Helgen som var

Vågar inte vakna upp imån. Det är alltid jobbigt o gå o lägga sig om man vet redan innan att man kommer bryta ihop när man vaknar.
Nu tänker mina nära o kära: "Vafan är hon FULL en söndagkväll?"
Nej,det är inte nån baksmälla jag är rädd för, det är träningsvärk. Julia o jag hittade en ny maskin på gymmet idag o den var vi ju då tvungna att prova. Detta plus ökade vikter på nästan varje maskin gör ju då alltså att jag vart helt stel idag o nerbruten imån.
Men då kommer vi till NÄSTA problem. Jag har ju lovat mig själv att börja träna 4 dar i veckan me start imån. Märkligt hur livet kan trassla till sig ibland.

I helgen har jag vart barnvakt åt Milla o Elliott. De kom i fredags kväll o stannade till lördag kväll. De lekte lite o sen åt vi kvällsmat. Vid 19.30 la jag dom - Elliott i ines rum o milla i min säng. Jag somnade i soffan o sov där hela natten. :)
Jag vaknade av att elliott satt i sängen o tjoade. Klockan var runt 08 vilket var riktigt sent för att vara dom. Men jag bara tackar o tar emot. :)

Efter att vi vaknat till liv fick jag på dom kläder för att gå ut på kisserunda me emil. Milla var dödshungrig på frukost o kunde knappt gå så utsvulten var hon. Detta sen jag sa att hon inte skulle få lördagsgodis förrän EFTER frukosten. Det enda hon pratade om på kisserundan var hur jag skulle kunna veta vägen hem o var mycket bekymrad över detta.

"Men hur ska vi hitta hem?"
"Jag kan denna vägen, vi går här varje morgon."
"Men HUR vet du vägen hem?"
"Jag bara vet det. Du kan väl vägen till dagis? Det är för att du gått den så många gånger."
" Men  SLUUUUTA Nina! Jag kan inte gå mer för jag vet inte var jag ska gå." Dagiset är ju där dagiset är. Vet inte du vägen till mitt dagis?"
"Jo"
"Ja? Jag säger ju det juh!"

Vi kom hem o åt frukost o Sen kollade vi lite Bolibompa. Sen lekte de me ines saker, ritade o lekte me leran. Efter en stund gjorde vi ordning varsin påse me bröd o sen gick vi ut för att mata ankorna. Även här var milla mycket bekymrad över att inte hitta vägen. På torget var det musikunderhållning, men milla fick ont i öronen så vi gick. Hon var inte alls tillgjord, utan hade säkert JÄTTEont..

Det var mysigt som vanligt att mata ankorna. Men det hade vart liiiite mysigare om ankorna själva hade varit där. Inte en fågel så långt ögat kunde nå. Men mat fick dom. Jag hoppas de blev glada.

När vi går hemåt o kommer långsides me ett hus på min gård, så var milla nära på att gå i hundskit på vägen. Jag säger till henne att akta sig. Det går en kvinna bakom Milla som går strax efter mig.
Då säger Milla av en mycket märklig anledning:
"Oj Nina, du glömde att ta upp emils bajs innan när vi gick på morgonen."
"Vadå, det är inte emils majs. Det är nån annans bajs."
"Näe, emil bajsade där, men du glömde ta upp det.."

Jag såg kvinnans blick o jag skämdes.

"Milla, emil bajsade i skogen, inte här."
"Jooo, det gjorde han. Du kan ju ta upp bajset me en sån påse du har på kopplet."
"Jag tar inte upp nån annans bajs. kom nu så går vi."

Vet fortfarande inte varför hon sa så.
När vi kom hem lagade vi mat o åt, o sen la jag elliott att sova middag. Milla o jag passade då på att plocka fram pärlbrickorna. Vi satt i en timme o pysslade o sen väckte jag elliott igen. Han är alltid arg när han vaknar så jag var beredd på ett missnöjt barn. Han kom ut i köket o efter nån minut kom tårarna o han gallskrek. Jag försökte trösta men han puttade bort mig, o jag lockade me kritor o annat, men han bara skrek. Jag är ju lite allergisk mot barn som skriker (av enligt mig helt utan anledning) så jag satte in honom på mitt rum o stängde dörren o sa han kunde gå ut när han inte ville vara ledsen mer. Efter ett par minuter var han lugn o jag hämtade snabbt ut honom. Nåt ynka motstånd senare var det igång igen o jag kedde in honom på rummet igen. så höll vi på ett par gånger o sen var han glad igen.
Inte så pedagogiskt kanske, men jag vet inte hur jag ska göra i såna stunder då man inte får kontakt me honom.

Likadant när han ville nåt så låtsades jag inte förstå vad han ville utan han var till slut tvungen att berätta me ord. Som det är nu så bara pekar han o flummar runt me sitt språk, men mycket riktigt så kunde han prata en massa ord.
O varje gång jag pratade me elliott så svarade milla, o vi hade flera diskussioner om detta.

"Nu pratar jag me elliott."
"Ja, men han säger ju aldrig nåt. Han bara går runt runt, o sen skriker han!" :)

När milla satt me sina tuschpennor o ritblock ställde jag elliott på en stol vid diskhon, o la i en massa saker så han kunde diska. Detta älskar ines. :)
Milla fick bråttom att rita klart o sen tog hon me en stol o sen stod de där länge o lekte jättebra. :) Jag passade på att hänga upp korgar i hallen o hängde upp lampor i sovrummet.

Vid 18-tiden lämnade jag dom hos malin o anders o sen gick jag upp till henrik, julia o ines. Jag var bjuden på middag o filmkväll. :) Julia lagade pasta o baconsås, o när ines somnat satte vi på filmen. Efter första repliken plingade det på dörren o Helena o daniel störtade in. De firade 11 år tillsammans o var icke nyktra. De hade varit på restaurang o nästa anhalt var nu puben, men det var först om ett par timmar, vilket betydde att filmen fick vänta lite. :)
Vi spelade Pratmakarna (?) o jag var i det förlorande laget bägge omgångarna. Jag anser själv att jag är duktig på att förklara ord, men daniel sa att jag var precis värdelös. Men va vet han - han var ju säkert skitfull.

Efter att de gått kollade vi på en film som var jättebra. Den hette "Sarahs nyckel", o handlade om hitlertiden. Se den!
Den slutade inte förrän 02 o då stapplade jag o emil hem.
Idag har jag tränat me Julia o i em jobbade jag på galtsjön i hela 3 timmar.. JÄTTEjobbigt.
Ines ville sova hos mig inatt så det fick hon göra.

Nu ska jag sova. Ska lämna ines på dagis imån bitti o sen ska jag plugga. Nu måste jag göra klart mina arbeten! Får se om jag fixar träningen imån.. :/

Puss o gonatt
Visa fler inlägg