Egentid i Malmö ❤

Sitter på tåget mot Malmö.  Ensam.  Utan barn. 
Ska till Fia o Andreas o hälsa på. Förr åkte jag o ines ner till Fia o Isabel, titt som tätt. Men med åren har vi fått fullt upp med större familjer (varsin sambos o varsitt barn) o nu blir det alltmer sällan. 

O jag tror absolut det är första gången jag är där utan barn?! 
Vi stod o valde ett tag om Kidsen skulle me, men jag beslöt mig till slut att åka själv. Jag är en orolig själ utan barnen runtom mig, o det är en träning för oss alla tre att vara ifrån varandra. Men det har varit så mycket på jobbet nu, o Elsie maxar min puls flera gånger om dagen, så jag behöver verkligen komma hemifrån o bara umgås med Fia nu. ❤

Men vad hände med bloggen?? Jag trodde jag hade skrivit för några dagar sen, men det är TVÅ VECKOR sen jag skrev!? Det sista inlägget var efter valet.  Då var jag i upplösningstillstånd men på ett lite roligt sätt. Jag tyckte det var skitroligt att diskutera för jag står till 110% för allt jag skrev o idiotförklarade alla andra dumma kommentarer.

Ännu roligare blev det ju när granskningsnämnden några dagar efter mina inlägg kom fram till ett beslut som baserades på precis de åsikterna jag hade.
Inte ofta jag läser politiska debattörers insändare i tidningen, men då var det riktigt roligt att läsa!  

Dessa två veckor som nu passerat Har det INTE handlat om politik där hemma. 
På jobbet har det varit jättemycket att göra, stressigt o kaosigt men roligt! Jag försöker lära mig allt om studieplaner o alla kursutbud samtidigt som jag försöker ta in alla begrepp inom försvarsmakten, då jag är halva veckan på F17. 
Man vill ju "hänga me" vid fikabordet. Det är jag o 6 gubbar som de alla har vuxit upp i en JETmotor.  
De försöker lära mig, men jag har förklarat för dem att de är idioter o ointressanta. Men när jag vill vara tuff går jag ner i hangaren o hänger bland alla coola stridsflyg o helikoptrar.  

De är ju pensionerade o ihoplappade flygfän men jag insisterar på att de i helgen var o bombade några talibaner. Det hela blir liiiite tuffare då. 

Där hemma går dagarna. I rasande takt! Varje kväll slänger vi oss i soffan vid 21tiden o tittar frågande på varandra; "hur hinner folk me"?

Men jag har några lösningar. (Nähe!?)
Vi behöver VERKLIGEN tighta till tiderna för ungarnas läggdags. Vi lägger Elsie vid 19-19.30 O ines en timme senare. 
Men de behöver lägga sig senast 19 resp 20. 

Men sen ligger vi bredvid Elsie till hon somnat, o det kan ta en timme. O oftast somnar vi me, o ramlar ut strax innan 21. 

Men nu har jag sagt till på förskolan att försöka ta bort hennes powernap på 30 minuter efter lunchen. Det går ju upp o ner det där.  Men just nu är hon alldeles för pigg på kvällarna. 

O jag kom oxå på härom kvällen att vi ska börja vänja henne av vid att somna ensam. Det är ju en vana vi haft sen hon var liten, o hon har oftast inget emot att somna själv. Men det är Henrik o jag som ska vänja oss vid detta. Man glömmer bort att hon börjar bli stor! 
Vissa perioder somnar hon ju på tio minuter, men just nu är det inte roligt. 

Annars är hon i "kan-felv-perioden". O det går sååååå saaaaaktaaaa... Hon har ju ingen brådska över huvudtaget NÅGONSIN. På förskolan ropar de på henne först, för hon tar längst tid på sig. 

O stressar man henne backar hon. Det är som att hennes uppgift i livet är att leva utan klocka. Hon kanske är den nya Dalai Lama?? Är inte han .. extremt gammal nu? 
Kanske ska ta o läsa på om Buddhismen så jag förstår mitt barn. Hade ju varit lite intressant, för när vi läste om alla världsreligioner i skolan, så var det Buddhismen som stod mig närmast.. 🤔

Men i detta fallet så har hon inte riktigt lyckats med sitt uppdrag. Tvärtom. 
Våra morgnar är KAOS, o i bilen på väg till G-klaven skriker ines o jag till varandra o elsie är högst missnöjd över kläder eller annat där bak. O varje morgon är vi en kvart sena. 
O varje dag kommer jag till jobbet i ångest. Ångest över att jag är en värdelös mamma. 

Ines har två uppgifter på morgonen - klä på sig o borsta tanden. Dessa uppgifter tar henne 40 minuter. 😲 jag är lika fascinerad varje morgon. 

Men jag vet att jag måste ändra på rutinerna. Vi måste lägga oss tidigare på kvällarna så vi kommer upp vid FÖRSTA larmet o inte SISTA. Ines måste somna tidigare så hon vaknar FÖRSTA gången jag väcker henne. Inte en kvart innan vi ska köra. 

Hon ska packa väskan på kvällen. Inte i bilen i panik. De måste bli klara INNAN de sätter sig i soffan o "väcker draken" (Bolibompa) 

Det är VI som måste bli bättre o skapa bättre förutsättningar. Det är jag som är förbannad på morgonen. Lite på ines men mest på mig själv. Men hon får allt. 

Detta kaos har varit denna veckan.  Det är inte alltid så.  Men våra rutiner har inte fungerat sen i somras. O det är vårt ansvar. 

Henrik säger inget om detta. Han ser ju inte våra morgnar. Det är som vanligt jag som styr upp o är den elaka. 
Igår sa jag ingenting om Elsie. Ville se hur långt han gick. Då låg hon bakom Henrik i soffan när jag kom hem från mamma vid 20.30, o kollade på mobilen. Henrik frågade ibland om hon ville lägga sig. Det ville hon inte. 

Vid 22 gör han välling o bär in henne till sängen. De somnar bägge två o han snubblar ut vid midnatt. Han pussar mig godnatt o lägger sig. 

Happy familylife!!!🙌👨‍👩‍👧‍👧😂❤

Men han får gärna vara myspappan. Jag kan vara den elaka. Inga problem. Men då behöver jag ha fler egentider, som den här. 😊

Nu ska jag njuta av sista sträckan innan Fia möter mig på station. ❤
Idag ska vi fika, skvallra o fönstershoppa. ❤

Ha en skön helg!!!