Mormor får en cool präst!

Sitter me ines vid matbordet. Vi har ätit o ines sitter o målar i sitt block, o jag sitter o tittar på. Ibland lägger jag mig i hur hon målar, men då blir vi ju bara ovänner. Fan, hon målar ju helt fel. Hon håller pennan fel o använder bara en farg om dan o sen målar hon utanför alla strecken. Jag har försökt lära henne hålla pennan rätt men hon blir tokig. Sen säger jag till henne att pennan blir trött ibland o att hon kan variera sig ibland, men då målar hon bara ännu hårdare. Nu ser jag ioförsig att hon FÖRSÖKER hålla sig inom strecken, så jag får va nöjd där.
Jag har väl inte för höga krav? Jag menar, hon är ju trots allt 3 bast?!
Skruttan då. :)
Hon har släppt kläderna nu. Hon har ju inte gjort annat än bytt kläder hela dagarna i typ 2 månader, men nu har hon hitttat sina leksaker o pyssel igen, o det är jätteskönt. Hon ser numer ut som en slas-has, me konstiga plagg o håret hänger o slänger lite överallt. Jag brukar säga till henne att hon liknar Mia i Madicken-filmerna. Då svarar hon me att "Nej, jag heter Ines!" Hon förstår ju inte att jag är elak. :)
Ibland har hon pyjamas, eller nåt läckert underställ på sig på dagiset, o nu i en veckas tid har hon gått i kläder som är i stl 74-80. Hon hittade en kasse me kläder som jag lagt undan, o sen var det kört.
Hon borstar håret varje dag, men det är inte alltid man får sätta upp det. I detta nu ser jag lingonsylt i hennes hår o jag VET att det finns lite tankräm nånstans där me. Man kanske hittar en hel middag om man letar?
Ev att vi behöver duscha idag..
Hon har börjat me en mycket skum min. När man pratar me henne så kisar hon liksom o ska låtsas vara jättetrött helt plötsligt. O då kan hon säga att hon inte orkar prata.. Sen lägger hon munnen på sne på ett konstigt sätt. Duktigt lömsk ser hon ut. :)
Peppar peppar, men vi har inget speciellt tjafs numer, utan det är lungt här nu. Jag har börjat me att helt enkelt välja mina fighter, o då är det lungt här.
Idag har vi haft besök här hemma! Andreas (chefen på galtsjön) ringde igår o hade panik för alla var sjuka på jobbet. Jag sa då att jag inte kunde jobba idag för jag har verkigen så sjukt mycket me skolan, men jag sa jag kunde jobba i helgen om det behövdes..
Iallafall så ringde kusin Sanna igår kväll o undrade om jag var hemma, för hon o barnen ville komma på besök idag, o det kunde man ju inte säga nej till..  HELT plötsligt kunde jag hoppa skolan en liten stund :/
Sanna o barnen kom vid 11 o stack nu först strax innan 16. Sanna har Wiggo som är 2 1/2 o sen Olivia som är 8(?) månader. Wiggo o ines lekte JÄTTEBRA tillsammans!! Eller inte.
Jag förstår inte det. När ines har nån annan lekkompis här hemma så borde det ju va roligast o leka själva på rummet, men likförbannat så är det roligast om vi vuxna är me. Visst lekte de ihop lite grann, men de var mest för sig själva. Det som är bra när kompisarna är här är att då åker alla leksakerna fram som bara ligger där annars. Då hittar ju ines JÄTTEmycket att leka me.
Idag har de kört runt Olivia i Ines docksulky. :) De har turats om så en har haft sulkyn o den andre har haft den andre dockvagnen me en docka i, o sen har de gått runt runt. :)
Jag blev inte alls så sugen på bebis när jag bar olivia.. inte alls. Hon hade inte alls nåt extremt gulligt skratt o hon var knappt söt alls.. O hon blev inte alls glad o slog ut armarna när man lyfte upp henne..
Igår var mamma o jag hos prästen o pratade begravning. Givetvis hette han Mats-Ola. Ni tror jag skämtar, men det är sant.
Han var skitrolig o cool o han var avslappnad o verkade ha en skön attityd. Han ville ha roligt när han levde, sa han.
När vi kom dit mamma o jag så ursäktade sig mamma me att hon hade sina jobbarkläder på sig. O då hon jobbar natt så kan jag inte säga att hon klär upp sig speciellt mycket.
Men så fort han sa att det var lungt, så tog hon hans ord bokstavligen o slängde av sig allt utom sitt linne. Eller jo, först började hon försiktigt me att hänga tröjan över axlarna, men sen åkte den av helt.
Min mamma slutade me bh på 90talet nån gång. Hon tycker det är obehagligt för den "skaver". O sen har hon ändå inget att "hålla upp" säger hon.
Ibland påtalar man att "det hänger nåt där", men då bara fnyser hon åt mig o viftar bort mitt pekande finger. Jag är så van vid det nu så jag bryr mig ju inte heller. O jag ska ju inte säga nåt för jag tar på mig bh:n först på em när jag ska ut bland folk.
Men igår när hon började slänga av sig så kände jag bara "ta på dig människa!!". Men hon bara satt där lyckligt ovetandes om sin striptease o pratade om allt. Hon är så söt min lilla mamma. Om jag ska beskriva min mamma me tre saker så hade jag sagt: söt, varm, o sladdrigt skinn på armarna." :)  DET är min mamma det!
Världens bästa! Nu har jag sett att hennes fingrar har börjat bli skeva me, så nu går det bara utför. När jag ifrågasatte hennes krokiga fingrar så var hennes kommentar att "det blir så när man blir gammal."
"Eh, nä! Det är bara häxor som har krokiga fingrar, mamma! O personer som har fått nån ledsjukdom. Jag brukar reta henne ibland när hon pekar på nåt. Det är fantastiskt roligt nu när hon har skaffat sig en mobil me touchscreen. :) Det blir ett helt nytt sätt o tänka när hon ska sms:a! :)
"Jag VILL ju trycka på a så då får jag sikta in mig på s.."
Förlåt mamma, men du får bjuda på den. :)
NU har hon blivit otålig här hemma. Har hört mig säga "vänta lite ines, jag är strax klar.." ett antal gånger nu.
Men jag skulle bara säga att det gick bra hos prällen igår. Vi valde några psalmer o prästen skrev ner på papper medan vi berättade om mormor o hennes familj. Inga tårar. Varför jag tyckte prästen var tokig var för man har ju en viss bild av prästen som tråkig o grå. Men han hade hipp klädstil o berättade att han var skild 2 ggr, för han tyckte det var tråkigt o vara gift. Han ville leva livet, sa han. :)
Vi har ju vår kära Andrès me, som är min kompis Fias`s pappa. Han är me präst o oxå tuff o go. :)
Man får nog börja sudda bort den där bilden man har av prästen?
NU måste jag verkligen sluta.
Puss o hej
Visa fler inlägg