Va härligt me all snö!!!

Ögonen går i kors på mig, men jag har ju inte skrivit på hundra dar så det blir några rader ikväll.

Denna vecka började min skoltrötthet. O jag har sån vansinnig skrivkramp så det är sjukt. Får inte fram en mening på uppsatsen som jag borde ha börjat på. Första delen ska va på 5-7 sidor o ska in den 6:e dec, samma dag ska tentan in..
O jag har gjort .. nada. Bra va?! Jag går omkring i stor ångest o svär hela dagarna. Sen hämtar jag ines vid 15 tiden o sen är allt bra igen.

I onsdags kväll hade vi pysselkväll hos Helena, henriks syster. Det har vi varje år o är jättemysigt! Skillnaden från föregående år var att jag inte längre kan gå in i mina egna tankar o filura själv. Nu har jag en annan pysselglad varelse att ansvara för som skiter fullständigt i mina pysselgrejer. Ines. Hon har ingen kontroll på sina nerkladdade armar, o hon for mellan gottebordet o penslar hela kvällen. Jag hann me några minuter på mitt egna pyssel, men sen fick jag helt enkelt acceptera att .. ines fanns..
Hon målade träslevar o andra träsaker me målarfärg. Hon smetade o smetade. När lagret av färg var tjockare än själva träsleven fick jag försiktigt förklaa att "den nog var klar".
Det blev tre mästerverk som åkte direkt i soptun.. eh, museet.

Igårkväll hade vi myskväll me Josse. Hon kom hit o vi hämtade kebab :)
Efter Idol så däckade vi. Josse sov över. Jag snodde åt mig Ines i min säng o skrynklade ihop hennes armar o ben o la dom i min famn.
När jag har henne i sängen märker jag hur stor hon egentligen är. Hon är inte längre en oskyldig o sårbar bebis som snuttar på mitt lilla finger, o gräver in tårna i min mage. Nu för tiden kan vi ha diskussioner om allt som finns i rummet, o alla vi känner. Det är olika språk, men vi är alltid överens. Eller så ritar hon i mitt ansikte me fingret. Hon snurrar alltid in handen i min t-shirt, o helst ska hon in me hela armen genom öppningen i halsen o ända ner sen kramar hon tröjan. Där får jag ligga för hon blir sur när jag "stör hennes gosestund".
Vi har även en blinklek. När vi ligger o kramas o hon håller sina små armar runt min hals, så håller vi öga mot öga så nära att vi nuddar varandras ögonfransar, o sen blundar vi o får inte öppna ögonen samtidigt. Himla kuligt :)

När vi ligger o myser så o hon kramar min t-shirt o snuttar på sin flaska så är jag så lycklig att jag kan gråta. Hur kan man älska en människa så starkt? Ok, om man gråter av saknad eller annat, men tårarna kommer ju när jag tittar på henne!

Iallafall.
Efter att vi ätit frukost i morse o Josse åkt hem, så stack vi upp till Anna o Peter. Ines stannade hos Peter o barnen medan anna o jag åkte på shoppingtur. Jag behövde tråkiga saker som förlängningssladdar till alla julstjärnor, o sen köpte jag gardinstänger.
När vi kom tillbaka så åt mi lite mat o sen gick ines o jag hem. Sen följde två timmar av svordomar, mixat me julsånger när jag skulle få upp allt. Julsångerna satt extremt långt inne, o den första kvarten sjöng jag på "Tre gubbar, tre gubbar från pepparkakeland.." o "Nu grönskar det i dalens famn.."
ines försökte få in mig på "Imse vimse spindel" o "Lilla snigel akta dig.." Nu grönskar det" må vara en sommarlåt men det vet inte ines.
Det jag svor åt var alla takplattor som man måste flytta runt o som kliar nåt så fruktansvärt då de är av isolering. Jag är helt bubblig på ena handen av utslag. O man måste vara jätteförsiktig då de är så sköra, vilket inte riktigt är min grej. Jag är ju en hårding. :) Tar hellre sönder än bygger ihop.

MEN nu är allt uppe o det blev jättefint! Finast är den STORA stjärnan jag satte i det stora fönstret i hallen :) Jättefin!

Det snöade samtidigt vilket gjorde det hela liiite bättre.

Nu ska jag sova. Jag har bilder, men orkar inte lägga ut nu. Hoppas ni har en trevlig första advent imån! Ines o jag ska fika me Fia o Isabel imån fm, o sen ska vi på julskyltning :)

Kan inte bli annat än en mysig dag!

Puss på er


Visa fler inlägg