Pappavecka utan ångest.

Sista meningen i det senaste inlägget lyder såhär:
 
"Pappaveckan väntar, o vet ni? Jag är ok med det. Imån tar jag ines utvecklingssamtal i skolan o sen ska vi titta på elsies gympa. 
Jag ska söka jobb, fixa kontona, klippa hundar o städa ur sommarkläderna denna veckan."
 
Det skrev jag i söndags. Det är nog första veckan som jag inte haft ångest över att inte barnen är här. Jag är ju aldrig utan barnen en hel vecka, utan vi ses ju emellanåt ändå.
 
I måndags var jag på utvecklingssamtal med ines o hennes nya lärare. O ni som känner mig vet ju att jag ÄLSKAR allt som har med ungarnas skola att göra. Jag tycker ju det är så mysigt att springa iväg o lämna vardagen lite o hänga på deras arbetsplatser. 
 
"Mamma, gissa vilken som är min??" säger hon glatt o jag tittar på en vägg full av märkliga små konstverk. Jag brukar följa hennes blick o då har jag endast bara 4 att välja på, o det blir aaaaalltid fel. 
 
"Eh, NEJJJJ!! Det är ju Walles ser du väl..?" 
 
 
I tisdags hade jag Elsie. Den dagen höll jag på att glömma både Elsie o mötet på G-klaven angående Halloween. 
 Jag trodde jag skulle ha Elsie o mötet på torsdagen, men mötet kom jag på själv runt lunch, när datumen inte gick ihop i huvudet, o vid 16 ringer Henik o säger jag kan hämta Elsie hos honom istället för på skolan.. Jag fann mig dock snabbt o kvittrade "ok!" 
Det hade kunnat sluta riktigt dumt.. 🙉
 
Jag kan ju se samtalet när de ringer från förskolan 5 minuter innan stängning. "Hej Nina! Jag har en liten Elsie som väntar på sin mamma här på gården.." 
 
Skjut mig. 
 
Vi behöver gå igenom våra liv vecka för vecka känner jag. Även om inte henrik o jag bor ihop så delar vi ju liv o vi hjälps åt med barnen. 
 
Efter att jag hämtat Elsie åkte vi till pizzerian o delade på en pizza, eftersom vi snart skulle vara på skolan igen. Men det var inte ett självklart val av mat. "Jag vill ha kåvobrööööööööööd!!!! ylade hon i bilen. "Jag vill ha kåvobröd på MAXIIIIII!!"
"Det är ingen middag", säger jag. "PIZZA är bra middag.."
 
O väl på pizzerian hade hon glömt bort sin kåvobröd (dessa ord kan man inte ens dela på i skrift). 
 
Vi satt i skolans matsal nästan två timmar. Elsie satt o ritade teckningar till alla mammor o pappor som satt runt bordet. Tror hon tyckte det var riktigt mysigt att sitta där bland alla vuxna.
 
Jag låtsades gå vilse när vi skulle ut, o hon blir ju så stolt när hon får visa runt på sin förskola. 💚
 
I onsdags var jag o handlade o körde sen inom mamma o kenta. Mamma satt ute med Steffo när jag kom. Mån tro hon njuter i detta vädret!!! Hon ÄLSKAR ju när det blir lite svalare o friskare i luften då hon kan andas bättre, pollen är borta o hon svettas inte lika mycket. 😅
Jag satt där en stund o kom därifrån med en matlåda. 💪✌
 
De har liksom fått ett litet barn här på äldre dar. När de lagar middag så räknar mamma in en portion till Nina. Men hon brukar glömma ringa o berätta detta, så varje gång JAG ringer så utropar hon "ÅÅÅÅhh, jag har en låda här till dg!!" 
 
Varje gång jag åker från mamma så slår det mig hur liten jag är. Jag är vuxen här hemma med barnen, har 80 ungar på jobbet som är "MINA", handlar o städar. Men när jag är hos mamma krymper jag till en liten flicka, o jag kryper upp bland hennes ben i soffan. Jag gnäller av mig om problem som just då är stora, får en dos av "Nina, du klarar ALLT"-kryddan, lyssnar på när Kenta o mamma småtjafsar, (Kenta tror han är rolig, men det är han inte). 
 
Varför har inte män någon självinsikt vad gäller humor?? Jag har aldrig träffat någon som  förstår att han inte är rolig. Henrik höjer på sina ögonbryn o kniper igen munnen. Min lillebror börjar fnissa långt innan han öppnar munnen, o ögonen plirar.. 
Det kan pappa med göra. Han brukar komma till första stavelsen, o sen gapskrattar han. Man får sitta o vänta o under tiden blir ju förväntningarna gigantiska. Fast egentligen inte, när det gäller honom. Man har lärt sig att supportskratta. 
 
I torsdags skulle jag tagit en kaffe hos Erika på kvällen, men hon glömde bort mig.. 😕😲😂 det gjorde inte jättemycket för jag hade sån huvudvärk när jag kom hem. Tror jag drack för lite kaffe under dagen. 
 
Igår gick jag bort o pussade på barnen efter jobbet. Sen var jag borta hos Stina o Ulrik o infiltrerade mig i deras familj i soffan o kollade på IDOL. Vi var fem personer o hade fjorton olika åsikter om varje deltagare. Tycker jag ändå är bra jobbat. ✌
 
Jag åkte sen direkt o hämtade Mika o hennes kompisar som var på klassåterträff hos deras gamla klasslärare från mellanstadiet! Sååå mysigt o rolig idè. 😍
Denna läraren är en sån människa som jag verkligen ser upp till. Ines leker med hennes barn så jag har varit där några vändor.
Hon möter alltid upp med kramar. Hon har alltid 1000 saker på gång, har en stor gård med en massa djur.  Engagerad i allt hon tar sig för, äääälskar sina elever, o eleverna älskar henne. Hon har ett stort härligt hus med småprojekt lite överallt. Henrik hade tyckt det var stökigt, men det är såå varmt o ombonat! 💗💗 o hon är förbannat snygg. 
 
Jag ska kryssa i "Annika" i enkäten för mitt nästa liv. 😍
 
 
Det har varit en skön vecka. Jobbet är roligt igen, o jag fortsätter tjafsa med chefen. Folk har frågat om chefen är "elak", men det är han verkligen inte. Han är nästan alldeles för snäll, o han menar bara väl. Men han kör ett race som jag blir galen på, o jag har tyvärr tappat den där respekten man ska ha inför sin chef. Gubbarna på flyget sa att vi är som ett gift gammalt par. O det är ju helt fel enligt mig. 😅
 
Som det ser ut nu så är jag arbetslös om två månader, men jag tror fortfarande inte att det blir så. Det krävs mer för att jag ska bli orolig. 😜
Jag har skickat iväg några ansökningar, men några av dem var alldeles för dåliga så de ska jag ringa upp på måndag. "Förlåt för mitt dåliga brev, får jag skicka ett nytt??"
 
Nu ska jag ta ut hundarna på en längre runda. Det är det bästa med pappaveckan. 💗
 
Ha en skön helg, mina vänner!!!