Nedräkning till semestern..

Vi har nu gått in i sista veckan innan semestern. Fyra dagar kvar! 🙌
Skolan ekar tom o semesterkänslan ligger o trycker bakom hörnen. 
Jag har inte kommit in i den där härliga semesterkänslan än, utan det är mer "tycka-synd-om-mig-som-får-jobba". 

Igår, söndag, tog vi det lugnt på förmiddagen. Jag var ute en längre runda med hundarna strax efter 09, innan solen värmt upp asfalten. O när jag gick hemåt rann svetten överallt på mig. 
Vi inväntade Eje o Ingela som skulle komma vid 13tiden. Tills dess klippte jag Emil. 
Det såg ut som jag slaktade ett lamm i vardagsrummet. 

Jag hann bara halva sen tröttnade både han o jag. 

När jag satt där så var jag fylld av ångest. Ångest över att inte vara ute. Jag anser att man måste vara ute när det är fint väder. Även som igår när det var 29 grader varmt o stekande sol. Jag känner mig nästan kriminell när jag sitter inomhus i fint väder. 

Jag veeeet ju att jag tänker fel. Det är ju bara bra att undgå solen vid lunchtid eftersom den är som starkast då, men det är liksom inbyggt i min hjärna. MAN FÅR INTE VARA INNE. 

Jag är inte sån med barnen. Är det så soligt ute så vill jag att de är inne. Deras ljusa hy får inte brännas. Men MIN ska stekas likt Den där Marys farmor. 
Jag mår ju bara löjligt bra när handduken känns som sandpapper på ryggen. Men ser jag att barnen är röda på kinderna så går jag bananas. 

Logiskt?? Nja.. 

Vid 13 kom Eje, Ingela o barnen. Eje o pappa åkte till en gård norr om Karlskrona där min farfars farfar växte upp. Det blev en artikel i Sydöstran - titta där!! 

Jag o tjejerna åkte till Ekenäs o badade. Jag o Moa badade mest medan Elise gick o fräste o spottade havsvatten. Hon tyckte det var sååå äckligt! 😂

När vi kom hem hämtade jag ines o elsie - Mammaveckan började!! De lekte sen en kort stund på lekparken här hemmavid innan det var dags för hemgång o läggdags. 

Ines cyklade hem till Alva o sov där. Pappa o jag kollade på Sommarkrysset.  80% av det svenska folket kan ju lösa det där krysset på några sekunder, o de flesta lägger inte ner nån energi.  Men jag hörde pappa satt o diktade. 😂

Idag efter jobbet, har Elsie o jag varit med pappa på 80års kalas. Det är pappas bror som fyller år. 
Det var jättetrevligt o jag tycker så mycket om Ethel o Freddy. Vi följer med så fort pappa är hemma. Men varför tar vi inte oss tid för att åka dit ut annars?? Det är ju bara 3 mil dit? 

Det var hela altanen fylld av folk, o jag kände inte en enda, men sånt tycker jag ju bara är roligt. 😁
Elsie trivs oxå där. O hon kände igen sig denna gång! ✌Det är nog tredje gången hon är där hos dem. Här hade hon plockat blommor till Ethel, men den buketten glömde vi nog lämna över sen. 🙈
Jättemysig fest med bland annat dragspel!❤

Sen körde vi hem o tog kvällen. 

O nu tar jag natten.