Arga barn, glada barn, arga barn, glada ..

Nu börjar semesterkänslan ebba ut. Inte för att jag är trött på att vara ledig, utan det är nog mer mentalt. Hjärnan ställer in sig på att komma in i vardagen igen.
Imån är det min sista semesterdag, vare sig jag vill eller ej, för jag hade mer än gärna varit ledig några veckor till! 
 
Imorse kom Henrik med Elsie strax efter 07, o jag trodde vi skulle kunna somna om, men både hon o jag var pigga så vi hängde lite i soffan. 
Jag kan inte förstå hur jag klarat mig på så få timmars sömn denna sommar. Det är ju bara bra iofs, men inte likt mig. 
 
Ines var kvar hos Henrik, medan han körde till jobbet, men hon kom till mig på förmiddagen. Hon har kommit in i en djävulskt trotsig tonårsgrej nu, o jag är GALEN på henne. Nonchalant, kaxig, ska ha sista mumlande ordet, rycker på axlarna, retar Elsie, o framförallt skriker o gapar för det minsta lilla. Hon är precis likadan hos henrik, o jag tror han tar det bättre. Han är lugnare, för jag tål inte attityder över huvudtaget. Jag blir tokig direkt, men henrik är tyst fram till han får nog o då blir det ett satans liv i luckan. 
 
Elsie tar jag bättre än honom däremot. Henne kan jag bara skaka av mig. Idag stod hon o gallskrek "sluta tjata på meeeeej!!" medan jag satte mig på huk o pratade lugnt o sansat, vilket säkert gjorde henne ännu mer arg. O när jag förklarade att mina öron höll på att ramla av o reste mig upp, så fick hon panik o slängde sig om benen på mig o sen var det bra efter en lång kram. 
 
Men Ines växlar snabbt o kan vara genomsnäll o kelen ena sekunden, o tokarg den andra. Men det är väl så det är med det berömda trotset? Humörsvängningar som de absolut inte kan styra över, o ännu mindre hantera. 
 
Idag har vi pysslat med hennes nya pysselbok. Jag köpte ju nån Frost Special för längesen, o det var hur mycket som helst i den, så jag sparade den o slog in den till födelsedagen. 
Den sysselsatte oss i nästan två timmar! 😁
 
Ines ringde kompisar, men de var alla iväg. Till slut blev hon uppringd av Walle som ville leka, så hon satte sig på cykeln direkt o for iväg. 
Förr i tiden hängde de alltid ihop de två, men nu när de är äldre så har det inte blivit så mycket. Men de har lekt hela dagen, o skulle tältat på henriks tomt, om det inte vore för allt regn. Nu vet jag inte hur de har gjort. 😃
 
 
Elsie o jag åkte till Brunbergs Gård på eftermiddagen. Vi tittade på djuren o åt glass. 😍
Man får ju gå runt bland kossor, hästar, o andra djur, o hon tyckte det var supermysigt. Men dessa stora mjölkkorna hade lite väl stora huvuden, tyckte hon! 
Då var det bättre med dessa små kalvarna som bara nosade lite på henne. 💚
 
Jag var fascinerad över hur gigantiska de faktiskt är.. Här är en av fyra dräktiga kor som snart skulle kalva. Man ser kanske inte på bilden, men det får plats fyra Nina innanför den huden!
 
Hon hookade snabbt upp med den lille hästen.. 💗
 
O myskankorna som precis fått ungar. 😃
 
O sen avslutade vi med GLASS, tillverkad på gården. 😍
 
Jag lämnade henne sen hos Henrik då han kommit hem från jobbet. Han skulle vara hemma imån, så han har barnen då. Välbehövligt med tanke på att han knappt hunnit umgåtts med Elsie sen innan resan. 
 
När jag kom hem gick jag runt o njöt av tystnaden.. jag trivs så fruktansvärt bra i lägenheten o jag har fått den precis så som jag vill ha den. Det är bara lite tavlor på väggarna nu som jag vill ha upp, men det får jag ta sen. Ramar är ju svindyra! 🙉
 
Vet inte om jag redan skrivit om det, men i måndags fick vi ett ryck o bytte rum på tjejernas sovrum. Ines har ju sagt det flera gånger att hon önskar byta, men jag tog det inte så allvarligt i början eftersom elsies var så litet. Men jag har ju kommit på att små barn behöver stora rum, eftersom de har större behov av lekutrymme, medan ines bara behöver en säng o ett skrivbord. Men i måndags gick jag o mätte i smyg, o eftersom jag nyligen köpt lite tavlor som jag ville sätta upp, så kände jag att det var lika bra vi bytte nu än sen. 
 
Vi röjde o kånkade o donade, o det blev superbra!!!! Alla är så nöjda o båda tjejerna har varit mycket på sina rum sen dess. 😀
 
Här är Ines rum.. 
 
Lamporna över sängen har hon stulit av mig eftersom jag inte kommit på var de ska hänga, men de ska vara här ute nånstans. Nån gång. 
 
Här är Elsies.. 
Fyllt av ballonger efter kalaset. 😁
Jag har ju en egen regel att INTE ha nån möbel vid fönstret, men jag fick verkligen inte ihop det på annat sätt.. 
 
Jag ville ju hon skulle ha lite mer uppställt med tanke på att hon leker mycket affär o matlagning. 
 
Vimplen var en del av pysslet idag, som jag klippte iordning o satte upp. 
 
Jag tog bort dörren till garderoben, så hon fick en koja. 😍
Det är hon o hundarna som hänger där inne. 😄
 
Men som sagt, jag är inte klar än, men på god väg! 👌✌
 
Så himla nöjd o tjejerna med. 😍
 
 
Nähe, nu måste jag lägga mig. Imån ska jag ställa klockan för att hänga i soffan med en kaffe o Nyhetsmorgon. 😜  KVALITETSTID!
 
God natt gott folk!! 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: #brunberg "bondgård #trots #familjeliv #argabarn