Den smarta 4års-kontrollen

Idag har pärlan o jag varit på 4års-kontroll på BVC. Jag hämtade henne direkt från sandlådan på förskolan, o när hon tog av sig sina sandaler i väntrummet visade hon upp ett par randiga sotiga fötter, med för långa tånaglar. 😱
En vanlig människa kanske skakar på huvudet åt mig, men jag tycker det är extremt snuskigt med långa tånaglar. 
 
Jag hade förberett henne inför samtalet o sagt att det är HENNE som doktorn vill prata med. Jag kommer sitta bredvid, men det är hon som ska svara på frågorna. 
 
Så fort vi kom in stängde hon igen dragkedjan för munnen o drog vääääldigt länge på sina svar. Men sköterskan var jätteduktig med henne, o med min tystnad slappnade hon av efter några minuter. Det blev aldrig någon shufflande o hoppande Elsie, utan mer en väldigt väluppfostrad försynt liten flicka, som nickade artigt på frågorna. 
 
Hon mätte längd o vikt. Hon har vuxit 7 cm på ett år, o mäter nu 107 cm i strumplästen, o väger 17 kg. Jag har ju aldrig någon koll på dessa siffror, utan den enda referensen vi har är mätstickorna vid karusellerna. 
Jag vet Anna (o andra med henne) var helt frälst av dessa siffror vid hennes o ines födsel, men jag la aldrig det på minnet. Jag var glad de kom ut! Jag vet att ines kom ut 13.33 14 januari 2009. Elsie kom ut nån gång under 6 augusti 2015. Vid middagstid tror jag det var..?
 
Däremot skulle jag LÄTT kunna skriva en hel bok grundat på känslan över att föda ett barn. Det hade INTE varit några blommor på det omslaget. 😳
 
Efter de kontrollerna var det dax för hörsel o syntester som hon klarade galant! 
 
 
 
Hon fick sen lyssna på en liten berättelse om ett troll som var fyra år, o följa trollet genom en dag. Till den fick hon titta på bilder på olika maträtter o grönsaker o frukter, mm. O även på olika aktiviteter såsom fotboll, tv-tittande, bokläsande.. 
 
På den här övningen kan de verkligen få en bild på hur våra fyraåringar mår o har det där hemma. O det är ju just sånt här som jag tycker är så viktigt. Istället för att mammor o pappor ska sitta o övertyga att man följer kostcirkeln mm, så får barnen själva peka på vilket glas de använder vid middagen tex.
Hon drog in ett par lögner som "borstar bara tänderna på kvällen" "brukar läsa böcker när det regnar" (vi läser aldrig böcker dagtid, men nästan alltid på kvällen.) "hon älskar vatten, mjölk o cola" (hon har druckit totalt ett halvt glas cola i sitt liv). 😁
 
Men det är ju hennes upplevelse så jag var tyst hela tiden. 😅
 
Hon hade finfin hörsel o finfin syn, vilket vi får tacka hennes far för. Jag hade ju alla defekter man kan ha i ett ansikte. Jag har haft glasögon sen fyra års ålder, hade rör i öronen, opererat polyperna o haft alla tandställningar man kan ha. Inte samtidigt då. 😂
 
Hon fick välja en leksak o en tatuering, o fick en liten bok om trollet. Så nöjd så nöjd. 💗
 
Jag fortsatte jobba efter att jag lämnat henne på förskolan igen. Jag hade feber fram till eftermiddagen, sen försvann den. Har varit jäkligt seg, men har inte haft ont nånstans. 
Elsie har ikväll sagt att hon är "fössyld i halsen", men jag hör inget på henne o hon har varit som vanligt. Hoppas det är inbillning. 
 
Jag hämtade Elsie vid 16.30 igen, o efter det skulle jag hämta upp Ines. Ines är lycklig då hon nu får vara på Bruket, Ronnebys fritidsgård. Så jag skulle alltås hämta hene där. Men jag glömde mobilen i bilen när jag hämtade Elsie. Jag KANSKE blev kvar där en stund o tjattrade med pedagogerna. 
Ines hade sökt mig.. 
 
 
😆😂
 
Jag svarade henne iallafall. Det får hon ändå vara nöjd över..! 
 
När vi kom hem slängde jag dem i badet. 
 
Det ser mysigt o charmigt ut, men My God vad de kan reta upp varandra på ett så litet o halt utrymme! 
Ines var tokarg, o Elsie var retfull. 
 
Det var denna dagen det. Imån är en ny dag!