Dagen D närmar sig..

Fördelen med en LITEN skål me chips är att man måste nöja sig me så lite. Nackdelen är att man får springa o fylla på så många gånger.. Märkligt :)
Men ingen kan ju klandra mig för att jag inte försöker!

Imån smäller det. Chipsen är "den sista måltiden" här hemma. Jag har längtat o längtat efter denna operation, o kännt mig så ful o glasögonen är bara ivägen överallt. Ines river sig på dom o de är ivägen när jag tar på mig kläder. Jag har inte sett min kropp i duschen sen i vintras - rakhyveln är en ren dödsfälla. När jag badar me ines så immar de igen, o jag har inte haft solglasögon på hela sommarn.
Usch för glasögon.

Nu är jag faktiskt glad att jag vart tvungen att skippa linserna för hade det dröjt ytterligare 10 år kanske jag inte hade tyckt det var värt det.
Jag har räknat på det o sett att jag har igen kostnaden för operationen (19500:-) på 5 1/2 år, om man räknar me kostnaden jag la på linser (300/mån). Plus då att man även måste ha glasögon vid sidan om linserna o de är ju svindyra. Jag betalar fortfarande på de glasögonen jag fick köpa i höstas. De kostade ju fasen 4800! O jag HATAR dom!

Men idag har jag då för första gången blivit nervös över detta. Pratar man me andra som gjort den så är själva operationen ingenting, utan det är mer besvärligt dagarna efteråt. Jag ska helst inte öppna ögonen de första 48 timmarna, o sen kommer jag behöva solglasögon både ute o inne, i 1-2 veckor. SPÄNNANDE!!

Hur är läget annars då?
Min lägenhet börjar bli finfin!! Helena har snart målat klart. Kök, hall o vardagsrum blir kritvita istället för den gråmelerade som den var i innan. Jag var inne hos färghandeln för att titta på tapeter till sovrummen, men gick lika fort när jag insåg att det var 7 miljarder pärmar att gå igenom. Helt sjukt. Jag som borde ta tabletter för min beslutsångest bör undvika såna situationer. Jag får helt enkelt ta det en annan dag. :)

Jag hjälpte helena i tjollan i tisdags medan hon målade i lägenheten, o vi skulle ha fortsatt igår. Jag skulle ha ines på dagis mellan 10-17. Hon ville inte ha nån frukost vilket är ovanligt. O när jag sen skulle göra henne iordning inför dagis så hade hon lagt sig i soffan me snutten o flaskan, o hon var jättevarm o ynklig.
Jag ringde dagis som tyckte jag skulle vara hemma me henne. Jag ringde o kollade om nån kunde vara barnvakt, men alla jobbade. Under fm så blev hon piggare o piggare o hon ville till lekplatsen o hon ville åka buss till tjollan.

Jag bestämde mig till slut för att testa dagis iallafall, o vi bestämde att jag skulle lämna henne där o sen skulle de ringa om hon blev sämre.
Lämnade henne där strax innan lunch o en timme senare satt jag i busskuren o väntade på bussen till kallinge. DÅ ringer dagiset o jag fick springa hem o ta cykeln dit. Ringde helena som stod o målade i lägenheten så hon fick avsluta allt o åka hem o byta hem för att jobba i tjollan. Skit me.

På dagiset sa de att hon varit lite blek o bajsat jättemycket o löst, o hon åt knappt ingen mat. Under dagen sen så var hon som vanligt här hemma, men lite ynkligare. Hon blir ju en knähund när hon är trött. Hon åt en banan på em o 3 (!) skålar me yoggi till kvällsmat. :)

Hade jag haft skoldag idag så hade jag lämnat henne på dagis, men jag skulle skriva på papprena till lägenheten hos mäklaren o fixa inför helgen, så jag höll henne hemma.

Imorse vaknade jag innan henne o smög upp. Älskar att se henne vakna till liv :) Hon kan ligga o sträcka på sig hur länge som helst :)

Hos mäklaren gick det jättebra. Nu är alla papper påskrivna så nu är det bara pengarna som ska ordnas. Ines var jätteduktig o lekte i en lekhörna eller satt tyst vid bordet o läste i böcker.
Efter det gick hon o jag till banken o gjorde iordning lite fler papper. Även här var ines duktig, o satt still o ritade tusen teckningar. Hon ville jag skulle komma in imån o skriva på nåt papper, men när jag berättade om operationen så visade det sig att hon oxå gjort den, me samma läkare fast i stockholm för flera år sen. Det var det bästa hon gjort sa hon. :)

Efter banken skulle vi fira vårt lägenhetsköp me en fika på stan. Men jag kom då på att vi skulle åka till galtsjön o äta middag o fika på en glass, för jag behövde åka dit o lämna in nycklarna o skriva klart mina tider. Vi gick hem o ut en runda me Emil o sen cyklade vi upp till Peter o lånade hans bil. När vi kom dit hade Jack blivit sjuk i feber o förkylning. När han pratade så var han så febrig så han var nära gråt hela tiden. Lille fisen :( Peter var oxå dålig o har varit det i några dar. Senare under dagen blev även Mika dålig, så nu inväntar vi resten i klanen Andersèn!

På galtsjön åt vi lunch o efter det åt ines glass o jag drack kaffe. :) Lämnade nycklarna o skrev ner mina tider. Pratade lite skit me Jennie.

På väg hem fick jag ett sms av My att hon o Alva åt glass på stan, så vi cyklade direkt dit. Ungarna sprang av sig på torgscenen, medan my o jag löste problem. :) Efter en stund kissade ines ner sig (igen) o vi fick åka hem. Bytte om på henne o sen gick vi till lägenheten för att möblera lite i huvudet :) Mitt problem är köksmöblerna. Jag vet hur jag vill ha det, men jag vet inte om det finns :) Det är så trångt just där, så det måste vara smalt. Jag vill ha en kökssoffa längs väggen, o sen ett långt o smalt bord o 2 stolar. Får kolla lite på blocket sen när jag flyttat.

När vi gick hem mötte vi Malin me barnen, o Milla ville följa me hem. Hon var här o lekte i nån timme o sen hämtade Cajsa o Jocke henne. De lekte me lera, o byggde me golvpusslet. Sen körde de runt me dockvagnen o lekte på hennes rum. I vanliga fall brukar jag vara i fokus, men nu var jag som bortblåst. Jag lyssnade när de lekte o de är ju så sköna! Vilka diskussioner de har! :) Det är så häftigt att hon kan leka helt o hållet me kompisar nu. Snart stänger de väl dörren me o har hemlisar :)

Ikväll har vi ätit kvällsmat o ines har duschat. Imån bitti ska jag cykla me ines till Martina o lämna hunden hos Cajsa o sen ska jag vara hos läkarn kl. 10.00. :)
Ines ska vara hos Martina till kl. 16. sen ska hon sova hos helena o daniel. På lördagen ska hon vara hos anna o peter o sova där. På söndag ska hon va hos malin o anders. Emil ska oxå dit. Jag själv ska bli uppassad hos mamsen hela helgen. Jag hoppas kunna åka hem o ta hand om mina barn på söndag kväll, för sen börjar alla skola o jobb igen. Ines vet att jag ska till läkarn o "laga" ögonen.

"Kommer du ha ont då mamma?"

"Ja, lite men det går över."

"Mamma gråta då?"

"Nädå..  :/

Nu ska jag sova.

Vet i sjutton när jag kan skriva igen. Det återstår att se :)

puss o gonatt


Visa fler inlägg