En dag i skåneland

Dagen då allt tog slut..

Dagen började me att min mobil ringde. Nånstans, men var fan låg den?? Medan jag letade kom jag fram till att det var inte bra att den ringde, för det borde ju vara Anna som ringde o undrade var jag var?? Hittade den till slut under sängen o mycket riktigt, det var Anna.
Hade ställt klockan på 06 o hade tänkt köra till anna vid 07.30, men av nån anledning har jag lyckats slå av alarmet o däckat in utan nån som helst minne. Nu var klockan istället 07.50 o jag fick panik. Ines var hemskt skitig o jag ställde henne i duschen, men hade bara tänkt duscha kroppen för hon tycker inte om att få vatten i ansiktet. Men idag ville hon tvunget att jag skulle tvätta håret på henne, o när jag blötte ner håret så stod hon me huvudet nedböjt o blundade o sen sa hon: "Mamma, ines ho hej?" "Jag fick stolt mammatår i ögat o sa "Ja Ines, klart du är en stor tjej..!"
Hon har börjat me det nu - så fort hon har gjort nåt hon är stolt över eller om hon vill göra nåt nytt o våghalsigt, så säger hon frågande: "Mamma, ines ho hej?" Min älskade lilla unge!!!!!

Efter att vi vart ute me hunden o packat in allt i bilen åkte vi till anna där barnen väntade på parkeringen. Vi packade in allt i deras bil o efter att vi tankat bilen körde vi mot skåne! Vi var redan då 1 1/2 timme försenade än vad vi planerat, men jag kände mig ändå rätt lugn. Men jag hetsar väl aldrig upp mig i onödan ;)

Vi stannade vid nåt ställe för kissepaus. Sen skulle vi stanna vid Ekerörasten eller vad det hette för där brukar anna o dom stanna när de är på djurparken. Den skulle ligga vid vägen o vi körde o körde. Sen körde vi lite till. Ungarna blev mer o mer otåliga. Colin har ställt frågan; När är vi framme?" miljoner ggr idag, o varje gång svarar jag "Snart" vilket gör honom vansinnig. :)

Efter rastplatsen sen ska det inte va lång bit kvar. Djurparken ligger i Höör, o det säger mig ingenting. Jag kan malmö o lund. O helsingborg. Efter en stund blir anna irriterad o tar fram kartan, o det visar sig att vi kört förbi skiten för 100 dar sen.. Vi skulle ha kört av i kristianstad, men det har de aldrig gjort innan sa hon. Vi var då så hungriga så jag körde in på en grusväg i ingenmansland där vi tvingade barnen att kissa i skogen o sitta på marken o äta mackorna. Det var vilda protester, men vi var lika irriterade vi. Vi kollade kartan o beslöt oss för att ta småvägarna till djurparken istället för att köra hela vägen tillbaks. BIG mistake då vi kom helt jäkla fel, ännu en gång. DÅ började jag bli lite småsur, men på nästa försök kom vi fram!
Allt som allt körde vi fel i en timme. Fast nu när jag tänker efter så känns det längre än vad jag uppfattade det..

Vi kom fram 12.30. Jag betalade 220:- för mig o ines kom in gratis. Vi har nu fri entre säsongen ut o jag hoppas kunna åka dit en gång till i år. (endags-pass kostar 200:-).
Vi hade sen en supermysig dag i parken!! Perfekt väder, o perfekt sällskap! Ungarna sprang runt o lekte o tittade på djuren, o anna o jag sprang me kameran i högsta hugg. Vi hyrde en skrinda som vi la packningen i. Syster hade fixat fika som vi smaskade på emellanåt. Ungarna var så sjukt svettiga o skitiga o hade ingen ro att vila. Anna kände att hennes ungar började bli för stora för denna djurpark, men för ines kommer den va perfekt ett par år framöver :)
Djurparken är inriktad på djuren i norden, o ungarna blev sjukt imponerad när vi berättade att dessa djuren fanns i våra skogar. Själv blev jag upphöjd till Gudarna när jag berättade att det finns björnar i söderhamn.. "Har det gått björnar i din trädgård??" "Ja, lika ofta som det springer älgar i din.."

Här är lite bilder. Tog miljoner bilder, så de blir nog ett eget album på fejan :)
Här väntar de tålmodigt på bilarna :)

Ines hoppade av när bilen var igång, men när grabbarna puttade runt bilen i banan, var det roligare att åka :)

Mika i rutschkanan :) Härlig bild, eller hur?!

Fikapaus på en restaurang vid björnhänget. När vi satt där så hörde vi ett jätevrål o vi såg två björnar som bråkade som sjutton. Slagsmålet gjorde att en björnmamma nyfiket reste sig upp för att se.  
Man kom jättenära nallebjörnen!!

Ibland fick ines åka i vagnen, o de andra lekte häst.

Vi kom till en stor park som de började leka i. Ines är här på väg upp i en serie av gungbroar(?). Hela dagen har det varit blandat med aktiviteter som djur, rastplatser o lekplatser.

Sen kom vi till älgarna. Jag hatar älgar - är livrädda för dom. Den här älgen bara stod o tuggade på en gren precis vid stängslet så man kunde klappa den om man ville. Men det vill man inte. Folk fotade som sutton.
VÄRLDENS största djur.Ser ni tänderna?!?! 

Här håller den på att stånga sig ut genom stängslet för att tugga på ines o mig. Eller så lunkade den bara förbi för att vila i stallet. Vet inte vad men för säkerhetsskull vände jag inte ryggen till.

Vi skyndade ner till hästarna för ponnyridning, men kom för sent. Jag var sur för vi kom 15.55 o de stängde 16. Men när vi kom hade de redan sadlat av o borstade hästarna o sen gick dom. fattar ju att vi inte skulle hinna rida, men dessa måsta ha stängt igen kvart i.


Vi hittade en traktor :)

Ines älskar ju traktorer, men hon vågade knappt klättra upp först :)

Vi gick ett tag till o målet var att bada o åka vattenrutschkanan som ligger i slutet av parken. T.o.m jag hade badkläder me mig. Men när vi väl kom fram hade det oxå stängt. Mika-stackarn blev jätteledsen för det var det hon längtat efter på hela rundan.
Saken är den att entren stänger 17, men parken stänger 19, o då tänkte ju vi att ställerna håller öppet hela tiden, men allt stängde 17.


Syster & Jag!!

Ungarna var lite trötta mot slutet..
Efter ett längre besök på toan där vi kissade o tvättade av oss allt skit så åkte vi hem. Precis när vi kom ut på E22 så fastnade vi i en bilkö som stod blixt-stilla. Ungarna blev tokarga, men anna vände det till att det säkert var en olycka.. så då blev det intressant istället. Efter 10 minter började vi rulla igen. Vi körde inom EKOhallen för anna sa de hade billig mat där. Vi kom dit 18.50 o de stängde restaurangen 19. Ungarna ville ha hamburgertallrik, men pommesen var slut så de tog bara hamburgarn. Då valde jag mostallrik o köttbullar till ines, men moset var oxå slut. Då blev jag sur på riktigt o sa surt att jag fick ta korv&bröd till ungstackarn. De märkte hur irriterade vi var, så de bjöd mig på ena drickan o anna fick oxå nåt billigare.
Om man har en meny som består av antingen mosrätter eller pommesrätter, kan de fan inte rengöra bägge dessa behållare INNAN man stänger. Alla fattar ju att det inte är slut - de vill ju bara hem så fort som möjligt.

Vi hann in till barnkläderna innan de ropade ut att affären stänger. Lika bra var väl det för jag har inte betalat räkningar än.. Jag handlade inget, o anna hittade bara lite grand. Innan vi åkte hem blev jag akut skitnödig, så jag grabbade tag i de ungar som stod vid mig o gick mot toan. Givetvis var det kö. Isak var jättekissig så han fick ju kissa först. Såg att pappret var slut så han fick en minimal pappersbit till sin minimala snopp. Sen kom jag me min häck. Mika gav mig snällt lite papper som låg på golvet. Vad fasen skulle jag göra?? Men sen var fan hon me skitnödig. Jag hörde anna utanför o hon skickade in pappersnäsdukar.

Ungarna var trötta o smågnälliga. VI var trötta o smågnälliga. Mycket hade gott snett under dagen, men jag har haft så sjukt mysigt hela dagen!! Vi KUNDE fått rida o vi kunde KUNDE fått bada. Vi kunde kunnat hinna till presentboden, o vi KUNDE ha fått i oss pommes o mos. Men hur länge hade inte Mika-stackarn fått sitta innan vi fått tag på en rulle toapapper?? Allt löste sig till slut, o alla är nöjda o glada. Nu är klockan mitt i natten o jag ska lägga mig hos min utslagna älskling.
Imån börjar allvaret igen. Jag är inte ens liiite glad åt det.

Puss o hej
Visa fler inlägg