Medan vi letar loppisar, fikar de i Eiffeltornet..

Det har varit två dagar med liiite svalare väder. Igår regnade det nästan hela dagen, o det var riktigt skönt. 😍
Vi ringde Elsies bästis, Iris, o efter handling hämtade vi henne, o sen lekte de här hemma några timmar. 
💛
De ritade, stängde in sig på Elsies rum o fnittrade, lekte med dockorna. o klädde ut sig i alla maskeradkläder vi samlat på oss genom åren. Elsie var ööööverlycklig, o bara ÄLSKAR denna lilla tjej! Förskolan har tagit hänsyn till denna kärlek de emellan, så de kommer flytta till samma avdelning till hösten. 
 
När Iris åkt hem tog vi Elsies cykel o drog ut på en runda. Jag har kommit på att jag kan springa, medan Elsie cyklar. Hon är så pass duktig nu o cyklar på som sjutton på raksträckorna. Lite väl snabbt ibland. 😳
 
Idag var jag sugen på att åka bil, så jag ringde Anna o vi drog ut på en loppisturnè. Visst låter det mysigt?? Visst låter det mysigt att se den lilla skylten "Loppis 200 m" vid vägkanten, köra in vid en lada där man fyndar små krukor o andra småsaker..? 
 
Det tyckte vi med. Det var den bilden vi hade framför oss när vi körde hemifrån.
 
Det blev iiinte riktigt så. Vi körde först till karlshamn för där visste Anna nån affär som sälde begagnat. Väl där hade affären flyttat. 
Vi körde in till stan för glass. Jag är ju inte i karlshamn om det inte är Östersjöfestivalen. Kände inte alls igen mig! 😆
Skamligt faktiskt.. det är ju bara 3 mil dit. Vi gick runt i stan lite. Fyndade lite i en Inredningsbutik som ska stänga igen. Tomtar o betonggranar, o en stjärna. 
 
Hittade oxå en härlig korg som låg utanför en blomsterbutik! 100:- , som hittat!! 
 
Den hamnade i vardagsrummet, med hundleksaker i. 👌
 
Vi letade sen upp den gamla Glassbåten, som numer inte är en båt. Där lyckades vi hitta världens största glassar! 
 
Jacks glass var lika stor som Elsies huvud. 😆
 
 
Vi kollade in vilka båtar vi skulle köpa när vi blir stora. 
 
Vi körde sen mot sölvesborg, för där skulle finnas ett par loppisar enligt internet. Vi hittade tre st. 
Den första var på en gård med två trasiga lador. Vi mötte en man som lastade en bil o sa att det var stängt för att mannen som hade loppisen var iväg. När vi stod där kröp det fram små kattungar o vuxna katter, från alla håll o kanter. Jag fick lite panik eftersom mannen var skum o inte alls såg de små kisarna, o gården låg precis vid stora vägen. Kattungarna lekte precis vid vägkanten o vi bara gapade. 
 
Min första instinkt var "vi tar in alla kattungarna i bilen o drar". Annas tanke var "Vi tar med oss alla kattungarna i bilen o drar". 
Vi skyndade oss tillbaka till vår bil då jag inte ville att ungarna skulle  springa efter oss. Elsie fick lite panik för hon trodde vi sprang för att inte katterna skulle äta oss. 😂
 
Varken Anna eller jag släppte katterna sen. hade vi inte haft Jack o Elsie i bilen så hade jag haft en kattunge här hemma nu. Jag svär på att ingen brydde sig om dem. Gubben tittade inte ens åt deras håll o de sprang precis vid hans bil. Bara några veckor gamla. O ladan var trasig o otäck. O katterna kommer bli överkörda denna veckan. För nu kan de stappla ut på vägen. 😩
 
Tillomed farmor Inger hade tagit upp en av kisarna o gosat med dem. Eller nä det hade hon inte. Men hon hade knäppt sina händer, lagt huvudet på sned o sagt "åååh, de var söööta.." Men hon hade inte rört dem. O då är hon en människa som var "allergisk mot pälsdjur" under hela barnens uppväxt. Den allergin försvann ungefär dagen då Henrik flyttade.
 
Men HON. HON hade sagt att de var söta. Ingen människa på jorden kan INTE älska en kattunge. 
 
Men nu är de snart döda. Eftersom vi hade elsie o jack i bilen. Man skulle kunna säga att Elsie o Jack har dödat kattungar idag?? 😲
 
Den andra loppisen vi körde till var oxå i en lada. Tror vi. Det var en loppisskylt o en skylt "butik" vid vägen. Vi körde in på gården men såg ingen loppis. 
 
Den tredje loppisen vi körde till var den roligaste. En fin skylt som hängde vid vägen. Vi körde in mot gården, o på gräsmattan klippte en gubbe gräset. Han tittade aldrig åt vårt håll. Uppe vid ladan, såg vi skräp o skrot ligga , o vi gjorde snabbt en U-sväng så inte gubben skulle behöva göra sig besväret att stänga av gräsklipparn för att serva oss. Men det var ingen risk. Jack skrattade i baksätet o sa att han inte ens märkte att vi varit uppe o vänt. 🤣
Det var tom en skylt vid stora vägen som hänvisade till den loppisen! 
 
Herreguuuud.. 
 
Vi gav upp, men gjorde ett sista försök o körde till en permanent loppisbutik i Asarum. Där köpte jag små glasskålar o en servis i 38 delar för 125:- som Anna dissade totalt.
 
Jag ÄLSKAR gammelporslin o har velat ha ett som jag får duka fram på kalas o annat. Anna avskyr små koppar, o beställer alltid en STOR kaffe. 
 
Det är därför jag tycker det är roligt att handla med henne. Vi har så sjukt olik smak. Hennes min när jag visar upp nåt, som jag vet hon avskyr..  jag ser att hon vill säga nåt snällt, men det blir sällan rätt..😂 oslagbar! 
 
----------------------------------------------------------
 
Men hörni!! Jag måste ju berätta om tågluffen!! 
Henrik o Ines har nu varit iväg en vecka. De åkte från Malmö till hamburg där de stannade en natt. Ines kände igen miljön, o det visade sig vara där en av hennes favvoserie, Pepparkornen, spelas in. 
😂
 
De stannade där en natt o åkte sen vidare till Berlin där de var i två dagar. De var på Berlin Zoo, Alexander Platz o Potsdam Platz. O sen var de nog på nån konsert me. 😀
 
På väg att handla frukost i Berlin, i pyjamas. 😍
 
 
Efter det åkte de till Prag. 
 
Där springer hon runt i en boll (Zoorbing) i floden Moldau! O samma dag åkte de trampbåt. 😍
 
 
Här spelar hon piano mitt på Centralstationen i Prag! 😍😍😍
Bara Hon som får för sig att faktiskt gå fram o spela.! 
 
Jag tror de var där två nätter, sen åkte de vidare till Paris!! 
 
 
O såklart besökte de Eiffeltornet!!! De ringde skypesamtal från parken nedanför på eftermiddagen, o köpte biljetter till morgonen därpå. 
I kön.. 
 
Sååååå lycklig!!!! 😍😍 Min fina fina stjärna!!!! 
 
De var ju även då tvungna att fika där uppe i det blå.. Kan tänka mig att Henrik sa nej, men att ines tjatade sig till med huvudet på sned.. 
En slush, en baguette o en öl, för 300:- 😂😅
 
Efter Eiffeltornet har de gått i affärer. Jag ser på bilder att hon har nya kläder på sig, minsann. 😍
 
Ikväll har de lyxat till det med ett fyrstjärnigt hotell, till skillnad från vandrarhem o hostels de sovit på på hela veckan. 
 
De har det helt fantastiskt! De kommer hem på fredag kväll/natt, o på lördag morgon kl. 08 har de första matchen på en tvådagars cup i kalmar. 😳
De ska då sova i en skola tillsammans, hela laget, lördag-söndag. henrik är ju en av tränarna så han ska oxå sova där o dela på ansvaret. Sen börjar han jobba på måndag. 😂🙉
 
Han får sova helgen efter sen. Eller nä, just det. Det är ju Pappavecka nästa vecka!! 😆🤣😅
 
NU ska JAG iaf sova!! Plöjer igenom gamla avsnitt med Modern Family, samtidigt som jag skriver. Skrattar så jag gråter här hemma!! 
 
Ha det fint. 💗
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: #inredning, #sommar2019, Karlshamn, glasspråm, loppisar, semester, tågluff