Klart den blå pulkan är snabbare än den röda!

Min dotter psykar mig. Hon ligger o stirrar på mig ifrån min säng o dörren är helt öppen. Hon är tyst men varje gång jag tittar på henne så flinar hon. Helt otroligt att hon aldrig kan sova på kvällarna. Jag lägger henne mellan 19.30-20.00 o hon somnar aldrig innan 21. O sen väcker jag henne vid 06.50 o sen är hon blixterpigg hela dagen. Brukar testa henne på helgerna för att se när hon blir trött o hon brukar börja bli lite hängig vid 22tiden. O då är ju jag död för längesen.
 
Det är dagen efter tentainlämning idag! Så idag är det ingen skola. Nu har jag kommit på hur jag pluggar. På dagarna har jag skitsvårt att koncentrera mig men på kvällarna är det lättare. I början så läser jag o försöker begripa allting o delar upp allt material. Jag läser o läser o tror inte jag fattar nånting, men sen de sista två dagarna skriver jag som fan o då bara öser allt på. O sen blir det bra. O det känns ju bara som att jag får nåt gjort när jag skriver, men jag måste ju lägga grunden i huvudet först.
Nu är jag lite fundersam över kommunikationskursen. I vanliga fall så sträcker sig höstterminen till första veckan i jan, men nu har vi inte fått fler uppgifter, o kollar man på schemat så är det bara två tentor o de är gjorda nu. Skönt ioförsig men man blir lite orolig. Men jag har redan tjafsat me en av lärarna så jag tänker ställa fler frågor.
 
Vi har nu lämnat in två praktikuppgifter o två tentor men ingenting är rättat än. O det är det jag tjafsat me dom om. Jag vill ju inte gärna få nån omtenta om 100 veckor. :(
 
Imån ska jag börja me en mardrömsuppgift i kandidatkursen, som jag fasat för. Vi har haft den i en månad nu o den ska in den 16:e. Men jag måste ha den klar innan jag åker till västerås nästa helg.
 
Ikväll är jag skittrött, men det har vart en kul dag! Ines o jag åkte me ines bästa kompis på dagis, Waldemar, o hans pappa viktor till leklandet. Ines o waldemar umgås hela tiden på dagis o vi har träffats ett par gånger hemma hos dom, o hans föräldrar är i min ålder o supermysiga.
Det var bara vi o ett annat barn där så de sprang runt överallt. Ibland är där packat me folk o det är skitjobbigt, o ungarna tycker me det är roligt o ha allt för sig själva, så de var nöjda idag! De sprang runt ett par timmar o sen åkte vi till MacDonalds. Waldemar hade aldrig ätit där innan så jag var mer spänd än han, men han var väl inte speciellt impad. :)
 
När vi åkte hem var ungarna slut o waldemar somnade i bilen. Ines o jag gick sen ut me hundarna o hon släääääpade benen efter sig. O det är ju så förbannat kul me alla snöhögar o alla måste ju undersökas. Jag ropar o tjatar att hon ska skynda sig. Nu när det är så isigt o taskigt väglag så kan jag inte både köra vagnen o gå me hundarna samtidigt, så då får det bli som det bli.
 
Sen lämnade vi av hundarna hemma o gick till maxi för att köpa pulka. Hon blev sur för det fanns bara röda o blå pulkor, men till slut blev det en blå. När vi gick hem sa ines att det skulle bli skönt o komma hem, men när vi väl stod i hallen kom jag på att vi var väl tvungna att testa pulkan?!  Ines vaknade till liv på en sekund o vi traskade ut me cykelhjälm o pulkan i högsta hugg. Hade inga termo eller överdragsbyxor på mig, men det fick gå.
 
Gick till snäckebacken o hon satte sig i första backen. Det var lååångt till parkeringen me alla bilar. Trodde jag. Hon åkte o åkte o åkte i en jäkla fart o när jag såg farten började jag springa. Som en halt hjort i snön. På nåt sätt lyckades hon parera in sig MELLAN två bilar, o det kan jag säga var inte medvetet, så hon kunde lika gärna träffat nån av dom. Trodde hon vart rädd men hon bara asgarvade. :)
 
Sen gick vi längre upp i en annan backe, men den slutar liksom inte utan efter cykelvägen fortsätter den sen, ner till parkeringen igen,. Så jag fick sätta henne där uppe o sen springa ner till halva backen för att ta emot henne. Första gången gick bra men hon kom i en jäkla fart, o garvade lika mycket nu. Inte lätt att ta emot en framrusande pulka!
Andra gången ändrade hon tvärt riktning så jag missade henne o hon bara skrek när hon flög förbi. Jag blev en halt hjort igen o sprang efter henne. Kastade mig handlöst på henne o då var jag säker på att hon var rädd, men då garvade hon så mycket så hon kissade på sig lite. jag trodde jag hann få av henne overallen, men hon sa sen att "det nog kom lite i trosan..". Hon kunde inte sluta fnissa o kunde inte prata för hon skrattade så mycket. :)
 
När vi skulle gå hem efter ett tag så vågade hon inte åka vid parkeringen igen så då satte jag mig i pulkan istället, o JÄVLAR vad det gick! Jag tjöt hela vägen o när jag vände mig om sen satt ines på knä i backen. Jag trodde hon trillat men hon skrattade så mycket så hon kunde inte stå. :) Tänk va kul det kan va me snö! Hon sa sen att det var tur vi valde den blå pulkan för den röda hade nog inte vart lika snabb. :)
 
När vi kom hem var vi trötta o la oss under filten i soffan. Ikväll har vi bara kollat på TV, luskat julklappar i leksakskatalogen o tränat sök me hundarna.
 
Imån bitti ska jag passa alva o norah medan my är hos tandläkarn. Sen måste jag börja me uppgiften o städa inför helgen. Lillebror kommer hem, o ev. ska han o grabbarna ha partaj här hemma på kvällen, o på lördag kommer syskonen o mamma hit på myskväll! Har lovat ines baka i helgen oxå, så det ska vi oxå göra.
 
Ni hör ju - vem har tid att jobba här?? ;)
 
puss o gonatt
Visa fler inlägg