Mina små MiniMees

Det finns få tillfällen i livet jag är så lycklig som i en klädaffär, med lite pengar att spendera. Jag mår så bra, så bra. 
Lets face it. Jag har varit superfattig i några veckor nu. Verkligheten börjar komma ifatt med min nya ekonomi. Jag har fått vända på varenda krona, o jag har lånat av mamma.
 
Jag har en hyfsad inkomst, men dyr hyra, o jag måste sätta mig i veckan o gå igenom alla konton. Grejen är att jag klarar mig alldeles utmärkt, men jag har kvar mitt sparande vilket jag inte kan ha när jag är själv. Den matematiken är omöjlig. 
SÅ, det är veckans uppdrag. Att fixa alla konton. Jag ska bli sjukt ekonomisk. Jag har massor av små knep på lagret, som jag ska plocka fram. Men först o främst behöver jag bli mer medveten om mina utgifter. Som många andra förmodligen. 
 
Jag har haft lite panik dessa veckor. Men till slut ringde jag Nordea o undrade om jag kunde sälja (?) lite av de fonder som jag hade sparat sen flera år tillbaka. Jag har verkligen aldrig rört de pengarna utan jag känner till dem som några siffror på min internetbank. 
Men det kändes märkligt o låna pengar samtidigt som jag sparar, så det blev en sista utväg. Så häromdagen fick jag in några tusen på mitt konto, o jag har nu handlat på Maxi igen o ska lämna tillbaka det jag lånat till mamma. Ordningen återställd!
Jag har lovat Ines att vi inom kort skulle åka till Karlskrona till Lager157 som öppnat där. Jag tänkte vi tar det i samband när vi handlar höst o vinterskor på Skopunkten, så idag slog vi till o åkte in. 
 
Det var jag o Elsie som behövde skor. Ines fötter har inte vuxit så mycket o hon har några hon trampar runt i. Hon hittade ett par hon ville ha, men de fanns inte i hennes stl. Till skillnad från mina ankfötter, så har hon långa o smala fötter. Bra mycket sötare än mina.. 
 
När det gick upp för henne att hon inte skulle få några skor, så sa hon att hon "nog" kunde ha de mindre.. Jag vägrade o jag hörde mig själv säga "Ines, man köper inte för köpandets skull.. ibland hittar man inga o då får man vara utan.." 
 
Sjukt moget sagt. 
 
Men hon var nöjd med detta. Hon visste ju att Lager157 väntade runt hörnet.. Det blev ett par supersköna o snygga skor till mig, o två par skor till Elsie. Ett par höstskor o vinterkängor. 
 
Sen gick vi in till Lager157 o handlade kläder till dessa Ninakopior. Mina Minimees.. 
 
Jag tror att vanliga ungar tycker det är tråkigt med klädaffärer, men jeeeeez... dessa bara älskar klädaffärer!! Ines valde omsorgsfullt ut två T-shirts o en fluffig jacka, som jag vet hon spanat på länge. Jag bad henne titta på ett par överdragsbyxor att ha på morgnarna om det regnar ute o hon ska cykla till skolan. Hon hittade då ett par militärbyxor, som jag tveksamt godkände. De låg ju bland ytterkläderna o hon kunde ha sina byxor under utan problam, så de blir nog bra. O Henrik älskade dem så då blev hon ännu mer nöjd. 😃
 
Väl hemma sen så mannekängade de framför varandra o var supermalliga. Tänka vad lite kläder kan göra! 
 
Elsie i sin nya tröja, nya byxor o nya skor.. Ines hade sagt åt henne hur man skulle sitta. 😅
 
Sjukt nöjd. 😍
 
 
Överdragsbyxorna
 
 
Här lyckades jag fånga hennes porslinshy. Hur kan man inte ha en liiiiten liten glåma? Vänta du bara unge, tills finnar o rocacea kommer.. då är du inte så kaxig längre! 
 
Det var höstens shopping det. Inget till mig, men det är inget jag behöver nu. Jag var nöjd med detta fnitter o fjantandet framför speglarna idag. 
 
Pappaveckan väntar, o vet ni? Jag är ok med det. Imån tar jag ines utvecklingssamtal i skolan o sen ska vi titta på elsies gympa. 
Jag ska söka jobb, fixa kontona, klippa hundar o städa ur sommarkläderna denna veckan. 
 
Hoppas ni haft en fin helg!
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: #ekonomi, #lager157 #skopunkten, ensamstående, familjeliv