En vecka med politik, fest, jobb o VAB..

Henrik o jag sitter o kollar på Utfrågningen del 1. Varken Henrik eller jag har bestämt oss, o risken är att jag kommer rösta blankt. Att rösta blankt tycker jag är en viktig röst, eftersom det är vårt sätt att visa att partierna pratar om samma saker. De sticker inte ut. Eller Jo, SD sticker ut, o tyvärr vinner de väljare på det. Jag säger tyvärr, eftersom jag inte delar deras politik. 
 
Jag tycker inte om SD, men jag är så fruktansvärt trött på alla som ska nedvärdera deras politik. Idag blir man korsfäst om man säger man ska rösta på Jimmie. Jag kan säga att förra valet när jag gjorde valtesterna så låg SD i topp flera gånger. Jag kan inte deras politik så noga, men de har för många idioter i partiet. 
 
Förra valet röstade jag på Folkpartiet. Detta året visar de flesta tester olika, men Liberalerna är alltid i topp. Men jag måste sätta mig in i det mer innan jag röstar. 
 
Jag har en egen politik jag. Men eftersom jag inte orkar med diskussioner (jo, jag diskuterar gärna, men det tar sån jäkla tid att diskutera på fb..) så väljer jag att vara tyst just nu. Men efter en kort diskussion med min arga mamma, så ser jag ju vem som fostrat mig. Hon o jag försökte prata lite politik, men hon blev så arg så jag fick lugna henne o la sen på luren. 
 
Om min mamma hade varit piggare, så hade hon gått runt i samhället med en pekpinne o slagit alla "snorungar" på näven när de bär sig illa åt. Det är från henne jag har fått min samhällspoliskostym. En samhällspolis är en person som skäller på folk som beter sig illa. Mamma o jag har jagat snorungar från Diamantentaket ett antal gånger. Jag blir tokarg när folk kör illa i trafiken, o min puls nästan spricker när jag kör in på MAXIparkeringen o jag ser lata jävlar som ställer sig på Familjeparkeringen UTAN BARN!!!!! Där hade jag kunnat stå hela dagen med en skruvmejsel i näven. Med den skruvmejseln hade jag repat varenda centimeter av bilplåten på bilar som inte respekterar dessa platser. 
De skulle aldrig ställa sig på handikappparkeringen, så varför kan man inte respektera Familjeparkeringen, där det klart framgår av bilderna att det gäller SMÅBARN!  Jag själv skulle ALDRIG ställa mig där o ta upp de platserna om jag åker utan Elsie. Jag blir precis vansinnig när jag ser dessa bilar, o varje gång tänker jag att jag skulle haft med mig papper o penna, o skriva en "jag-hatar-dig-lapp" o sätta under torkarbladen. 
 
 
Usch, nu blev jag arg igen. 
 
Idag har jag vabbat med denna donnan.
 
Hon kräktes natten mellan lördag-söndag, o sen ännu en omgång precis när hon vaknade på morgonen. Efter det var hon som vanligt i humör o energi, o åt o bajsade som hon skulle. Så imån bitti har det gått 48 timmar så då får hon faktiskt gå till dagis. 
Vi har städat, "gjort läxor", cyklat o varit o klippt hundarnas klor hos veterinären. O dansat till barnvisor såklart! 
Tänk vad bra det är med Youtube. :) 
 
Elsie var hos mamma o Kenta när hon kräktes. Jag o Henrik var på fest med klanen Gummessons i lördags kväll, så mamma hade tjejerna. Mamma vaknade av att elsie skrek på natten, o hade då bara satt sig på sängkanten o klappat henne på benen. O när de sen vaknade på morgonen var det torkat kräk överallt. :/
 
- Men mamma för helsike.. kom det kräk överallt??
- Nej nej, en kudde klarade sig! 
 
Tur hon är en positiv människa!! 
 
På söndagen (igår) skulle vi varit på kalas för Mika som fyllde 14 år, men eftersom vi var så många som varit runt Elsie det senaste dygnet, så sköt vi fram det till nästa helg. 
 
Festen i lördags var skiiitrolig!! Det är inte ofta henrik o jag festar ihop, vilket då kommer av att jag inte dricker mig onykter speciellt ofta. Jag var så fruktansvärt onykter, tror jag, o det var alla andra oxå, tror jag, men alla hade så himla roligt o var glada hela kvällen. Jag har så många filmer o så många träffsäkra kort, men de stannar hos mig. Det blev lekar - skjuta innebandybollar i mål, få ihop ett pussel på kortast tid o charader, o sen avslutades det med Quiz. Vi kom.. inte sist. Vi åt exotisk planka o kaffe o paj. O som snacks till drinken hittade vi två lådor skorpor. :)
 
När vi skulle åka hem ringde vi taxi, o Nina blev ju ÖVERLYCKLIG när självaste grannen Petru jobbade just den natten! Jag vet inte vad vi sa i detalj, men ur fågelsyn kan jag se en stissig o alldeles för glad nina o en trött Petru som försökte lugna ner denna Nina, men misslyckas.. :/ 
Hoppas jag var trevlig i allafall. Trevlig o dryg.. 
 
När vi kom hem hade vi tydligen sex. Jag får säga "tydligen" för jag har bara svaga scener i minnet. Minns inte hur det startade eller hur det slutade, men jag var säkert skitbra. 
 
På morgonen vaknade vi upp i ett hus tomt på barn o hundar. Vi vågade knappt andas av rädsla att nån skulle komma på oss. Vi smög ut i soffan o hittade "En man som heter Ove" på SvTPlay. ÄÄÄÄÄÄÄlskar den filmen!!! Tårarna rann flera gånger.. Efter filmen hämtade jag ungarna hos mamma. Bäddade iordning hennes säng med nya lakan i ett taskigt försök att få bort min ångest.
Hade jag suttit barnvakt o ungen kräks, så hade jag inte suttit o kvittrat som mamma gjorde. Hon har inga problem i världen, min mamma. Allt är liksom bra. Allt ordnar sig. Jag packade ihop all spytvätt o leksaker o körde hemåt. Elsie satt i baljan efter två minuter.
 
Jag var bakis hela dagen, men aldrig illamående, bara extremt trött. Om två veckor är det dags igen då vi ska ha kräftskiva hos Henrik o Lisa. Roligt!!!! 
 
Nu ska jag in o lägga mig hos Ines. Elsie har vaknat två ggr av mardrömmar, men jag hoppas de är över nu.. 
 
Puss o gonatt