Vilodagar med Svinkoppor

Huvudpersonen dessa dagar har varit Svinkoppan.  

Svinkoppan har placerat sig på tre ställen på ines haka o mun, två fläckar på ena skinkan o på ett jättestort område på sidan av låret. 

Igår, på måndagsmorgonen ringde jag Capio o de sa att de skulle återkomma efter ringde på eftermiddag, men de trodde inte att läkaren ville ha in oss utan de antog att han/hon skulle skriva ut penicillin utan besök. 
Men lite senare ringer de tillbaka o ber oss återkomma till Dropintiden på tisdag förmiddag. Jag muttrade lite, för nu gick en dag till utan penicillin, meeeen vi hade ju inget val. 
Jag googlade på 1177, om smittan, o där står det att det är vätskan från utslagen som smittar. Inte hud mot hud eller via vatten. Man skulle ha en god handhygien så klarar man sig bland folk.
I väntan på penicillin höll vi på o smörjde med salvan. 

Vi var trötta igår efter tre dagar på Tosia. Ines var inte på humör att leka med någon. Hon sprang o tvättade händerna hela tiden, så fort hon nuddar eller kliar sig. 
Vi var hemma nästan hela dagen. Ungarna växlade mellan Tv:n o uppträden i köket. Jag o Elsie bakade kanelbullar som blev fina men sådär goda. 

Vid 17tiden körde vi till mamma o Kenta o mötte upp Peter o helena som var här på minisemester, o hade precis anlänt från Göteborg. Tjejerna fick varsin söt klänning av dem från Lager157 ❤. 

Vi fikade i deras trädgård o sneglade upp mot himlen. Det var skumt väder o det kom några droppar då o då. 
Men vi höll ut o satt där ett par timmar. 
❤❤❤

Till slut blev vi hungriga igen 
Vi bestämde oss för att beställa från Blekan. 
Det blev PIZZA. IGEN. 🙈 
Jag körde hem o hämtade en flaska vin till herrskapet.  Själv drack jag saft. 😅

Ungarna var superspeedade o bara kacklade o snurrade ÖVERALLT. Jag fick panik o de lyssnade inte alls. Elsie försökte leka med ines men ines vara retades. 
Till slut tackade jag för mig, slängde in dem i bilen o körde hem.  Jättebesviken. Jag skällde på dem i bilen, o de pep förlåt. 

Väl hemma slängde jag Elsie i säng, o när jag kom ut från hennes rum, hade ines hittat ett ställe där hon hoppas kunna sitta ostört med sitt pussel. Hon satt en stund o sen satte vi på en film o gosade ner oss i soffan. ❤

Idag, tisdag, vaknade jag av elsie;
- mamma!!! Jag är VAKEN nu!!! 
Jag satte igång med frukosten direkt o Elsie satte jag vid Sommarlov på Tv:n. Vi åt frukost o stack iväg till Capio. 
Där tog det lång tid innan vi kom in till sjuksköterskan som undersökte ines. Hon konstaterade snabbt att det var svinkoppor o vi behövde aldrig läkaren. 
Elsie kom på att hon hade "liite ont i halsen" när vi satt där inne, så hon gick oxå plocka en leksak från lådan. 😅❤🤒

Elsie o jag körde sen o handlade o hämtade ut medicinen. Vi åt lite lunch o packade sen picnickorgen o körde iväg med cyklarna. 

Vi tog den vägen jag gick förra veckan längs ån ut mot Tarkett. 
Vi hittade en brygga (privat??) o precis när vi slog oss ner kom regnet.  😴🌦


Där satt vi o myste o huttrade o vaktade kakpaketen så de inte ramlade utanför filten. Hur skulle de ha sett ut om kakorna blev blöta???

Efter en stund avtog regnet o ungarna hittade på egna lekar o regler. Vi lyssnade bla på Frost. 😇 Såååå mysigt var det att hänga där ett par timmar. ❤❤❤

När vi kom hem efter cykelrundan så har barnen bara varit inne. Jag har tvättat o varit ute med hundarna.  Vi gjorde tacos o ungarna var på strålande humör. 🤗
Ines har sprungit med papperssbitar då såren har runnit. 
Ines har kollat på sin nya favvoserie o Elsie stal min mobil o la sig nakenfis på sin säng. ❤

Vi har ju vänt på dygnet, så Elsie sover typ 21-09 nu på sommaren!! TOLV TIMMAR! 
Ines o jag lägger oss samtidigt vid 23tiden. 

Ines gick igenom sin mobil ikväll. Hon hade inte brytt sig om den på flera dagar o hade några meddelanden att svara på. 🙉 skönt att hon inte sitter fast vid den, men hon riskerar ju att missa lekdagar om hon aldrig kollar på den! 
Jag Har frågat om hon inte vill leka med någon, men det vill hon inte. Tror hon är rädd att smitta nån. Hon är en liten ensamvarg, min donna. Blir väldigt sällan rastlös, o kan dra in Elsie i vilken lek som helst. 

Man får passa på att njuta. För imån kan de va hund o katt igen. 🙈☠

Imån ska ines o jag på premiären av Lejonkungen!!! 🦁🐯 
Mamma o Kenta ska oxå gå, men de sitter inte med oss. 👀

Ledigheten fortsätter, men nu saknar jag BADVÄDER O SOL!!!