För lite sand på botten, o för lite sömn i min kropp..

O så var mammaveckan slut igen.. Denna veckan har vi verkligen umgåtts! Vi har varit tillsammans bara vi tre nästan hela tiden. Så det blev tomt som vanligt ikväll när de åkte. 💗
 
Men nu dröjer det inte en vecka till jag får dem igen. Redan på tisdag morgon möter jag dem på stationen då vi ska åka hela gänget till Bakken o sen övernattning i Malmö. Ines o Henrik fortsätter sedan ut i Europa då de ska tågluffa i 9 dagar!
Det blir det längsta jag varit ifrån den ungen. Men jag vet ju att de kommer få det jätteroligt o härligt, så jag ska tejpa igen o önska dem trevlig resa med ett påklistrat leende o en gubbklapp på ryggen. Har tre dagar på mig att träna på detta. 
 
Igår var det varmt precis som de föregående dagarna. Vi cyklade ner till stan för att handla present till ines kompis som hon skulle på kalas hos. Vi gick in på Lindex för ines hade nån idè på present. Jag ser Elsie gå runt bland barnkläderna. Sen kommer hon med tre plagg på galgar:
 
- Mamma, jag kan ta domma.. 
- Va? Men Elsie, DU ska inte handla idag. Vi ska bara ha present till Lovisa. 
- Joo-o! Det ska jag!! Jag MÅSTE ha dom!! 
 
Hon fortsatte leta när jag stod i kassan med presenten. Hon slog ut med armarna o huvudet snurrade när hon smög bland stånden;
- Mamma, jag bara MÅSTE ha nåt!! Jag bara MÅSTE det! 
- Men du kan ju inte bara handla för handlandets skull. Man handlar bara om man verkligen MÅSTE ha nånting."  
 
😇
 
SÅÅÅ mycket lögn. Eller rent ekonomiskt o vuxet är det ju rätt o riktigt men det var verkligen inte några sanna ord från mamma Nina. Men det ingår att säga så i mammarollen. Sånt ska man lära sina barn.
 
Jag blundade när jag stod i kassan. Tänk att man skulle få en shoppaholic till.. 😱
 
När vi kommer ut ser jag ines snegla mot glasskiosken. Jag föreslår att vi köper varsin glass, men innan ines hinner tänka ordet "strössel" så sätter jag ribban på 20:-/glassen. Jag har nämligen sett de priserna de har. De ligger på mellan 25-45 på en mjukglass eller kulglass. 
 
Ines erbjuder sig att lägga 5:- själv då hon vill ha en Daimglass. Jag kommer då på att glassen jag själv vill ha kostar 25:-, så jag pustar högt o säger trött "jaja, ok då.. 25, men inte en krona mer!" 
Jag vet att ines hade flinat åt mig om jag sen tog en 25kronors så jag fick sätta hakan i luften o tog en för 17:-. 
 
En mamma behöver INTE den dyraste glassen! 🤔
 
Vi cyklade sen hemåt o skrev på korten. Jag har sen ett par år tillbaka börjat köpa på mig Grattiskort o små presentpåsar när de är billiga, så har vi det till nån ska på kalas. Det är kanon o göra så! 
 
När ines gick till Poolpartyt åkte jag o elsie till ekenäs en snabbrunda, för att doppa oss. Jag har kommit fram till att ekenäs har sjunkit i mina ögon. De har fixat med kiosk o toaletter o fikarum, men sandstranden är INTE bra. Det är fullt av vassa stenar på botten o längs med bryggan är det stenar som sticker upp, o som de små barnen trampar på när de hoppar. Jag vet inte hur man fixar detta, men kanske fylla på med mer sand? Vad vet jag.. 
O sen kanske byta ut lekparken då klängställningen var den VI klättrade på för 30 år sedan. 😬
 
På kvällen sen, så tog ungarna varsin cykel o jag tog på mig joggingskorna, så cyklade de en runda o jag sprang (gick) bredvid. 
 Elsie har hittat ines påse med utklädningskläder, så hon har sprungit runt med en trasig Elsa-klänning, o den skulle även vara på, på cykelrundan. 😊
 
 
Tvärnit när en skock fåglar flög över henne. 
 
💗
 
Ännu några timmar senare, rättare sagt vid midnatt, så fick jag besök av ett par nattgäster. Min moster Åse o hennes sambo, kunde inte ta sig hem till Växjö från karlshamn då tåget var inställt, så de tog bussen till mig istället. Vi satt i köket till strax innan 05 på morgonen o drack vin o tjattrade. 
 
3,5 timmar senare vaknade Nina av ett "Mamma!!! det är morgon nu!!!"
 
Jag hade ju druckit max tre glas, så det var ingen oreda så, men man blir ju bakis av sömnlösheten. 
De åkte till Växjö efter frukost. Elsie har varit  lite fundersam. Jag hade ju presenterat Åse som "mammas moster" o "mormors lillasyster", o det var just det sista som snurrade till det för henne. En lillasyster är ju liten, o en mormor är ju gammal.. 
 
- Är hon liten eller är hon gammal?? frågade hon kvällen innan, då jag berättade att de skulle komma o sova över. 💚
 
Ines har ju träffat Åse förr, men hennes kommentar imorse var; "shit, du är VERKLIGEN lik mormor!!" 
 
Henrik kom sen o drack kaffe. Ines följde med honom när han åkte, o jag hängde med Elsie ett par timmar till. Vi åkte till Naturum i Brunnsparken o till MAX. Hon fick ansiktsmålning igen, o jag svarade på hennes två tusen frågor om alltifrån getingar till vargar. 
 
 
 
 
Efter en kaffe hos martin o Louise, packade ines väskan här hemma. Hon har fått ett begränsat antal plagg av Henrik att ha med sig på resan. Ett begränsat antal plagg o en liten mamma, som kanske surpricar ur ryggsäcken.🤓 Ååååååhh, det kommer bli ångest på hög nivå.. 
 
Nu måste jag sova.
 
Godnatt o sov gott!!!