Nina klarade dagen-efter-dagen!

Födelsedagskalaset hos Julie gick bra. Kunde gått sämre då man inte skulle mått så bra idag..
Med på kalaset var Julies mamma o pappa. Hennes morrmor o morfar. Det var kusin Tilla, o Tillas halvsyster Ella, samt mamma o pappa Cissi o Nicklas. Sen var även Alva där med My o Martin.
En massa barn o presenter som Alva o Ines var snabba att sno åt sig :)

När lilla Ella kom in så kom jag på att hon är ju faktiskt släkt med mitt barn.. Ines pappa är kusin med Ellas pappa så de är ju alltså sysslingar :) Coolt va?!
Ni ser ju. Ronneby är ju bara ett enda garnnystan av besläktade gener.

Till alla mina vänner som alltid hånar mig o mina tider, vill jag nu berätta att Ines o jag var FÖRST. O vi var där säkert jäääätteläääänge innan alla andra kom. Nu var det sagt.

När alla hade kommit var det presentöppning o bus i Julies nya prinsesstält! Sen vart det Bullens korv o bröd :) Bullens is the shit! Älskar korv o bröd. Skulle nästan kunna leva på det, o det ska va Bullens.
Sen blev det lite lek igen o sen var det dags för tårta o kaffe. Julie fick saft för första gången o hon släppte inte muggen :) Mumsigt!

Ines var äldst idag om man bortser från Ella som kanske är i 7-årsåldern. Alva är snart 15 månader, o Julie då som är 1 år. Lilla Tilla är bara 9 månader.
Julie har precis lärt sig "gå snabbt" o alla är så söta när de tultar omkring. De är för små för att leka tillsammans än, men det fanns gott om leksaker till var o en. 

Ines har väldigt svårt för att ta hänsyn till de andra ibland. Hon kan kela ibland o klappa barnen på kinden, men hon drar sig inte för att putta undan nån stackare om de ska ha samma leksak.
Hon slog Alva me nån leksakspinne i huvudet två gånger. När hon har varit dum så måste hon gå o säga förlåt genom att klappa de på kinden, o det är hon snabb på att göra när man säger till henne. Sen är det precis som att det är ok igen. Bara man säger förlåt får man vara hur elak som helst.
Vi låg i soffan o gosade häromdagen o då vänder hon sig plötsligt om o tittar på mig o drämmer till mig i ansiktet, o sekunden efter så ger hon mig en puss på munnen.
När jag då sa till henne att mamma blir ledsen om hon slår mig, så slår hon till mig igen o sen får jag pussen.

Vad gör man? Jag har jättesvårt för att vara sträng när hon är så liten. Men var går gränsen?

När vi kom hem så bytte vi till pyjamas o gosade i soffan. Hon vände sig emot mig o började diskutera nåt. Hon pratade o pratade o jag varierade mellan ja, nej, jaha?!, o "tror du det?" Så länge man svarar så är hon nöjd. Det var mycket fejkskratt o då får jag me skratta. Jag kan ju vissa fraser o jag förstår oftast vad hon säger, men när hon drar igång så här så har jag inte en chans.
Efter några minuter hade hon fått ur sig allt o vände sig mot tv:n igen. :)

Nu sover hon o jag ska bädda ner mig i soffan me täcke o kudde me risk för att somna. Jag är skönt trött i kroppen o ganska mallig för att tagit mig igenom en smärtfri bakfylla!

Här kommer lite kort från dagen :)


Födelsedagsbarnet vid sitt nya tält!


Alven!


Fattade inte riktigt varför alla plötsligt ställde sig upp o sjöng :)


Ines me sin syssling Ella!


Martin läser en fransk barnbok för Ines till Sebs stora förtjusning :)
Julies pappa Seb är ju fransman, o tyckte det var jättekul när Ines valde en fransk bok!

Nu säger jag tack o hej!
Hoppas alla har en skön söndag kväll :)

Visa fler inlägg