"Tänk efter före, Gustafsson"..

Min gamle kollega Alex tyckte jag pratade för mycket o hade lite för dumma frågor på veckomötena o jag var ny på jobbet, så när jag räckte upp handen visade han alltid upp en handskriven skylt mot mig där det stod "Tänk efter före".  😅
Den skylten förföljer mig, men visar upp sig alldeles för sällan. 
 
Hade behövt den igår morse när jag beslöt mig för att man VISST kunde ha med sig sin 3-åriga unge till gyn.. ☹
 
Det blev tokigt igår. Jag har haft problem med illaluktande flytningar (i flera år typ, men inte orkat ta tag i det..) så jag fick en tid hos gyn i Karlskrona igår på fm. Tanken var då att Anna skulle följa med o gå på stan med Elsie så länge. Men i veckan fick jag även en tid för återbesök hos röntgen o läkare i Karlskrona samma dag fast 08.20 på morgonen. Då var Anna inte längre så sugen på att följa med, vilket jag naturligtvis förstår, o tänkte att Elsie får följa med till gyn men om jag ger henne en mobiltelefon så kan hon sitta i väntrummet, o jag är safe. 
 
När jag vaknade igår morse upptäckte jag att jag glömt min laddare på jobbet, o jag hade inte många procent kvar på mobilen. Jag försökte skynda på morgonen för att hinna hämta den innan jag körde in till karlskrona, men insåg att jag inte skulle hinna. Man stressar inte en 3-åring, då blir det lätt en tvärtom-effekt. 
 
Vi körde in o Elsie var på strålande humör o sjöng till alla låtar på radion. Hon är väldens bästa sällskap o unge att ha med sig o jag var inte speciellt orolig för dagen. När vi satt i väntrummet hade jag endast 5% kvar o jag skrev ett snabbt meddelande till familjen då vi skulle träffas i Liatorp senare under dagen, o jag kollade snabbt upp adressen till gyn. 
 
Elsie charmade alla hon träffade o diskuterade med sköterskorna inne på röntgen. Vi tittade på affisher med skelettet o hon hade tävling med sig själv i korridoren. Röntgen visade att frakturen läkte som den ska, o det är nu inga fler återbesök. 
 
Efter besöket hade vi två timmar till godo innan gyn inne i centrum, så vi gick ner till cafeterian o åt pannkakor o baguett o kaffe. 
Jag gick sedan på toa o insåg då att jag hade fått några droppar mens i trosskyddet. Mensen ska ju vara slut nu i dagarna, o jag fick en mindre panik. Jag kan ju fasen inte gå på gynkoll med mens!! 😱
 
Jag gick ut o skulle ringa återbud till gyn pga maginfluensa. Maginfluensa går väl nu?? Jag hann slå de första siffrorna sen dog helveteskapet. Jag började svettas o log mot min dotter o tog henne i handen o gick mot bilen. Hon skrek åt mig när vi gick över övergångsstället "mamma, hajarna tar dig!!" när jag missade de vita sträcken. Jag beslöt mig då genast för att missa varenda vitt sträck. "Hoppas hoppas en haj kommer o ta mig.."
 
Jag överlevde gatan. Hajen var nån annanstans. Typiskt. Jag ville verkligen inte sitta i en gynstol med blodet forsande o två extra ögon bredvid tillhörande min 3-åring. Jag ville dö. Igen. 
 
MEN jag är ändå en positiv människa med ett positivt tänkande så jag tänkte att det löser sig. Vi åkte in o gick till lekparken. Där hade vi tävling med en 5-åring kille som hade den suraste tråkigaste mamman jag någonsin sett. Hon var INTE nöjd med sitt liv. Hon gick runt med sin lilla dotter i handen o log inte en sekund. I början tyckte jag lillgrabben var dryg som sökte kontakt med mig, men när jag förstod att surtjejen var hans mamma så tog jag honom under mina armar o vi tävlade så gott det gick med min stackars fot. 
 
När det var dax för oss att gå så sa jag åt honom att nästa gång vi ses på lekplatsen så vinner jag. Han ropade då på sin surmamma att "den roliga tanten o jag ska tävla igen!"
 
"TANT?!?! Bara för att hans morsa var 25, så behöver väl inte jag vara tant!?
 
Vi gick upp till den lilla mottagningen o jag funderade fortfarande på maginfluensa. Visst skulle jag kunna fått det på vägen in till stan?? O Elsie är ju för liten för att avslöja nåt. 
 
Men tjejen bakom disken var så söt o frågade direkt om jag var Nina. Jag klädde genast i mig rollen som en mogen o avslappnad mamma o rusade in på toa. Det hade inte kommit fler droppar men jag tog en väldans massa papper o rev o rev o letade efter Gud i taket. Elsie frågade om jag hade bajsat eftersom jag tog papper två ggr, o när jag sa ja, så höll hon sig för näsan o viftade bort låtsaslukten.
 
Jag älskar att de är så dumma o oförstående. De lever i en bubbla där jag hade velat vara alla dar i veckan. 
 
När vi kom ut bad jag om ritpapper o en penna. Jag hörde mig säga att barnvakten blivit sjuk så därför var dottern med på gyn. Vem annars tar med sig barnen till gyn?? Hon var garanterat det första barnet som entrar den tröskeln. Är det nån gång man fixar barnvakt så är det vid gynbesök. 
 
Jag fick en bunt papper o hon sa till Elsie att hon önskade sig en teckning på en bil o en boll. Elsie nickade. 
 
Dörren öppnade sig o ut kom en lång man som såg ut att vara världens snällaste människa. Han välkomnade oss in o tog Elsie i hand. Jag försökte få Elsie att stanna men hon skulle med. 
 
Jag satte mig vid hans skrivbord o förklarade problemet. Elsie la sig på magen på golvet o fortsatte rita. Läkaren sa direkt att det var "vaginos" (ni får googla) o att det var väldigt vanligt. Det gick inte att bota, men man kunde få dunderkurer antibiotika vid behov, o sen brukade det försvinna med åren. 
 
Jag hann tänka att "detta var ju smidigt besök, nu går vi hem", men sen reser han sig upp o säger piffigt "..MEN vi tar väl oss en check för att utesluta svamp.." 
 
HELVETE!!!!!!!!!!
 
Eftersom jag är snart 39 år o har ett antal gynundersökningar bakom mig o inte alls tycker detta är nåt konstigt(????) så reser jag mig rappt o går efter.
 
Han öppnar ännu en dörr o går in i undersökningsrummet. Jag kvittrar till Elsie att "mamma ska bara gå in här, men du kan göra klart din teckning.." Hon reser sig upp o skriker "nej!" när jag tar i dörren. 
 
Läkaren säger "äsch, det är bara en undersökning, hon kan vara med."
 
🤓
 
Jag tar av mig bakom det berömda draperiet, tittar snabbt i trosan efter mensdroppar, o går fram till stolen. Jag har aldrig pratat med Elsie om VARFÖR vi skulle till denna doktor, så hon trodde såklart han skulle titta på min fot. Hennes ögon blir stora som tefat när jag kommer ut i bara tröjan. Hon ligger på magen med pennan i handen o jag ser att det är krig bland hennes tankebubblor ovanför hennes huvud. 
 
Hon tittar på mig när jag hoppar upp i stolen. O nu ska ni veta gott folk, att dörröppningen till Elsie är precis bakom läkarens rygg. Det är så fruktansvärt fel. ALLT är fel. Jag hann tänka att jag kanske inte behöver sätta upp benen?? Men nej. Såklart inte. Såklart benen skulle upp o han kommer med den berömda frasen "..o så kan du komma fram en liten bit..." 
 
Jag funderade snabbt på hur sympomen är vid hjärtattacker, för jag tror mitt barn tar mindre stryk av att se mamma dö, än går igenom en gyndundersökning. Men det stannade vid planeringen. Även JAG har tydligen en spärr. 
 
När han börja titta runt där nere kom jag fram till att jag behöver boka in en BUPtid för min dotter när vi klommer hem. En tid snarast. 
 
Titten varar i några sekunder o sen reser sig den jäveln upp o går iväg ett par steg. O där ligger jag uppspärrad, ensam o övergiven. Jag tar en snabb titt mot Elsie som tack gode gud ligger o tittar ner o ritar. Läkaren sätter sig igen o fortsätter undersökningen med "ficklampan" som jag kallar det. Den ser ut som en stor ficklampa, men denna ska inte vara utanför kroppen.. Jag tänkte att ser Elsie detta så slår hon ihjäl läkaren. Ser hon denna man stoppa in en stor grej i mammas rumpa så hade hon gett honom en sån karatespark så han hade aldrig rest sig upp igen. 
 
Men jag tänkte att det hade kunnat vara så mycket värre. Hon hade kunnat vara nyfiken, o velat stå bredvid stolen. Hon hade kunnat se allt läkaren gjorde, o frågorna efter hade aldrig tagit slut. O tänk alla knutar hon slagit på sig själv medan hon fixat o trixat på sin egna lilla kropp?? Lilla stackars arma barn.. 
 
JAG ÄLSKAR PENNOR O PAPPER. O jag älskar att hon är så liten o inte förstår. 
 
När undersökningen var över var jag i kläderna på en halv sekund. Elsie tittade på mig när jag hoppade ner från stolen. Jag log o höjde glatt på ögonbrynen, men hon log inte. 
 
Innan vi lämnade mottagningen gick hon in till receptionisten o gav henne en teckning på "en död sköldpadda". Kvinnan frågade Elsie om hon hade haft en sköldpadda. Elsie nickade men bakom stod jag o skakade på huvudet. Kvinnan tackade så mycket o sa hon skulle hänga upp den på väggen. 
 
Vi lämnade mottagningen o jag drog en lättnadens suck. Vi hämtade ut dunderkuren på tabletter o vi styrde bilen mot Liatorp. Men det är ett annat inlägg.. 😍
 
SÅ! Mitt tips till er är, SKAFFA BARNVAKT ELLER TA MAGINFLUENSAN!!! Det är värt varenda krona. O jag tror jag ska tatuera in skylten "Tänk efter före.." på min arm. Den lär jag behöva hela livet. 
 
Hoppas ni har en härlig ledighet ute i det fina vårvädret!!!!!