Nu kan sommarlovet börja!!!!

Idag lilla mamma, kan du vara stolt över mig. Idag har jag legat i soffan mitt på dagen o tittat på fyra avsnitt av en ny serie jag hittat! Detta eftersom det åskade ute o jag har haft ont i min kropp efter denna vecka. 
Jag ÄLSKAR när det ösregnar ute o man får vara inne o tända ljus. Men jag är livrädd för åskan.. 😱
 
Min blogg har legat nere. Igen. Det verkar bli så när jag byter nätleverantör. Det hände när jag flyttade o även nu när jag bytte igen. Jag kontaktade Blogg.se o sen fixade dem det. 
 
Nu har kommunens skolungdomar äntligen fått sommarlov! Ines o G-klaven hade avslutning i kyrkan i torsdags. Jag fick jobba men henrik o Elsie var i kyrkan. Jag hade henne hemma mellan onsdag o torsdag då jag skulle fixa iordning henne. Jag trodde hon ville ha lockat hår, men det var flätor som gällde. 
 
Det hade varit jättefint, o hon klarade sin dikt. 💚
 
Efter avslutningen fikade de i trädgården o sen firade vi på Thai på kvällen. Jag mötte upp dem när de cyklade dit. Första gången Elsie cyklade själv så långt. 
 
 
Nu ska damen vara hemma ensam i tre veckor innan henrik o jag går på semester.. det blir lite pusslande med att hitta vänner som hon får vara hos så man har nån att titta till henne. 
 
Jag har denna vecka hållt på med insamling o fix med presenter till alla fröknar, då båda tjejerna byter klass o avdelning efter sommaren. Ines går in i mellanstadiet o Elsie byter till den stora avdelningen Bjällran. Lite vemodigt då hon varit på Sånglärkan sen hon var 1 år.. 💗
Hon ÄLSKAR ju Sandra, Malin, Emilia o Karianne.. 
Men jag är inte ett dugg orolig, de nya blir alldeles utmärkta!! 
 
Till ines lärare handlade jag ett stort A4kort som jag pysslade lite med. Jag ringde till skolan i veckan o bad en lärare att plocka ut klassföreståndaren ur klassrummet, o ta ett kort på klassen att skicka till mig. Hon lärt lite tveksam, men skulle försöka. 10 minuter senare fick jag en hel radda med kort till min mobil. Jag skrev ut fotot på Annas skrivare o klistrade på kortet. Jag skrev lite kommentarer om respektive lärare som ungarna själva hade berättat. 
 
 
Eller INES skrev! 😍
 
På jobbet har det varit fullt upp! Våra ettor o tvåor slutade i torsdags o våra treor tog studenten igår. I måndags var det vanlig skoldag, men i tisdags hade treorna fixat tipspromenad o andra uppgifter till ettan o tvåan. På kvällen var det bal för treorna i Brunnsparken. Elsie o jag åkte dit o njöt av alla fina studenter!! 
 
 
Tre av mina stiliga killar! 
 
Hon väntar med spänning på paraden upp till Brunnshotellet!
 
I onsdags var det sen dags för lådbilsbygge för treorna, som de sen tävlade med på torsdagen. Medan de byggde bilen hade jag utedag med de andra klasserna i brunnsparken! Vi hade femkamp, o sen åt vi kycklingssallad i gräset. Efter det fick de som ville, bada. Det var åska o halvmulet, så jag kunde ju inte gärna göra badet obligatoriskt.. 
 
Jag var o kollade till bygget på eftermiddagen.. 
 
Det är INTE mycket plats de får, den stackaren som får köra!! 🤣
 
Alla klasserna byggde varsin bil, o på torsdagen efter lunch hade de rally nere på brunnsvallen. O vilka vann?? Flygteknik såklart!!!! 💪✌
Första gången jag var nere o tittade på tävlingen, men det var jätteroligt o alla var så fula när de klätt ut sig.. 😁
 
Fredagen var det student o vi började med fotografering nere på skolgården. Sen hade jag o rektorn samling i klassrummet där vi delade ut lite omdömmen o de fick sina betyg.
 
En timme innan killarna skulle komma fick jag höra att vi skulle smycka rummet. Jag fick panik, då detta är mitt första år som mentor för en studentklass, o fortfarande kommer det upp saker som jag inte vet om. Jag vet ju att några av de andra mentorerna hållt på med smyckning av entrehallen inför avslutningen, men jag har ju trott att allt fix fanns nånstans i skolan. Men tydligen får man stå för sånt själv om man ska fixa fint i klassrummet. Så jag flög iväg med min racerbil till Maxi o slet ner flaggor, ballonger, chamagneglas, cider o snacks i korgen o rusade tillbaks. Jag skrek åt de andra kollegorna som inte har egna studentklasser, att de skulle hjälpa mig, så de kom in o stöttade upp. 
 
När rektorn kom sen så sa han att de aldrig smyckat innan, så det var väl därför det aldrig kom på tals. 
Men from NU så ska våra flygare ha ett fint mentorsrum på studentdagen! 
 
Vi bjöd på cider o snacks, o vi avtackade var o en. Efter det var det samling i entren o sen var det middag i matsalen.
 
Sen var det marsch ner till centrum o kyrkan o alla gick o skrek sina hejaramsor. Med oss mentorer i mitten..  Det var ren o skär glädje i gassande sol!! 
 
I kyrkan var det sång o tal o de delade ut olika stipendier. Sen var det utspark nerför munktrappan o ut på torget som var fullt av folk!! 
 
Jag lovade att filma utsparken o trodde jag gjorde det fram till jag skulle kolla på filmen senare. Det visade sig att jag jag endast hade fotograferat.. 🙈
Pajas!!!! 
 
Jag var sen nere o hälsade på alla familjer. Jag mötte Carina nere på torget. 
Jag fick en påse med presenter av en mamma, o en annan mamma lämnade över en jättebukett av fina blommor!! 
 
Såååå fin!! 😍
 
Vi stod sen länge o väntade på karavanen o till slut kom de. 
 
Här kör de iväg.. ut från gymnasiet o in i arbetsliv o högskola. 💜
 
När jag gick tillbaka mot skolan sen så hade jag så ont i fötterna av mina klackade sandaler. Jag slängde av mig dom o gick barfota på asfalten. Det brände av den heta asfalten, o när jag väl kom fram hade jag fått blåsor, o jag hade så jäkla ont i mina ben o fötter av allt farande denna vecka. 
Jag var helt slut o överspeedad när jag kom fram. Jag städade undan det mesta från klassrummet. Innan jag var klar ringer Ines o panikgråter. Hon hade trampat på en geting.. Hon lät som hon skulle dö, (dramaqueen) o jag packade ihop allt o in i bilen o iväg till henriks hus. 
 
Jag smetade på lite salva på hennes tå, som var jättesvullen, o sen satte jag dem framför en film, så hon fick annat att tänka på. 
 
Jag hämtade Elsie på dagis eftersom henrik skulle bli sen, o han hämtade sen upp henne här hemma när han kom hem. 
 
Jag tog ut hundarna i brunnsskogen o laddade om till utomhuskonsert med ines o Tilda på Bruket. Jag mötte upp henrik o tjejerna på Burger King, o sen åkte vi till Bruket. Jättebra arrangerat med bla Panetos. Väldigt lite folk, men det verkar som att många inte vetat om det. 
 
Ines tyckte det var jättepinsamt att jag satt själv. O det slog mig att jag alltid åker iväg ensam med barnen om det är något jippo eller så. Jag kollar aldrig av med andra om de ska dit. Men jag började prata med tjejen bredvid som också stod ensam, o vi började dansa när Panetos kom upp på scen! 
 
En jätterolig kväll o ungarna hade skitkul! De sprang runt o letade autografer sen, o bad om selfisar, o jag sa till ines att hon gärna fick en på mig med om hon ville. 
Det var väldigt uppskattat som ni ser på hennes min.. 
 
Jag lämnade de sen hos henrik innan jag åkte hem till min soffa. 
 
Imorse var jag död o hade ont i mina fötter o ben. Jag var ute med hundarna en timme vilket var riktigt skönt. Sen var jag o Anna en runda hos mamma, o lämnade tomatplantor o dynor till hammocken. Sen har jag bara slappat. Bäddat rent, städat o duschat lääääänge. 
 
Imån börjar mammaveckan. 😍
Jag ska ner på loppisen på förmiddagen, tänkte jag. Sen får jag se. 😜
 
God natt o sov gott!!!!