"Visst är det bra med swisch??"

Ikväll är Elsie o jag ensamma hemma. 💚
 
Henrik tog med sig Ines, Dob, Dill o farfar till kalmar för att se på fotboll. Det är landskamp med U21, o de möter.. ett annat lag. 🙊
Jätteroligt, speciellt att killarna får åka. det är kanske första gången de ser på en landskampsmatch på riktigt. Ines har ju varit med några gånger. Jag har aldrig varit med, o aldrig fått frågan. Undra varför??
 
Idag har jag vabbat med Elsie. De ringde henrik från förskolan igår vid lunchtid då hon hade fått feber. Hon var hyfsat pigg igår sen, men lite varm när jag pussade henne på kvällen när hon sov. De vill ju ha minst en feberfri dag innan de kommer tillbaka till förskolan, så vi var hemma idag med. Hon har varit pigg o ätit som vanligt, men ikväll har näsan börjat rinna lite. Tillräckligt för att donnan ska kunna ta meterlånga toapappersbitar att snyta sig med. 
 
När vi skulle ut på morgonpromenaden med hundarna, bäddade hon ner en docka o en nalle i sin vagn o sen stövlade hon ut. Viskandes eftersom dockan sov. Vi gick över snäckebacken o ner till lekparken o lekte en stund. Har inte varit på lekparken sen i somras. Jag kom på att jag skulle vara en sån där duktig pyssel o inredningsmamma, så jag plockade ner en massa kastanjer o fina blad i olika färger o la i vagnen. Att pyssla med rekvisita från naturen en vabdag ger extremt höga mammapoäng!! 
 
Just denna dag glömde den duktiga mamman sin mobil hemma, så det finns inga foton från lekparken. Men annars hade hon ju såklart legat bland löven för att få den perfekta "idagharvivaritpålekparkenbilden". 
När vi gick hem fick min dotter "jätteont i ryggen o i händerna" så hon kunde tyvärr inte köra sin vagn längre. Så jag bytte hundarna mot vagnen, o alla var nöjda. Detta ljugande hela tiden.. hur ska det sluta?? 
 
En stund senare hämtade vi hem Anna så hon hängde hos oss hela dagen. Vi gick igenom alla Ullaredskassar o hon tyckte det var såååå bra köp!! O hon var den enda människan som inte reagerat på kvittots längd. Inget konstigt med det. Hon är bra min syster. 
 
SÅ, hur var det i Ullared då?? DET VAR FANTASTISKT ROLIGT O MYSIGT O ALLDELES UNDERBART!! Åååååh så roliga dagar!! Jag åkte med Malin o Stina från jobbet strax efter lunchtid. Deras väskor var dubbelt så stora som min, o jag ifrågasatte högt hur de kunde vara så orutinerade. Åker man till Ullared ska bilen vara tom, o på vägen hem ska den vara full. De bad om ursäkt med försökte förklara att alkoholen tog största platsen. Det visade sig att de båda hade dricka till oss alla tre, men inte jag. Jag hade en flaska vin. Till mig själv. Jag skällde tyst på mamma o pappa för att de inte fostrat mig rätt, o vi styrde sen bilen mot Ullared. 
 
Resan var full med skratt o intressanta o helt ointressanta samtal o när vi kom fram hämtade vi ut nyckeln till stugan. Det var en superfin stuga där Stina o jag delade på sovrummet o Malin paxade soffan. 
 
 
Jag tog en hel del bilder under helgen, men Stina o Malin har studsat fram på nästan varende bild, o jag vet inte om de vill vara med på min blogg, så det blir snålt med bilder. 
Efter att vi packat upp o stretchat åkte vi till Gekås. Jag var ganska speedad. 
 
Det var ganska lugnt där inne. Vi kom ju sent, strax efter 16, o jag tog fokus på kläderna direkt. Stina o jag la märke till att Malin försiktigt sökte sällskap, men vi undvek hennes blick. Man KAN INTE gå runt där o småprata o ha det mysigt. Gekås är FOKUS. Fokus, fokus fokus. Istället bestämde vi tid o plats då vi skulle träffas o checka av. 
 
Jag fokuserade på kläderna direkt eftersom jag kunde prova i stugan sen o byta dagen efter om det behövdes. Jag hittade inte speciellt mycket, det varierar väldigt gång för gång, tycker jag. Hittade inte heller nåt i ines smak, men till elsie fann jag massor! Men jag plockade inte så mycket eftersom hon inte har nåt jättebehov av mer kläder. 
 
Vi var där endast 3,5 timmar eftersom vi hade bokat bord kl. 20 på Harrys utanför Gekås. En jättefin restaurang o det var fullsatt! 
 
Vi hade det supermysigt o åt o drack gott. Vi åkte sen hem till stugan där vi bytte om till våra sexiga (?) mysdresser o korkade upp vinet. Stina försökte sälja in Procecco (stavning??), men vi tackade artigt nej till mer påfyllning. Malin hade med sig nån lakritsshot o hetsade oss. 
 
När Malin plockade i sina kassar flög det ut en massa småskräp, så hon beslöt sig för att plötsligt börja dammsuga. Det var ju inga problem. Men vi höjde dock ögonbrynen när hon öppnade ytterdörren o fortsatte ute på stenplattorna. 😂
Helgens roligaste foto!!! Hon är helt sanslös!!! 
 
Vi hade så jäkla roligt, o jag tror Stina har stått med benen i kors mer än hon stått vanligt. 😂
Natten är Malins tid. Då tar hon på sig mössa o vantar o går ut o går. Mitt i natten. Varje helg är det likadant, o så var det även denna helg. Stina o jag höll oss vakna till 00.30, o sen kröp vi ner. När vi klädde av oss, klädde Malin på sig. Då tjoade Stina att hon var tvungen att skynda sig för hon ville vara vaken när Malin kom hem så hon kunde slappna av. "Va faan, har jag min morsa me mig??" muttrade Malin ute i hallen. 
 
Innan hon gick ut började hon skramla ute i köket. 
 
- vad gör du??
- plockar fram lite frukost.. 
- men klockan är 01??
- ja men det är bra o va förberedd.. slipper vi det imån! 
 
Nån minut efter att hon gått ut o stängt igen ytterdörren efter sig, börjar Stina snarka. Så så orolig var hon över Malin! Hoppas du kunde slappna av Stina.. 🤣
 
Jag somnade strax efter. Sov som en stock hela natten. Vaknade av ett satans knassel. 
 
knrrrr.... knrrrrrr...knrrrrrr.. 
 
I 20 sekunder lyssnar jag. "Herregud va GÖR människan?!?! Jag förstår att det är Stina som är uppe, o hon försöker skrynkla ihop en bit hårdplats, utan att väcka oss. Jag kan riktigt se henne där hon står o knappt andas. O hon tyckte säkert hon var skitsmidig. Men när vi högljutt protesterade bröt hon ihop i gapskratt o sen var dagen startad. 👐 Hon försökte ursäkta sig med att "klockan faktiskt var 08!!"
 
Efter frukost o städ lämnade vi nyckeln o körde till Gekås. Då var klockan 10 o det var kö. Det har aldrig varit kö när jag varit där i vuxen ålder. Det var dock en kort kö, men väl inne var det totalstopp. Jag ser mig själv lite som en veteran på Ullared, o van vid mycket folk, men nu var det vansinnigt mycket!! Det var stopp överallt. Alla skulle överallt. samtidigt. Jag bestämde mig direkt för att parkera vagnen nånstans o sen gå runt med bara en korg för då kan man röra sig hyfsat smidigt. O sen kan man lämna över allt i vagnen när korgen är full - skitbra taktik tyckte jag!! 
 
Efter en timme i kaos går jag för att leta upp vagnen o sen möta upp de andra. Jag letar en stund, men inser ganska snart att nån snott vagnen. JAG BLEV SÅ JÄVLA FÖRBANNAD. Inte för att jag gick miste om mer än en tom vagn, utan mer av ren princip, att MAN TAR INTE NÅN ANNANS VAGN!!! 
 
"Åh! Här står en tom vagn!? Den tillhör säkert mig!!!! Nummer 10088.. det var SÄKERT det numret jag oxå hade på min vagn.." 
 
Eller hur. Jävla pack. 
 
Jag sneglade efter den vagnen resten av dagen sen. hade jag sett den hade jag med all säkerhet tömt vagnen på innehållet o tagit tillbaka den. Ungefär som Elsie hade gjort om någon snott hennes dockvagn. 
 
Vi tog en fika för att fylla på koffeinet o sockret. Sen var det bara ren jakt i ytterligare några timmar. Jag jagade julklappar, presenter, o diverse småsaker o allt var såklart livsnödvändigt. 
 
Jag sprang som en vettvilling, o snäste i luren åt Stina o Malin så fort de ringde för att kolla av läget. Jag var så rädd att de skulle säga "vi ställer oss i kassan nu". Istället sa de till slut att de sätter sig o kollar in folket medan de väntar på mig. De försökte övertyga mig att jag hade all tid i världen, men jag visste ju att de ville hem såklart. 
 
Efter 8 timmars löpning i trängsel o djävulskap (LYCKA!!) så möter jag upp dem vid kassorna. De viker sig av skratt när de ser min vagn. Jag såg inget konstigt alls med den. 
Efter över en timme i kön kommer vi så äntligen fram till rullbandet. Jag kollade mitt konto, även om jag var säker på att klara mig. Men när jag lassat upp allt o de sista varorna rullade fram på bandet kollade jag snabbt på summan som snabbt tickade uppåt. Jag insåg att jag inte skulle klara mig o ringde i panik till Anna. Anledningen till att jag valde just hon är för att hon är den enda människan i världen som inte skulle ifrågasätta mig i den situationen. Hon skrek bara lite i luren. Men jag skrek högre. Jag hade panik. 
 
Väl framme hos kassörskan funderade jag på att fejka ett dödsfall. Hon hade ju förstått hela situationen o satt o smilade. 
 
- Det är bra med swisch du!
- mmm
- men du ska inte ha sån ångest. vet du vad rekordet är för mig idag? hon böjde sig fram mot mig.
- Nä?!
- 15.600 kronor. 
Jag böjde mig fram mot henne
- Men det är ju ingen frisk människa..?
- Nä, så kan man ju tänka.. 
 
Jag stod o väntade på plinget från swischaviseringen. Precis när hon säger summan kommer jag på att jag har ett tillgodokvitto från kläderna jag lämnat in på morgonen. Hon fick avbryta, vilket blev min räddning. Jag pep förlåt samtidigt som jag tackade Gud. Sekunder efter pep det till i min mobil, o strax efter fick jag ut mitt kvitto o kassörskan önskade mig en fortsatt trevlig dag. 
 
Ingen vill få "medges ej" i kassan på Gekås. Bara idioter åker till Gekås utan täckning. Man är förberedd upp över öronen. Man har stretchat o kissat o ätit o har överdrivet med pengar på kontot. 
 
Men med tanke på hur jag såg ut när jag entrade Gekås denna helg, så är jag kanske ursäktad. Här kommer en påminnelse. 
Det riktigt LYSER "medges ej" i den blicken. 
 
Mina medresenärer flinade åt mig, medan jag hånade deras små kassar. Men när vi fick leka tetris med kassarna i bilen, så svalde jag mina glåpord. 
 
När jag kom hem o lyfte in alla kassarna låg henrik i soffan. Jag var fylld av så många känslor. Jag försökte hålla mig lugn av respekt för hans irriterade blickar, men egentligen ville jag bara hälla alla kassar rätt upp o ner o bokstavligen dyka rätt ner i vimlet. Som Joakim Von Anka. (men han har nog täckning på Gekås). 
 
 
Det hela slutade med att han fick "offra sig" att titta på vad jag köpt, efter att jag förklarat att jag handlat alla ungarnas julklappar. Men när han bara muttrade över allt, innan vi ens kommit halvvägs första kassen, så blev jag förbannad o han gick o la sig. 
 
O det var allt för denna Ullaredsresa. Jag är nöjd o fattig, o henrik är dum o rik. Det enda jag handlade till honom var en termosmugg o en jäkla massa råttfällor. Ångrar dem. Men resten är jag riktigt riktigt nöjd med!!!! 
 
Jag har läst nu efteråt att de hade föräljningsrekord veckan innan. Den 6 oktober hade de 23 100 kunder som handlade för totalt 38.6 miljoner. Say no more. 
 
Nu är det mitt i natten igen. Jag måste duscha innan jag lägger mig för man placerar inte en smutsig kropp bland nya lakan. 
 
God natt o sov gott!!