Lördagsmorgon på Ringgatan..

Egentid med LillTrollet på lördagmorgnarna är den mysigaste stunden på hela veckan. Men det är en sån stund som är mysigare på instagram.
 
Man skulle kunna skriva att Elsie kryper upp 08.00 o lägger sig bredvid mig o viskar; Mamma, vaknaaa! O med en hand som smeker min kind. Mamman får sen sträcka på sig i nån minut. O efter det ska vi ta vår sidenpyjamas o gosa ner oss i soffan o titta på en Disneyfilm o dricka kaffe. I luuuugn o ro i 90 minuter. Gosandes o i ren harmoni. 
 
Men på Ringgatan 25 jobbar vi lite annorlunda. Mamman vaknar 07.00 av att den minsta i familjen böjer sig över henne o ropar; Mammaaaaa, VAAAAAKNAAA!!! o gärna med en hård handflata på kinden. Det räcker då inte med att mamman svarar; Jag är vaken. För man är inte vaken om man blundar, så man får små fingrar instoppade i ögonen som ska dra upp ögonlocket med handkraft. 
 
Att sträcka på sig är inget att fundera på utan man blir utputtad ur sängen inom 10 sekunder, o innan man hinner leta efter nån pyjamas har man blivit påpackad 11 gosedjur o 4 snuttefiltar o ett barn på ryggen. Man kryper då ut i köket som en packåsna med barnfingrar i ögonen o i endast ett par trosor. Man går bort till soffan o välter ner all packning, trycker in 98 på fjärrkanalen o innan LillTrollet har kommit på att kanalvalet är fel så har man smugit ut på toa för att kissa o gnugga ögonen. 
 
När man sen kommer ut till soffan har Hon dragit ut sitt täcke o två kuddar - en till henne o en till mamma. Mamma får alltid den vita, o hon  får alltid den mönstrade. (Den mönstrade är ju finast..) 
Medan mamma sen fixar kaffe o ett glas mjölk (Vi har börjat festa med några digestivekex emellanåt), så kämpar hon med alla filtar, täcken o kuddar OCH gosegjur, för att göra det som allra mysigast i soffan. Hon blir ju dock sällan nöjd o skäller på filten som ligger fel eller nallen som vägrar sitta. Vi kryper sen ner o tittar på barnkanalen.
 
En minut senare sk ritblocket fram o alla 78 ritpennor o böcker ska läsas o pussel ska läggas o barnvisar ska fram på Youtube osv osv.. 
 
Emellan varven hinner jag njuta o tänka "Åh, va mysigt liv jag har.." men hon slår snabbt hål på min tankebubbla då rastlösheten kommer in, o hon har fått en ny idè. 
 
Varje morgon tänker jag att jag ska blogga, men hennes värld faller ju samman när jag sätter mig med datorn. Idag fick jag nog, o hämtade hennes hörlurar (som alltid faller ner framför ögonen) o la henne bredvid mig med min mobil o tog fram datorn. Nu ligger vi o har det SUPERMYSIGT på riktigt, o alla är nöjda o glada. 
 
Nu har Henrik även fått kaffe på sängen, o frukosten ska fram. Ines sover hos kompis så det blir ett liiiitet sällskap runt frukostbordet idag. :)
 
Ha en fin dag allihopa!!