En lördag i det lugna tempot.

"Maammaaaa!!! Koooom!!!"

Vaknade av ett ryck av Elsie som ropade på andra sidan lägenheten. Stapplade bort till hennes rum. 

"Jag vill titta på din mobil!"
"Nej det vill du inte. Det är mitt i natten."
"Jo jag VILL Det!!" 
"Nej, kom så lägger vi oss i mammas säng."
"Men JAG VILL DET!!"
"Ok". 

Jag zickzackar mig genom lägenheten tillbaks till min säng med henne i famnen. Tänker att hon hann somna o glömma mobilen, men henne lurar man inte. 

"MOBIIIILEN!!!!

Jag ställer mig nästan i givakt i sängen o sträcker mig efter den. 

"05.35"

Skjut mig. 

"Elsie, på riktigt. Det är verkligen mitt i natten. Du behöver sova.." 
"Nej!" 

Hon ger mig ett Fanny-nej.  Kusin Fanny som kommer från Stockholm o har precis samma "Nej " som Elsie har. Låter kaxigt som satan. 

Jag ger henne mobilen o hon går in på sin Youtube. Människan tittar på ryska/asiatiska/polska barn som leker Anna & Elsa. Helt värdelöst o titta på, men hon älskar det. 
Jag somnar om o vaknar emellanåt av ljud ifrån mobilen. Vaknar sen av ett ryck då hundarna skäller o ringklockan  plingar. Elise o Moa kom. Jag skulle ha dem några timmar på morgonen då Ingela o Eje skulle hämta gipsplattor till stugan. 

Dagen hade börjat o vi tog det lugnt här hemma. Vi åt frukost, ungarna ritade o kollade TV.  
Jag började plocka i lådorna i köket där jag lagt in pärmar o medicin o batterier o ljus o annat plock. Behövde ha lite ordning. 

Efter att de hämtat barnen så fixade Tilda o Ines iordning sig för att cykla till Maxi själva. Jag krävde att få veta vilken väg de skulle ta. Fick ett snorpigt svar. Hon tror hon är liiite väl stor, den här damen. 
Har man låtit henne göra en grej EN gång så är det genast en självklar grej o hon har "alltid" fått göra så sen. "Vadå, det har jag fått göra TUSEN gånger!! 

Härom kvällen hade de sminkat sig o de höll på att kvittra där inne på rummet. Jag sa inget utan hon vet att hon får testa men inte ha det på sig vanliga dagar. Idag kom det som en chock för henne att hon inte fick ha det på sig. 
"Va!? Vad är det då för mening att jag ha det??? 

De cyklade iväg o Elsie o jag stack ner till stan. Jag gick bredvid när hon cyklade. Vi åt lunch på café For4you som nyligen öppnat. Jättemysigt o trevligt o vi satt där länge. 
 Sen cyklade vi till Willys o handlade lördagsgodis. Godisskålen passade utmärkt in i hennes cykelkorg!

När vi kom hem tog vi ut hundarna. Men rundan var inte samma som hon tänkt sig o hon bröt ihop fullständigt. Eftersom regnet kom smygandes var jag inte sugen på hennes fantasirunda så jag gick. Hon följde efter när jag var jagad av hajar på asfalten o efter nån minut var hon inne i samma lek som naturligtvis spårade ur.  Som alltid. Det finns liksom inga gränser i henne lekar. Jag fick springa o ducka från drakar bland bilar o joggande människor. Allt för ett glatt barn. 

Vi satte på en film o knaprade godis. Med regnet smattrandes mot rutorna. Ines o Tilda kom tillbaka när jag började med maten. Elsie o jag hade sen krig med jättelika sugrör som vi petade in pärlor o blåste ut på varann. Kul för stunden, men inte lika kul att leta upp alla pärlor sen. 

Vi strötittade på fotbollen o Elsie höll på "de vita". När England gjorde mål rusade hon ut i köket; mamma vi vann! O sträckte upp armarna i en segergest.  
Lite som jag när jag kollar bilar. Går efter den snygga färgen. 😁

Ikväll tittade ines o jag på Coco, o mina tårar rann. Hon hade sett den innan o sneglade mot mig flera gånger. Hon känner sin mamma o vet att jag inte klarar såna filmer. 😭

Nu måste jag sova. Imån bitti hoppas jag på hyfsat väder så vi kan cykla till loppisen. Sen börjar Pappaveckan. 🙈