att klippa gräset.
När vi sen sänkte priset kom det en man direkt som bjöd 370.000 o det tog vi rätt av. Han ville vi skulle tömma förrådet på kvarlämnade grejer, o sen var han inte nöjd me flyttstädningen.
 
Så i onsdags morse 04 på morgonen åkte henrik, jag o ines upp. Vi hade då valt den dagen då vintern kom till sverige, så när vi kom fram var det snö överallt, till ines förtjusning!!
Vi kom fram vid 14tiden o bytte bil till henriks firmabuss o var o kollade i förrådet. Vi kom fram till att det inte var så mycket att tömma där, o vi var skittrötta, så vi åkte till henriks jobbarkompis Kalle´s lägenhet som vi fick låna, o slappade lite. På kvällen åt vi på restaurang me en kompis till oss. Efter det sprang vi inom vårt kära hotell o nattklubb för det var ju 100 år sen jag var där!! Det är andra ägare där nu o de hade byggt om en hel del, men det mesta var ändå från vår gamla tid o jag blev helt nostalgisk!! Sprang runt me en totalt ointresserad dotter o berättade att "den väggen har mamma o pappa tapetserat!! o det här golvet har mamma o pappa slipat o lackat!! o denna skylten har mamma o pappa skrivit!! o den scenen har pappa byggt!! o dessa möblerna har mamma o pappa köpt!!!" HON KUNDE INTE BRYTT SIG MINDRE.
 
O de stackarna som stod i baren o kanske t.o.m ÄGDE skiten nu bara stirrade på mig, o jag betedde mig som om jag bott i den puben i hela mitt liv. Det var ju på det hotellt som min dotter blev till o det var där jag tog mitt gravtest. O det var där vi slet som djur i flra månader o det var där jag upplevde mitt livs trauma när hotellet brann ner. Har så sjukt många minnen ifrån det stället. Både bra o inte bra. O det gjorde faktiskt ont att gå därifrån för jag visste ju att jag aldrig kommer återvända dit nåt mer. Det borde betyda mer för henrik men han tänker inte på det säger han. Hela tiden nu har jag påmint honom om ställen o saker vi gjort, men han bara rycker på axlarna. Han går liksom vidare, men jag påverkas så starkt av minnen hela tiden.
 
IALLAFALL så åkte vi sen hem o sov. När vi vaknade sen så åkte vi till McDonalds o åt frukost. Jag hade väl sovit konstigt eller nåt för enda sen den natten så har jag haft sjukt ont i nacken, o känner mig halvt handikappad. Det går liksom inte över, o idag har jag fått ta ipren för att lindra smärtan. Kan det va nåt så löjligt som att jag bara hade EN huvudkudde?? Ines o jag sov i Kalles säng o henrik sov i soffan. Så jag sov inte obekvämt eller så. Drygt som tusan är det iaf. :(
 
Sen åkte vi iaf till Coop o handlade bättre vantar till ines o mig. Vi var ju inte riktigt beredda på all snö när vi kom upp!! När vi kom till huset sen så hade vi lite snöbollskrig för det var utlovat sen hon såg snön. Sen tog henrik o ines tag i förrådet o jag städade i huset. Jag putsade alla fönster o städade i skåp o under tvättmaskin o spis. Sen sopade jag o skurade alla golv. Hade inte så mycket tid för det fanns inga lampor i huset o det var inte många soltimmar. Henrik o ines var på tippen i två omgångar. Efter det åkte vi o åt o sen träffade vi mäklarn. Skrev på några papper o sen mötte vi upp nya ägaren vid huset. Vi gick igenom lite o det visade sig att han redan kände den vi köpte huset av som hade renoverat allt så han hade ju stenkoll. O han hade stora planer o hade redan köpt tapeter till hela huset. Det känns riktigt bra!
 
Vi var sen inom vär kära granne för att ta en avskedsfika men de var inte hemma, så det var bara för oss att åka. Var väl kanske lika bra ioförsig för Bettan bara gråter ju varje gång vi åker. :)
 
Vi åkte hemåt vid 18 på kvällen. Vi skulle inom Eje o ingela o ta en kaffe i sthlm, men på vägen dit så beslöt vi oss för att stanna över natten för det var riktigt skitväder ute. Snö, o halt o blåst. Vi åt en macka när vi kom fram o pratade lite skit, o sen däckade vi. På natten sov jag inget bra för nacken. Kunde bara ligga på ett håll o vaknade varje gång jag skulle ändra ställning.
 
På morgonen hann vi snusa lite på Elise (systerdottern 10 mån) innan vi åkte igen. :) Ines tyckte hon var jättesöt o lekte lillgammalt me henne. Hon har ju vuxit jättemycket sen jag såg henne i somras o det var så häftigt o se henne. Jag kom fram till att hon liknar Eje när hon skrattar o ingela när hon är som vanligt. Så jäkla söt!!
 
Sen åkte vi hemåt o var hemma vid 15.30 ungefär. Det har gått jättebra att köra, vi är ju rätt vana vid den sträckan. O vi byttes av när vi var trötta. Ines har knappt sovit nånting på nån av sträckorna, utan har fixat o donat där bak. Spelat spel på mobilen, lekt tysta leken me oss, lekt egen-komponerade lekar me oss, eller läst i nån tidning. Knappt inget gnäll över huvudtaget. :) Det har blivit lite godis, o bullar o annat gott men det hör till när man åker så långt tycker vi!
 
När vi kom hem lämnade de av mig o jag var ute me hundarna o hämtade mat. Var hungrig, trött, hade skolångest o ont i nacken. Plus att jag var otroligt skitig!! Försökte sätta mig me skolan, men fixar inte den ställningen me huvudet vid köksbordet. NU sitter jag i soffan me datorn i knät, men jag kan inte plugga i soffan.
 
Imån ska jag jobba i tjollan några timmar. Har inte gjort det sen i somras tror jag, men det  ska väl gå bra? :)
 
Det är jobbigt att släppa taget om söderhamn, men man måste väl gå vidare. Varje gång vi åkt upp så har vi haft så snålt om tid, så vi har inte haft tid att träffa nån. Men jag är jäkligt glad jag träffade Kaola i somras. Världens underbaraste människa!! O sen är det ju tur man har fb så man har koll på alla där uppe! ;) 
 
Nu ska snart Isak röstas ur X-Factor (?) o sen ska jag knöla ner mig hos ines.
 
Ha det gott!!
Visa fler inlägg