En begravning, en 50årsfest o en dag med bakfylleångest..

Sitter i köket o lyssnar på Samir&Viktor. Elsie är i badet. 
 
Vabbar idag då hon har fått misstänkta svinkoppor. Henrik var hemma med henne i fredags, o nu får jag ta över. 
Vi har suttit o haft "skola" i köket.
 
 
Tränat på siffror o bokstäver o jag har fixat med konton o pratat med Nordea. Jag har minskat mitt egna sparande från 1300 till 500, o jag har ändrat ungarnas sparande. Tidgare har jag sparat 500 till elsie, o henrik har sparat 500 till ines. Nu har vi stoppat det sparandet så får det ligga till de blir äldre. Nu ska vi öppna egna sparanden till dem, så jag ska lägga 300:- vardera i månaden. Vet inte hur henrik kommer göra. 
 
Hörni, det blev en intressant lördag. NU kan jag ju avslöja att vi firade Henriks syster Martina som fyllde 50 igår, o det blev en superlyckad överraskningsfest!!! Vi hade planerat att vi skulle vara där vid 17, o vara på plats när hon kom från en golftävling. Jag skulle ha Elsie från lunch o sen skulle Mika komma o ta över o sova här med henne. Ines skulle spela fotboll o vara bollkalle hela dagen o sen sova hos en kompis. 
 
Jag ställde klockan tidigt för att tvätta. Drog av sängkläderna i alla sängarna o sprang upp o ner i tvättstugan. Efter frukost skulle jag dammsuga o var inne hos hamstern för att kolla hur han mådde. Han har ju blivit gammal o jag har gått hela sommarn o väntat på att han skulle dö. NU låg han i ett hörn, o flämtade o jag fick lite panik. "Hur gör man nu??" Jag stängde dörren o dammsög huset, o när jag kom in sen så låg han död. 
Det här var ju helt fel dag o dö på, då jag visste att det skulle bli begravning o annat o jag hade liiiite annat planerat. 
 
Jag skickade ett sms o meddelade henrik, o jag hörde med mika om de kunde ha begravning ikväll. Jag fick lägga undan alla planer o började plocka i buren. Döda djur luktar, så att bara låta honom ligga var inte aktuellt. Men jag vågade inte röra hamstern för tidigt, för tänk om han levde?? Tänk om han bara fejkade? 
 
Jag stod o blåste på honom o petade med fingret. Ingen reaktion. "På riktigt.. IDAG???" Jag hörde mig själv sitta o morra över den dumt valda dagen att dö på. Det är på söndagen GUD vilar. Inte en lördag innan fest. 
När jag satt där på golvet i elsies rum o sopade upp spån, kom Henrik med två tjejer - en rödgråten o en vilsen. Ines hade skippat fotbollen av sorg. 
Jag fattade ingenting. Ines har inte sett den hamstern på två år, o helt plötsligt hade hennes värld rasat. Hon stortjöt o då började jag med gråta. Elsie visste inte alls hur hon skulle bete sig, utan fejkgrät, vilket gjorde ines vansinnig. 
 
- Du gråter ju inte ens på riktigt!!!! 
- Ines lägg av, hon vet inte vad som händer o hon vet inte hur hon ska hantera det. 
- Men hon behöver ju inte fejka, det är ju inte ens hennes hamster..
- Ines, du har inte sett honom på två år.. 
- SLUTA!!!! 
 
Elsie fick lite panik när jag hade lagt honom i en låda utanför buren. 
- Mamma vi måste stänga dörren ifall han vaknar!!!! 
 
Jag fick sätta mig med henne o ha en VÄLDIGT pedagogisk diskussion om livet o döden o himlen. Hon funderade en stund innan hon tittade upp i taket. 
- Nej mamma, kolla! Han är inte där, han är kvar i lådan! 
 
Ines hämtade lådan o la sig i min säng. Jag såg henne med en mobil o förstod att hon nu lade upp ett mycket dramatiskt inlägg på sociala medier. 
 
Vi pratade kistor, o jag sa att trälådan blir perfekt. Ines vägrade då han inte skulle få bli uppäten. Hon kom på att plast var perfekt då det inte förmultnar. Jag kände att en plastpåse var lite sunkigt, men sa ok. Det är en hamster. 
 
De satte sig sen o pyntade olika teckningar som skulle med i graven. När jag kom ut efter en stund så hade de lagt honom i en matlåda. En rosa matlåda blev hans sista vila. Såklart hon menade en matlåda när hon pratade plast. Inte en plastpåse. 
 
 
(Förlåt för äcklig bild..)
 
De satt så knäpptysta i nästan två timmar. Jag hade lite panik inför klockan. Jag dammsög o slängde in buren med tillbehör i garderoben. 
 
Jag hoppade in i duschen o bytte om till festkläder. Fönade håret o sen hoppade vi in till MAXI för lunch. Köpte varsin hotdog till dem. Jag var ju egentligen vrålhungrig, men korvarna var slut. 
- Ska inte du ha mamma? frågade Elsie. 
- Nej jag är inte hungrig, sa jag snabbt. Kände mig som Julia Roberts i Erin Brokowich. 
 
Körde hem till Henrik som även han var stressad. 
- Vi ska begrava honom här, sa jag o hämtade en spade. 
- Här??  Ehh Nej?
- Jo, här. Kom nu. 
 
Jag stod i mina fina festkläder med en död hamster i en rosa matlåda, o tittade på när elsie o henrik grävde en grav.
 
När jag såg ines flacka runt med blicken sa jag snabbt att det blir inget kors eller blomster nu. Det får de fixa med en annan dag. 
 
- Det kan du göra på slöjden! Tyckte jag. 
- Mmm, men jag har ju syslöjd.. 
 
😂
 
Elsie o jag körde snabbt iväg hemåt för att fixa iordning mig. Ines packade iordning o cyklade sen till kompisen. Henrik sprang in i duschen. 
 
När Mika kom hade jag en snabb överlämning o swischade över pengar till thaimat. Jag skyndade iväg, missnöjd över att inte ha hunnit fixa håret, o jag kände jag hade för mycket rough. Tyckte alla tittade på mig. 
 
Henrik cyklade ifatt mig, o på plats hos Martina o Staffan var det fullt med folk! Hela Gummessonklanen, o vänner från Stockholm. Var hungrig o törstig så jag hittade vinet direkt. Kände att det skulle bli en blöt fest o jag var supertaggad!! Det blir sällan en tråkig fest med detta folk. 
 
När hon var på ingång, samlades vi nere vid vägen.
 
 
Jag ställde mig på andra sidan o kröp ihop bakom bilarna med kameran o ett glas vin i näven. 
O mån tro det blev succe!! När de kom körandes med bilen o ställde sig vid allt folk såg man hur chockad hon blev. Alla sjöng "Ja må hon leva" o sen blev det kramkalas. Det roligaste var när hon upptäckte Fanny bland allt folk. Fanny är hennes dotter som är o jobbar i Kroatien o skulle inte alls vara hemma nu. 😁 Det såg ut som att hon såg ett lik. Hon bara pekade o fick knappt fram ett ord. 🤣
Såå himla roligt o lyckat!      
 
Sen var det middag o tårta, massor av dricka, tal o dans heeeela kvällen!! Festen innehöll allt - onyktra människor, fylletjafs, fantastiskt många skratt, 100 olika dansstilar, fyllegråt (det var jag det när Bengt o jag satt o pratade..) o även förlåt-för-att-jag-varit-ett-svin-prat. Det var en PERFEKT fest o jag hade så vansinnigt roligt! 
 
Jag zickzackade mig hemåt efter 02 nångång tror jag. 🙄 Kröp ner bredvid Mika, med ett leende o en dödsångest då jag visste att morgondagen inte skulle bli en bra dag. 
 
Mycket riktigt blev det en jobbig dag. Elsie knackade mig på benet strax efter 07 o informerade om att hon skulle gå o bajsa. "Bajsa" betyder att jag snart ska upp o torka en rumpa. 😫
 
Vi bäddade ner oss i soffan fram till 09 då Mika vaknade. Vi åt frukost o Mika tog ut hundarna. Jag låg sen i soffan fram till 14 tror jag. Jag vet inte alls vad Elsie gjorde. Tror hon satt med min mobil o kollade på tv. Jag svarade på frågor o log när jag behövde det. Hon fick dricka  läsk o äta chips o salta pinnar. Hon hade fått en tårta om vi hade haft det hemma. Jag sa ja till allt. 
 
På eftermiddagen klev jag upp o städade undan lite. Lekte Boule med några gamla tuggummikulor. Elsie vann. 
Jag kräktes två ggr på förmiddagen, men var sen överkörd restev av dagen. Elsie tyckte synd om mig för jag var "sjuk". Det är så ofattbart förnedrande o ligga bakis med ett barn i lägenheten. 
 
- Men varför kräks du, mamma?
- För jag drack vin igår. 
- Varför drack du vin?
- För jag var lite dum. 
- Var Martina me dum?
- Oja.. det var hon!
- Kräks hon också idag då?
- Det hoppas jag.. 
 
 
Det var helgen det. Fantastiskt rolig o märklig helg, som jag kommer leva på länge!!!
 
Nu ska jag prata med mitt barn. Mitt nybadade svinkoppabarn..