Hellooo!

Ines är jätteduktig på mycket. Hon uppfostrar hundarna o hjälper mig städa. Hon håller som bäst på att lära sig knyta skorna, o hon har precis lärt sig (ibland iaf) att dra upp dragkedjan på jackan. Hon kan torka sig själv när hon kissat förutom när hon kommer på att hennes kiss är "äckligt".
Ikväll har vi brottats me ännu en grej - en stor milstolpe i livet, att passera. Jag kan inte komma på när hon kämpade me en sak sist, som kräver så mycket energi o hjärnkapacitet som just detta. Det är så jobbigt, o så svårt så man skulle kunna säga att det är tekniskt omöjligt för mitt barn.

ATT DRA PÅ SIG TÄCKET NÄR MAN LAGT SIG I SÄNGEN.

Det är faktiskt rätt svårt. om man tänker efter. Eller inte.

När hon lägger sig för natten så stoppar jag alltid om henne o pussar gonatt, o då drar ju jag på henne täcket. Men sen kan hon ju upp o studsa o då brukar hon ropa på hjälp om just detta när hon sen ska lägga sig igen. Ibland kommer jag in till henne, men oftast får hon klara det själv, för givetvis har jag ju tagit det som ren lathet.

Ikväll kom det upp igen o nu blev det diskussion för jag kan inte springa här som en jojo för en sån skitsak.

-Jag kan inte du får hjälpa mig!
-Du kan visst dra på dig täcket, jag hjälper dig inte ines.
-Nä det kan jag inte ALLS!
-Men då är det dax du lär dig. Lägg fötterna under täcket.

Jag tittar på henne när hon drar i täcket samtidigt som hon håller upp benen så de hamnar ovanför.

-Släpp täcket o dra under fötterna under täcket INNAN du drar upp det till hakan.

Hon fortsätter i samma ställning.

-SLÄPP TÄCKET O DRA UNDER FÖTTERNA INNAN DU DRAR UPP TÄCKET TILL HAKAN.

Det går verkligen inte in, utan hon fortsätter.

-snälla ines. släpp täcket.. släpp täcket! .... SLÄPP TÄCKET ME HÄNDERNA! ... tack. fös under dina fötter under täcket.

GIVETVIS drar hon ner allt täcket till fotänden. Hon ger mig en vinnande blick som säger "va var det jag sa?"
Jag ger mig inte utan drar upp en litet hörn på täcket inom räckhåll för henne.

-Nu drar du upp täcket över kroppen.

Likt en robot utan mål drar hon i detta täcke o till slut hamnar det på sidan, o nu blottar det även hennes ben. Hon blir vansinnig, igen.

-JAG KAN INTE SÄGER JAG JUH, DET ÅKER JU BARA PÅ SIDAN!!

Vid detta nu, har alla lemmar på mitt barns kropp slutat att fungera, utom högerarmen som viftar frenetiskt. Nu börjar jag ana ett dolt handikapp på min dotter, o jag går igenom alla hjärnsjukdomar jag kan. Är hon skadad?? På riktigt?

-Skämtar du me mig ines, eller fattar du verkligen inte hur man gör?
-Nä, jag säger ju att jag inte kan.
-Du kan bädda ner 20 nallar i en liten docksäng, men du kan inte bädda ner dig själv?
-Men den bara snurrar ju sig.. TITTA DET GÅR INTEEEE!

Vid detta laget har täcket vridit sig som en orm. Jag rättar till täcket o lägger det på hennes knän.

-Ta på dig täcket nu.

Hon vrider sig åt sidan o försöker nå täcket utan att resa överkroppen upp. Hon drar tag i täcket som efter två sekunder återigen blottar hennes små fötter.

Jag förstår nu att detta måste vara det svåraste hindret min dotter stött på under sin livstid.
Efter ytterligare nån minuts kämpande går jag. Då håller hon som bäst på att få täcket över foten. Jag hade sagt till henne att ist lägga foten under täcket, men den verkar sitta fast i madrassen för den var tydligen inte flyttbar.

Imorgon är det hårdträning i detta.


Jag har inte haft nån lust överhuvudtaget att blogga här. Men nu börjar det krypa i fingrarna igen så vi får väl se vad som händer. :)

Livet flyter på!
Nu har den där jobbiga nyförälskelsen lagt sig o vi har kommit in i vardagen igen. I praktiken har vi flyttat in här hos mattias o albin, men lägenheten är kvar me alla grejer. Vi har ändrat om bland rummen här o flyttat ner vårt sovrum till källaren så ungarna fick varsitt rum här uppe. Det enda vi flyttat är akvariet, lite kläder o sen lite leksaker till ines. Varje gång vi är i lägenheten får hon packa en väska me grejer hon vill ha me.
Maja "passar" lägenheten under tiden o vattnar mina blommor o ger fiskarna mat. Bra me husvakt! :)

Jag har redan bestämt mig för att sälja lägenheten snart. Nu har vi ju ändå vart tillsammans i typ .. eh .. snart två månader. :)
Vi ska ta tag i flytt nu under mattias semester. Det är dax att dra in lite girlpower i detta hem i form av saker från Nines hem. :) Vårt enda bekymmer egentligen är min älskade stege. Det är en stor byggstege i trä som jag hittade i ett gammalt förråd i en lägenhet henrik o jag hade. Den har jag släpat runt på i flera år, o den ska följa mig i graven.
HAN är orolig för att jag SKA hitta en plats åt den, o JAG är orolig för att INTE hitta nån plats. :/

Allt är bra me ines oxå! Nu har vi officiellt avslutat hennes gamla dagis, o nu är hon mer än väl förberedd för de stora barnen på Nyckelpigan. :) Töntig som man är så längtar ju jag mer än hon själv. Är jag sån NU så vågar jag inte se mig själv på hennes första skoldag. :(
Hon växer som tusan o vi har idag varit o inhandlat nya tights till henne. Hon fick en stor kasse me en massa klänningar o kjolar o tshirtar av kusin antonia, o hon tyckte det var skitkul o provade det mesta. Hon är ju fortfarande lite störd me sina kläder, men det börjar arta sig.
Hon har vart trotsig sen vi "flyttade" hit, men det börjar oxå lugna ner sig nu. Både albin o ines är lugnare när de är själva me oss, men det är väl ganska naturligt. Då har de ingen att slåss över uppmärksamheten me.

Albin blev skitnöjd över sitt "nya" rum där mattias fixade ihop alla tekniska prylar o spel o datorer o allt va fan det är. O allt går i svart/vit så han har fått ett riktigt pojkrum. :) Det blev ju oxå att han nu sorterade ut en del leksaker som han inte leker me längre, så han känner sig nog ganska stor nu. :)

ines har en säng, ett skrivbord o leksaker på sitt rum. Jag ska ta dit en bokhylla me, men sen är nog golvet fullt. Får väl sätta upp hyllor o tänka IKEA när jag fixar me det rummet.

Mitt jobb inom nattpatrullen på hemtjänsten går jättebra! Jag stormtrivs faktiskt o det känns rätt skumt. Det är inget jag skulle vilja göra på heltid, men det passar mig jättebra just nu. Mitt enda problem är att jag har så svårt att varva ner o får därför inte tillräckligt me sömn. Det drabbar inte mig, men det drabbar .. mattias. :/
Jag är som ett monster hela dagen om jag inte sovit. Han vågar knappt yttra sig. Jag är inte så trött så jag kan somna, men jag är liksom bakis o skitsur.

Hundarna har det oxå bra här. De har fått nya namn av mattias. Emil heter Bror Duktig, o Nemo heter Speedy Gonzales eller Sid (efter nån figur i Ice Age). Nemo är så full i faan, o pratar o slåss me oss när vi skäller på honom. Då morrar han o slår me tassen mot oss. O han tar alla möjliga chanser att slicka i sig kaksmulorna, eller annat krossbart. Han hoppar upp på bordet om vi inte ställer in stolarna efter oss, o han har bitit hål på emils matpåse två ggr. Men när han gjort nåt o får skäll så kyper han bort o sätter sig i skydd bakom Emil, som i sin tur bara suckar o skäller ut honom han me. Men nu har vi kommit på att det är emil som hetsar honom.

-Du vågar ALDRIG springa bort till kattens matskål o slicka i dig maten..

Nu har mattias en timme kvar innan han går på semester. Han har haft sån ångest över de sista dagarna här, så jag räknar me ett leende från öra till öra när han kommer snart. :)

Imån börjar tosia! Men innan vi entrar detta så ska vi in till karlskrona me ungarna o köpa mer fiskar. Det var längesen nu, o jag behöver en groda o en mal till. Sen ska vi träffa Lina o samuel som kommit hem från chile :)
På kvällen sen så hoppas vi på bra väder så ungarna kan åka karuseller medan vi spanar in stånden o pressar i oss festivalmat. :)
På lördag fortsätter springandet på stan. Mattias är ju tydligen en Tosianörd, så vi får se om jag överlever detta.. På kvällen sen ska vi faktiskt gå ut! Vi ska ha fest här hemma innan vi drar ner till öltälten. Ines o Milla ska till mamma o kenta. o albin ska till sin mamma. På söndag ska jag spy.

Nu måste hundarna ut, o sen ska jag hoppa i säng.

Puss o hej!!Visa fler inlägg