"Kan det va Vectavir??"

Sitter o pluggar vid köksbordet. Gjorde bort mig nåt så sjukt idag, o kan inte få det ur tankarna, så jag använder er som terapi.

Hade tid hos ögonläkarn i morse. Hoppades han skulle säga att ögonen är friska så jag kunde boka tid för operation, men icke! Han säger nu att det förmodligen är nåt virus jag har o man kan inte göra nåt åt det utan kan bara avvakta.
Sist jag var där blev jag ombedd att köpa nån ögonsalva som jag droppar i ögonen varje morgon o kväll. Jag frågade honom om den.

Jag:Jag har ju en salva hemma, men den är snart slut, ska jag köpa ny o fortsätta me den?

Han: Vilken köpte du?

Jag funderar o får upp ett namn i huvudet.

Kan det va Vectavir??

Han: Ja, den är ju mot herpes..

Jag: Jaha.. Ja, då var det nog inte det. Jag har ju herpes på munnen så det är nog DEN salvan.." säger jag o försöker nervöst komma undan samtalsämnet.

Han: Ja, fast vectaviren hoppas jag inte du smetar på munnen för den ska du ju ha där nere..

Jag sjunker genom stolen o FORTSÄTTER av nån anledning på detta spår; "ja, men där har jag ju inte det!!"

Han: Nä, fast det vet ju inte jag nåt om..

Då ger han förslag på nån annan salva till mina ögon som jag kan ha köpt o vi fortsätter OVANFÖR bältet.

Han är ju läkare o är bekväm me alla sortens frågor kring kroppen, men jag är ju vanlig människa o blir lätt nervös. O när jag hamnar i såna här situationer blir jag aggressiv. Jag blir extremt obekväm o inte alls trevlig. Jag pratade kort o skrattade inte en enda gång efter detta. Han märkte nog av min humörsvängning för vi har en väldigt avslappnad attityd annars o skrattar rätt mycket. Tycker om honom. Jag tror jag är en trevlig patient.

Jag fick en tid i maj för återbesök. Hemskt drygt o vänta så länge, men han sa att det fanns virus som kunde ta upp till ett år innan det försvann, o då kände jag mig nöjd igen.

När jag gick sa han "Ha det så bra o gå hem o kurirera din kropp." Jag hoppas han syftade på min förkylning o inget annat.

Jag gick direkt till badrummet o kollade om det låg en salva där som hette Vectavir o där låg ingen. Jag får anta att jag fått det ifrån nån förbannad TV-reklam.

I eftermiddag ska jag till tandläkarn o laga hål. Inget jag ser fram emot. Har redan bestämt mig för att vara tyst o inte yttra ett ord, vet ju aldrig vad man får ur sig!

Puss o hej

Visa fler inlägg