En vecka i flyttbestyr

Att separera idag är som att släppas ner i djungeln med förbundna ögon. Man ska värdera huset, hantera bankärenden, säga upp bredband, skaffa nya bredband, göra flyttändring, ändra schemat på förskolan, sälja bilen, ändra om bland ungarnas sparkonton, dela upp saker, dela upp möbler, diskutera ekonomi, köpa nya möbler, göra nya ekonomiska priolistor, fundera över tvabonnmang.. etc etc. 
 
O tänk alla de som gör detta osams!!! Tänk att blanda in en otrohetsaffär i detta, o skapa ett rent kaos i hemmet, med gråtande barn o skikande sambo. Fiii fasen.. man är ju lyckligt lottad att vi har lyckats komma så här långt o fortfarande vara sams. 
 
DET ÄR MYCKET NU. Huset har vi nyligen värderat o henrik har kontakt med banken som har gett honom ett "eventuellt ok" att ta över min del av huset - att köpa ut mig. Henrik o jag hade en kväll då vi pratade ekonomi, o det blev ganska hetsigt o sur stämning, men det bottnar nog i att ingen vill förlora pengar på detta, vilket är helt omöjligt naturligtvis. 
 
Jag har haft samtal med tjejerna o ines tjatar varje dag om att flytta in i sin nya lägenhet. 
 
 
Jag hämtade kartonger för några dagar sen o fick sen hjärnsläpp. Vad ska jag packa??? Jag gick ner i skåpet med handdukar o lakan, o fyllde min första kartong. 
Eftersom jag är en rensare o avskyr att handla handdukar (är för snål), så insåg jag plötsligt att vi hade max 10 handdukar i våra ägor.. 🙉
Men jag är ju å andra sidan en riktig sängklädersnörd, så det var det ingen brist på. ÄLSKAR sängkläder!!! 
 
Dagen efter gick henrik o jag från låda till låda i köket o tingade saker. Det var inte så svårt - jag går på utseende o han går efter märken. Han vände på varje kruka o letade stämplar, o tog därefter beslut på om han tyckte om den eller ej. Jag frågade honom hur skålen kunde bli intressant efter en liten klisterlapp på undersidan?? 
 
" Njaaaaaa, jag måste vända upp o ner på skålen för att se om jag vill ha den...." 
Mmmm, det låter ju vettigt.. 
 
Jag kan absolut förstå på maskiner o knivar o liknande, men inte skålar. Det är ju inte så att porslinet är starkare. Skillnaden är att svordomarna blir grövre vid fall mot mark.. 
 
Vi var hos mamma en runda med. Hon är bra o klok o säger vad jag ska göra. Sen att jag gör tvärtom spelar ingen roll, men jag behöver nån som pekar ibland. 
Jag såg att ines pussade mamma o jag slängde fram kameran. 
De fick lov att pussas 14 ggr till så jag fick "ett bra foto". Detta såg ju givetvis elsie, så det blev ett kort där med.
 😅 
 
Jag var även hos Maria (grannen) o drack ett glas vin igårkväll. Det har blivit några kvällar i den soffan.. ❤ Jag kommer verkligen sakna dem!!! Vem ska jag nu skvallra med, som bor nära mig?? 
 
Denna veckan har jag börjat leta möbler. Ända sedan senaste inlägget har fina vänner skickat tips på facebook om folk som säljer köksmöbler o sängar. Är så tacksam över detta o man känner sig nästan generad över att folk tänker på en.. 
Jag har hittat en säng i karlskrona till Elsie, som jag ska hämta på lördag. Jag gick även bananas när jag köpte två sängbord i VÄJXJÖ.. 🙊  Ett par skiiiiitsnygga i plåt. 
Ringde därefter i panik till moster Ann som bor i Växjö, o  som hämtade dem ikväll o ska köra dem till Tingsryd på fredag där jag ska hämta dem hos kusin Sanna. 
 
Henrik bara gapade när jag berättade. Han är nog hyfsat glad över att slippa mig o mina ideer.. 😁
 
I helgen var jag o städade i lägenheten. Elsie följde med. jag hade med mig en väska med leksaker i, som hon skulle leka med medan jag städade. Tänkte jag. Men hon hann inte mer än ta av sig skorna innan hon trippade in i sitt tomma rum o öppnade väskan. Minuten senare hade hon placerat ut sina saker på olika platser i rummet. 

Hon hade möblerat. 😍
 
Tanken är att vi flyttar in i helgen. Jag har gjort flyttändring from måndag nästa vecka. 

Jag övertalade henrik att barnen skulle skrivas hos mig. Hade inte mått bra i hjärtat om de bor på annan adress än hos mig.. 
Jag såg till ines missnöje att vi fått upp en skylt på dörren;
 
"Var är våra namn?????"
Jag bad dem att de skulle skriva egna namnskyltar att sätta på dörren, så det ska de göra. 😀
 -----------------------------
Det har inte bara varit flyttankar dessa dagar. Vi har varit på utbildning i MVP, som är ett program i Våldsförebyggande inom skolan. Det har varit tre superroliga o inspirerande dagar på Brunnen!! Tanken är att vi inom snar framtid ska ut i klasser på skolan o prata om våld o hur man förebygger det. Det kommer bli fantastiskt roligt o jag längtar verkligen! 
 
Idag var det även dags att förnya det förbannade körkortet.. Jag har inga problem i att vara med på foton, men att stå o flina i ett bås.. det är sällan de bilderna blir avslappnade. Jag gjorde ett tappert försök att kleta på mer smink o kamma håret. Jag stod några sekunder o tränade på smilet framför spegeln här hemma, men insåg ganska snabbt att det inte går att rädda. 
 
Men tittar jag på de senaste bilderna på mina körkort, så får jag nog ändå säga att det blir bättre med åren.. 😂🤳🙈
 
Herreguuuud... 

Fotot på mitt nuvarande körkort tog jag precis innan jag fick ines. det är över tio år sen. Betyder det att jag är nästan 50 när jag ska förnya nästa gång??????? FEMTIO?!?!😱
 
Ååååååh skjut mig. Nu mår jag illa. 
 
Nu måste jag lägga mig. Blev genast på dåligt humör. Femti.. det är hälften av hundra det. Jag är ett körkort ifrån att vara pensionär. Jag som precis tog studenten?! 
 
Gonatt