Tisdag = min nya favoritdag ❤

Idag var jag provvakt i skolan. Våra ettor hade nationellt prov i svenska o de satt utspridda i olika salar i skolan. Jag satt i aulan o vakade över en av klasserna. Jag kände deras ångest o försökte möta deras trötta blickar med ett leende. Man vill ju inte vara den sura lärarinnan med glasögonen på näsan o håret i en knut. 

Jag kom på mig själv med att vara avundsjuk på dem! Jag ville oxå göra det provet! Undra vilka poäng man hade fått? Jag är sjukt sugen på att plugga igen. Jag vill skriva skriva skriva. 
Kanske ska ta o kolla in höstens kurser?? 🤔 det är ju tid för sökning nu. 🙌

Idag är det tisdag o jag hämtade Elsie. ❤ jag hade dock glömt att ringa förskolan o påminna om det, så när jag gick mot sandlådan så tittade hon upp mot mig o flinade. Sen sa hon; "mamma, PAPPA ska hämta mig!" Jag skojade bort det o sen var det bra. 

Vi åkte till Maxi för att handla men hon vägrade plötsligt att hoppa ur bilen. Inom loppet av 8 sekunder hade jag ändrat henne med ett välbeprövat föräldrarknep - mutan.  

"Jo men KOM! Du får ju köra DIN vagn för den  är mycket snabbare än mammas vagn. Men då måste du ta en med flagga, för de är ju supersnabba. O sen får du välja vilket äggpaket vi ska ta.. Det kanske finns fyrkantiga ägg idag??"

Hon studsade ur bilen med ett glädjetjut.  

Jag blickade upp mot himmelen o frågade tyst hur länge detta kommer funka. Hon är just nu i den lättaste övertalningsåldern. Man kan lura henne till precis vad som helst. 💃👅

Häromdan ville hon inte äta upp sitt päron o la ett halvätet skrutt på diskbänken. Jag tittade upp mot väggen o sa; "om inte DU äter upp det så sätter sig flugan på det o bajsar." 

En minut senare stod hon med endast pinnen kvar. 

Man är ju så bra!✌👏

Inne på Maxi fick jag ta av mig min medalj för "Bästa mamma". 
Precis vid kassorna när jag lämnar blipen  (vet inte vad det heter.. scannern??) så hör jag elsie; 
" Mamma kolla den tjockisen.." 
Jag tittar på henne o hon pekar mot en man 4 meter bort. Mannen bor i stan o jag har sett honom vara väldigt överviktig förr men jag vet oxå att han gått ner massor av kilon. Men nu hade han en massa bukfett kvar som hängde över byxorna. 

Jag fick en mindre panik då hon säger med hyfsat hög röst o PEKAR.  En kvinna i 50årsåldern tittar på oss men visar ingen min. 

Jag viskar till Elsie att jag ska berätta en hemlis i bilen om den mannen.  Elsie vet att man är tyst om hemlisar. Hon får finurliga ögon o kniper igen munnen, men hon kan INTE slita blicken från honom. 

VAD HAR JAG GJORT FÖR FEL??? Hur kan min treåring ens bara notera kroppar??? O var har hon fått "tjockis" ifrån??? Jag kände mig så sjukt värdelös som mamma o förebild. Jag tycker både Henrik o jag är duktiga på att prata normer o värderingar med barnen. Ines sa för ett tag sen att "om hon blir kär i tjejer när hon är vuxen så kan hon o Alva flytta ihop". 
Det är naturligt för henne. Hon hade reagerat på om två tjejer pussar varandra, men bara för det är mer ovanligt en ett heterosexuellt par, men hon vet att det finns o tycker inte det är konstigt. 
SÅ har vi lyckats. 
O vi har pratat mycket om att alla är olika, osv osv. 

När vi satt hemma o åt sen så frågade jag henne vad hon menade med "tjockisen ". Hon sa att han hade ätit JÄTTEMYCKET o hade fått JÄTTESTOR mage. 
Jag frågade varför hon ville jag skulle titta på honom o då skruvade hon på sig. 

"Jag ville bara du skulle se honom.."
"Gjorde han nåt konstigt??"
"Neeeej.." 

Det här är elsie när man ställer henne mot väggen.. Hon förstår att hon gjort nåt galet o hon gömmer sig bakom en tallrik. ❤

Jag förklarade att man inte ska prata om utseendet, man ska inte säga att nån är tjock eller smal eller lång eller kort.. 

Då säger hon: men du säger ju att Martin är JÄTTELÅNG!!

🙈

O senare kom jag på att ines o jag hade kommenterat en tjej som hade superlångt hår o ines hade pekat lite försiktigt. Det hörde ju Elsie. 

Jag tycker det är dumt att barn kan prata. De borde inte få öppna munnen förrän de är myndiga. Kanske samma dag de får körkort?? Eller kanske när de är 25 o har en färdigväxt hjärna?? 

Nu när ines har fått förstånd o är lugn som en filbunke  ska man börja om med denna människa? 

Nu gäller det att vässa sin tunga.  Allt man säger måste vara extremt eftertänksamma. Inga snedsteg här inte. 

När vi kom hem tog vi ut hundarna. Det var jag o hundarna o snigeln Elsie. Väl hemma igen så ringer ines o undrar om jag kunde komma o lämna hennes Saxemaramössa som hon har på träningen. Jag tittar på Elsie som hann slänga av sig alla kläderna utom sin klänning. 

Jag försökte få med henne i bilen igen, men hon kastade sig under filten i soffan o sa hon ville mysa o var trött. Jag funderade nån minut o bestämde mig för att köra utan henne. Det tar bara några minuter. Jag brukar ju lämna henne om jag går kortare rundor med hundarna.  Men nu skulle jag ju åka iväg.. 

Jag satte på nån favvo på Netflix o la undan vindruvorna på diskbänken.  O jag frågade om hon var bajsig eller kissig. 

Jag funderade en halv sekund på om jag skulle låsa dörren. Men när jag såg en scen framför mig att hon skulle stiga ut i trappuppgången i sin tunna klänning o möta grannen, så låste jag dörren. 
Hon skulle ALDRIG få för sig att gå ut ur dörren mot gatan, o den är låst för den delen. 

Jag körde iväg i 190, mötte ines o gav henne en snabb puss o sen tillbaka. 
Jag såg scenen igen spelas upp. Att hon smyger ut o frågar grannen var mamma är.. 
Kände pulsen stiga o svor att ALDRIG göra så mer. 
Ines hade överlevt utan mössan. 

Jag halvsprang in från parkeringen o in genom dörren. 
Då sitter hon upp o ner i soffan o tittar inte ens upp när jag kommer in. Hon lägger en kommentar om nån på TV:n o frågar i samma anda var Ines var för nånstans. 

Hon fick välja kvällsmat o det blev pannkakor. Efter maten går vi runt o sätter upp alla deras teckningar överallt i lägenheten. Hon pekade o jag tejpade. 

På kylskåpet satte vi så hundarna oxå kunde titta på dem..

O jag har ju ingen dörr till mitt rum så det blev på altandörren..

O även grannarna ska få njuta av deras verk. ❤

 Tisdagarna kommer bli dagarna då jag fjäskar. Då har jag bara elsie. Då lägger jag undan alla hushållssysslor o ägnar mig åt henne. 

Men glöm att jag lämnar henne ensam igen. Hon fick vara Pippi Långstrump i några minuter  idag, men jag får nog skriva om boken lite.. 👀